ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΣΙΠΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;
Τα... «βοθροκάναλα» του κ. Τσίπρα, του κ. Πολάκη, του κ. Παππά και... βάλε, ερωτηθέντα για την προχθεσινή συμφωνία (μνημόνιο) που υπογράφτηκε στο Eurogroup απάντησαν: «Είναι μία συμφωνία να την... πιείς στο ποτήρι»! Τι άλλο θελουν επιτέλους όλοι τους για να σταματήσουν να τα αποκαλούν βοθροκάναλα; Είναι αλήθεια ότι δεν είναι δυνατό κάθε δημοσιογράφος και κάθε κανάλι που σέβεται εαυτόν να λένε κάθε φορά ό,τι επιθυμούν να πουν οι προαναφερθέντες, επειδή τότε θα έχαναν την αξιοπιστία τους και κανένας τηλεθεατής δεν θα... «ζαπάριζε» πάνω τους, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα κανάλια της Ε.Ρ.Τ. Οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι... ανάσαναν βαθιά με την υπογραφείσα συμφωνία, εξέφρασαν την ανακούφιση του κόσμου με τον οποίο έρχονται σε καθημερινή επαφή για τον τερματισμό του «ήξεις αφίξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις»! Τέτοιο καθημερινό ανακάτωμα δεν είναι δυνατό να συναντήσει κάποιος έχων σώας τας φρένας σε κανένα μέρος του κόσμου, σε καμία χώρα, όπου λειτουργούν οικονομικοί κανόνες, από τους οποίους εξαρτάται η σταθερότητα της οικονομίας τους.
Αυτά που υπέγραψε προχθές ο κ. Τσακαλώτος είναι τα χειρότερα των χειροτέρων, όπως ο ίδιος είχε πει στο προηγούμενο Eurogroup, κι έρχεται τώρα λέγοντας: Ε, δεν θα πρέπει να θεωρούμε το βέλτιστον μη χείρον! Ή κάπως έτσι αν κατάλαβα καλά τα λογοπαίγνιά του. Ας συνέλθουν λοιπόν κι ας καταπιούν, μαζί με εμάς το... απεχθές μουρουνέλαιο με την απαντοχή ότι τελικά θα βοηθήσει μετά το 2060 την τόσο βλαμένη οικονομία μας. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και με τις κορώνες των διάφορων Χριστοδουλοπουλο-μπαλάφηδων δεν είναι δυνατό να πείσουν κανέναν εχέφρονα Έλληνα πολίτη, ο οποίος αισθάνεται πρακτικά τι ακριβώς πρόκειται να του συμβεί.
Όσο για τον συνεταίρο του κ. Τσίπρα, ο οποίος τόλμησε – έστω και με το... δαχτυλάκι του «μικρού» που τον μαθαίνει να μας... «δουλεύει» και με το δεξιό αντί του σπασμένου αριστερού – να δημοσιοποιήσει την περίφημη «φαλική γραβάτα», καλό θα είναι επιτέλους να αποσυρθεί στο σπίτι του ή στο κτήμα του στο Γαλαξείδι, όπου υπάρχουν πρόβατα, αντί να μας δημιουργεί τόσο μεγάλη ανασφάλεια, διευθύνοντας το Υπουργείο της Εθνικής Άμυνας και τις βιομηχανίες όπλων! Για φαντάσου τον Τραμπ ή τον Πούτιν, να είχαν τέτοιους «μπόμπιρες» και να πάταγαν τα κουμπιά των πυραύλων με τις πυρηνικές κεφαλές. Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ; Τσίπα δεν υπάρχει;

ΠΟΣΟ... ΩΡΑΙΟΙ!
Δεν συγκράτησα τον πολύ sic χαρακτηρισμό που έδωσαν oι απανταχού ομοφυλο-τρανς-τραβεστο-διαφορετικοί στην κεντρική εκδήλωσή τους στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στη Βουλή. Δόξα τω Θεώ είναι αρκετοί, επώνυμοι και... ανώνυμοι και ευτυχώς ο πολύς νορμάλ κόσμος αδιαφορεί για το συνάφι τους και αυτές τις δύσκολες μέρες ασχολείται με τα πολύ μεγάλα προβλήματά του. Προβλήματα τα οποία θα έπρεπε να απασχολούν περισσότερο αυτές τις μέρες και τον αρμόδιο γι’ αυτά Υπουργό των Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον... αρμόδιο του... Στρατηγικού Σχεδιασμού, σύμβουλο του Πρωθυπουργού κ. Καρανίκα, αντί να συνωστίζονται στην προαναφερθείσα εκδήλωση κρατώντας μάλιστα και πανώ!
Η μόνη αντιδράσασα ήταν η γνωστή μας κα Λούκα, για την οποία οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν θα πρέπει να διαμαρτύρονται και αντιθέτως θα έπρεπε να προσπαθήσουν να την εντάξουν μέσα στον σημαντικό αριθμό των «ανθρωπίνων πνευματικών ιδιαιτεροτήτων»!
Μου έκανε εντύπωση η προσπάθεια που κατέβαλε η παρουσιάστρια του κινητού συνεργείου της ΕΡΤ για την λεπτομερειακή και πολύ αναλυτική και... συγκινητική παρουσίαση όλου αυτού του φαινομένου, το οποίο, όσο ο κόσμος αδιαφορεί για την ύπαρξή του, άλλο τόσο οι συμμετέχοντες προσπαθούν να μας πείσουν πόσο ωραίοι είναι, πόσο καλές είναι οι ιδιαιτερότητές τους και πόσο καλό θα είναι να τους βάλουμε κορώνα μας! Αν ο κύριος που παρέστησε σε κάποια επίσημη σύνοδο ηγετών την... σύζυγο κάποιου ηγέτη δεν ντράπηκε, εμάς δεν μας πέφτει λόγος!
Γι - Πας