ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η... «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»!
Υπάρχουν υφέρποντα τρία πράγματα, τα οποία ήρθαν στη δημοσιότητα και για τα οποία η αντιπολίτευση δεν είδα να παίρνει σαφή θέση, ενώ, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε.
ΠΡΩΤΟ: Από το «διαδίκτυο» έγινε γνωστό ότι ετοιμάζεται η... «ελληνοποίηση» 850.000 μεταναστών έτοιμων για ψήφο στις επόμενες εκλογές, πράγμα απίστευτο! Εν τούτοις η καταγγελία αυτή έγινε και επίσημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Έλληνα Ευρωβουλευτή, αποσκιρτήσαντα από τους ΑΝ.ΕΛ., κ. Νότη Μαριά και δημοσιεύτηκε στις ελληνικές εφημερίδες! Σιγή ιχθύος από όλες τις πλευρές! Αν όμως αυτό είναι πραγματικότητα, τότε αντίο δημοσκοπήσεις και αντίο ελπίδα για τους Έλληνες, που ελπίζουν σε κάτι στις επόμενες εκλογές!
ΔΕΥΤΕΡΟ: Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Unicef αποφάσισε να καταργήσει το «γραφείο» της, την ύπαρξή της δηλ. στην Ελλάδα, επειδή σε αυτό παρατηρήθηκαν σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες, μη συμβιβαζόμενες με τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της παγκόσμιας αυτής οργάνωσης. Και είναι γνωστοί οι τηλεοπτικοί «μαραθώνιοι» που διοργανώνονταν και εν ονόματι της γνωστής για τις εξορμήσεις της για τον ανθρωπισμό οργάνωσης αυτής, μαζί με άλλες.
Το ερώτημα είναι: Γιατί και στην τόσο σοβαρή αυτή περίπτωση δεν έγινε καμία επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση, ενώ η... επαγρυπνούσα αντιπολίτευση και όχι μόνο η αξιωματική, σιώπησαν και εξακολουθούν να σιωπούν;
TΡΙΤΟ: Αποφυλακίστηκε ο τ. Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καταδικασμένος επίσημα για σωρεία ατασθαλιών και συσσωρεύσεως προσωπικού πλούτου, από τα κονδύλια του Ερυθρού Σταυρού. Ως εδώ κανένα πρόβλημα για την, σύμφωνα με τους Νόμους, αποφυλάκισή του! Μόνο θλίψη προκαλούσε στον κόσμο η εμφάνιση του ανθρώπου, ο οποίος... «είχε κλέψει λάδι από το καντήλι της Παναγίας», όπως συνηθίζει ο λαός να χαρακτηρίζει αυτούς που διαψεύδουν αυτούς που τους εμπιστεύονται τέτοια κονδύλια! Ποιος λησμονεί τις κυρίες του Ε.Ε.Σ., που εξορμούσαν για τον καθιερωμένο ετήσιο έρανο και στον οποίο ανταποκρίνονταν όλα τα ελληνικά σπίτια σε όλες τις γειτονιές και φυσικά όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις; Πρέπει να έχει μεγάλη «ψυχική πόρωση» κάποιος για να τολμήσει να βάλει χέρι σ’ αυτά τα χρήματα κι ακόμα περισσότερο όταν αυτός είναι ο επικεφαλής! Θα περίμενε κανένας να δεί αυτόν τον «κύριο» ή να έχει αποσυρθεί σε κάποιο Μοναστήρι, αν η μετάνοιά του ήταν ειλικρινής, ή τουλάχιστο να αποσυρθεί στην αφάνεια. Εν τούτοις τελευταία κυκλοφόρησε η φήμη ότι, δεν μπορώ να ξέρω από ποιούς υποστηριζόμενος, ήταν έτοιμος να... επανέλθει στην διοίκηση του Ε.Ε.Σ.! Είναι όμως δυνατό να γίνει αυτό; Την σήμερον ημέραν όλα είναι δυνατά. Θεωρώ όμως ότι το σύνολο της αντιπολίτευσης με προεξάρχουσα την αξιωματική φυσικά, έχει κάθε λόγο να παρέμβει δραστικά και κυρίως να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τι ακριβώς συμβαίνει και στα τρία σπουδαία αυτά ζητήματα. Αρκετά ακούσαμε από τους Παπαγγελόπουλους και τους άλλους για το... περίφημο «σκάνδαλο» Novartis!
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ – ΜΙΚΗΣ!
Κατηγορήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι... αγνοεί την υπόθεση του Γρηγόρη Λαμπράκη, επειδή δικαίως και ευθαρσώς δήλωσε: Μη προσπαθείτε να με φορτώσετε με το μακρινό παρελθόν και φυσικά δεν εννοούσε ότι αγνοεί την υπόθεση αυτή που είχε συνταράξει τότε το Πανελλήνιο.
Σήμερα περνώντας μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης μας, στάθηκα μπροστά σε μια αφίσα που έγραφε: «Ευθανασία στον Μίκη»! Υποθέτω ότι ο καθένας θα αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ύβρης. Νεαροί, ασφαλώς αγνοούντες την ιστορία και τα πάθη του Μίκη Θεοδωράκη, υποσημειώνοντας προς ενίσχυσή τους κάποιες οργανώσεις-ομάδες όπως αυτές της Μακρονήσου, του Άη-Στράτη, της Γυάρου κ.λπ. κ.λπ. ...ζητούν την ευθανασιακή «εκτέλεση» του Μίκη, επειδή ασφαλώς δεν είναι Συριζαίος! Καταλήγοντας μάλιστα στον άκομψο χαρακτηρισμό «ανάξιος»!
Τι λέτε μωρέ... «αριστεροί της... συμφοράς»; Τολμάτε σεις να χαρακτηρίσετε τον Μίκη Θεοδωράκη ως ανάξιο, ζητώντας μάλιστα την διά «ευθανασίας», μεγάλη χάρη του κάνετε, εκτέλεσή του, την σήμερον ημέραν κατά την οποία η «αριστερά» κυβερνά, ο σφαγέας του Ψαρρού, Άρης Βελουχιώτης κοσμεί υπουργικά γραφεία και κορυφαίοι Υπουργοί... κορδακίζονται ότι είναι κομμουνιστές; Τρομάρα τους! Προσπαθείστε τουλάχιστον να διαβάσετε την ιστορία του Μίκη μέσα στον πραγματικό χρόνο των αγώνων και ύστερα να μιλήσετε για... αξιοσύνη. Κατατοπίστε και τον Πρωθυπουργό σας, που σας έδωσε την άδεια γι’ αυτήν την αφίσα για το ποιος ίδρυσε την Νεολαία των Λαμπράκηδων πότε και γιατί και αφήστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήσυχο για τον Γρηγόρη Λαμπράκη, όταν οι ίδιοι αγνοείτε και υβρίζετε τον Μίκη!
Γι - Πας