ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ... «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»!
Έχει απόλυτο δίκιο ο από καραμπόλα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κυρίτσης, ότι πράγματι ο Μπελογιάννης αγωνίζονταν για την «Δημοκρατία» και απορώ πώς ο δικός μας κ. Κώστας Τασούλας δεν το... «έπιασε»! Ο Μπελογιάννης αγωνίζονταν, σύμφωνα με τις εντολές του ΚΚΕ, να ενταχθεί η Ελλάδα στις... Λαϊκές «Δημοκρατίες» του Ενβέρ Χότζα, του Γιόζεπ Τίτο, του Δημητρώφ, του Τσαουσέσκου και κυρίως στην Ε.Σ.Σ. «Δημοκρατιών» του πατερούλη Στάλιν, την οποία τόσο πολύ κατηγόρησε ο Νικήτα Χρουστσώφ στο 20ο Συνέδριο του Κ.Κ.Σ.Ε., που κατέληξε στην... αποβολή του «πατερούλη» από το Μαυσωλείο της Ερυθράς Πλατείας της Μόσχας, όπου... «συζούσε» δίπλα-δίπλα με τον Μεγάλο Βλαντιμίρ Ίλιτς. Γιατί τάχα; Τι το παράτυπο είδαν οι σύνεδροι του σημαδιακού 20ού Συνεδρίου του Κ.Κ.Σ.Ε. σε αυτήν την... «αρμονική συμβίωση» των δύο «τεράτων» της «Δημοκρατίας»; Εδώ που τα λέμε η λέξη «Δημοκρατία» ήταν για τα μάτια κάποιων αφελών τύπου Κυρίτση, διότι στην θεωρία τους την αποκαλούν στα ίσια «Δικτατορία του Προλεταριάτου».
Φαίνεται όμως πως ο κ. Κυρίτσης, μολονότι δημοσιογραφεί στο επίσημο όργανο του κομμουνιστικού «Σύριζα» την «ΑΥΓΗ», δεν είναι τόσο θεωρητικά καταρτισμένος, ώστε να θυμάται μόνο... δύο δικτατορίες στην Ελλάδα, αυτήν του Ι. Μεταξά και αυτήν των Συνταγματαρχών. Και «κομμουνιστής ων» ξεχνά ότι εμείς οι ελεύθεροι αποκαλούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Την Δημοκρατία Δημοκρατία και την Δικτατορία Δικτατορία! Και αυτή η τελευταία δεν κρατά για πολύ εκεί που ζουν πολλοί ελεύθεροι άνθρωποι που δεν ανέχονται καμία Δικτατορία στο πετσί τους, είτε μαύρη είτε κόκκινη είναι αυτή, όπως έγινε στην Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία που αιματοκυλίστηκαν από τα Σοβιετικά τανκς. Θα πρέπει να ανασκαλέψει επίσης ο κ. Κυρίτσης την μνήμη του, αν θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του «Δημοσιογράφο» και όχι πειθήνιο όργανο κάποιων «θεωριών» ότι στην Ελλάδα μεγάλα ονόματα του κομμουνισμού: Φαράκος, Κύρκος, Θεοδωράκης κ.λπ. αποκήρυξαν σαφέστατα την επιδίωξη της κομμουνιστικής ηγεσίας της εποχής του Μπελογιάννη για ένταξη της Ελλάδας στο... άρμα των «Λαϊκών Δημοκρατιών»!
Αυτά τα ολίγα για την «Δημοκρατία» που πρέσβευε ο Μπελογιάννης, ο κ. Κυρίτσης και άλλοι... φανατικοί του είδους. Όσο για την θανατική καταδίκη, άκουσα τελευταία κάποιον διακεκριμένο ποινικολόγο μας να την απορρίπτει, δικαίως, ως «αμετάκλητη» ποινή για κάθε Δικαιοσύνη! Φανταστείτε επί παραδείγματι να είχε εκτελεστεί ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πόσο ντροπιασμένοι θα νοιώθαμε σαν Έλληνες! Από την άλλη μεριά όμως δεν επιτρέπεται να μετατρέπουμε τον κάθε καταδικασθέντα σε θάνατο για την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας» σε Κολοκοτρώνηδες, όπως συνέβηκε με την περίπτωση Μπελογιάννη και των δικών μας της ομάδας «Πρίντζου». Είναι καλύτερα οι Δημοκρατικές Κυβερνήσεις, όπως ήταν και στις δύο περιπτώσεις, να δίνουν χάρη και να αφήνουν τους καταδικασθέντες να διάγουν εν ειρήνη και απολύτως ανώνυμοι και αδιάφοροι για το κοινό.

OI EIΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ!..
Κατάντησαν τους Έλληνες συνταξιούχους, με τους στατιστικούς υπολογισμούς τους, να αισθάνονται... «ένοχοι» επειδή, για να πάρουν την σύνταξή τους θα πρέπει να... τρώνε τις εισφορές περισσοτέρων από την «μονάδα» εργαζομένων! Πες, πες το κατάφεραν, χώρια που κάνουν τους άλλους να τους βλέπουν σαν βλαβερά απόβλητα! Κανένας δεν ασχολείται με το ότι οι ίδιοι αυτοί συνταξιούχοι –τουλάχιστο η πλειοψηφία τους- όταν εργάζονταν κατέβαλαν τόσες εισφορές, ώστε να κάνουν τα ταμεία τους, από τα οποία συνταξιοδοτούνταν, πολύ ζωντανά και αποδοτικά. Τόσο ώστε να αποτελούν δέλεαρ για το κάθε... «κακόηθες» Κράτος με τις μεγάλες «καβάντζες» που διέθεταν!
Πάρτε για παράδειγμα το Ν.Α.Τ. (Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο), το οποίο ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου... διέλυσε στην κυριολεξία εντάσσοντας σε αυτό τους επαναπατρισθέντες από τις Ανατολικές χώρες, δίνοντας τους απλόχερες συντάξεις, τις οποίες δεν δικαιούνταν, ή τουλάχιστο έπρεπε να παίρνουν από τα κράτη στα οποία προσέφεραν εργασία! Πάρτε άλλο παράδειγμα το Τ.Σ.Α.Υ. (Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών). Πλούσιο Ταμείο, επειδή η συνήθεια των παλαιών γιατρών ήταν να πεθαίνουν στα ιατρεία τους δίνοντας εισφορές μέχρι θανάτου, χωρίς να παίρνουν σύνταξη! Και αυτό το ταμείο διαλύθηκε από τις τελευταίες Κυβερνήσεις, οι οποίες είχαν φτάσει ακόμα και τα κεφάλαια του Ταμείου να τα «παίξουν» στον τζόγο του Χρηματιστηρίου! Το ταμείο του ΟΓΑ (Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων) γέμισε την Αλβανία με συντάξεις! Μη μας κατηγορείτε λοιπόν ότι μας... ταΐζουν οι νέοι! Κόψτε το λαιμό σας να βρείτε τα δικά μας λεφτά!
Γι - Πας