ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!..
Ως γνωστόν η Τουρκία δεν συμμετείχε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και απέφυγε όλα τα δεινά του, κυρίως σε ανθρώπινες απώλειες. Έτσι το ανθρώπινο δυναμικό της –ζωή νάχει- εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την ελεύθερη, ύστερα και από την κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» Ευρώπη. Πολλά εκατομμύρια ζουν στην Γερμανία, την Γαλλία, την Αγγλία, ενώ στην μικρή Ολλανδία το 5% του πληθυσμού της είναι Τούρκοι, εισάγοντας ανενόχλητα... μαντήλες και ήθη και έθιμα της «Ανατολίας».
Ο τωρινός ηγέτης της Τουρκίας, ενώ με μεθοδικότητα κατάφερε –δική του δουλειά– να κατακτά ένα-ένα τα αξιώματα της πατρίδας του, κάποια στιγμή σκέφτηκε την Οθωμανική Αυτοκρατορία και δεν «ονειρεύτηκε» μόνο τα σύνορά της, αλλά κυρίως τις μοναρχο-απολυταρχικές εξουσίες των Σουλτάνων. Βάλθηκε να τις κατακτήσει κι αυτές αρχίζοντας από την ανέγερση ανάλογου παλατιού, στο οποίο οι ίδιοι ηγέτες της Τουρκικής αντιπολίτευσης, που εξακολουθεί ακόμα να υπάρχει, αρνούνται να περάσουν τις πύλες του! Τους... τρώει η μύτη τους για να περάσουν κάποιες άλλες... πύλες!
Με αφορμή όμως μία απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του, εκείνος αντί να... λογικευτεί «παλάβωσε» τελείως και, ξεπερνώντας τον Χίτλερ στην ανάλογη περίπτωση, έρριξε στα μπουντρούμια την... μισή Τουρκία, από στρατιωτικούς, αεροπόρους, δικαστικούς, δημοσίους υπαλλήλους, μέχρι κάθε πολίτη που λέει κάτι εναντίον του και φυσικά δημοσιογράφους... δεσμεύοντας τις εφημερίδες τους!
Έκτοτε συνεχίζει απτόητος για τις απόλυτες εξουσίες συμμαχήσας ακόμα και με τους... «γκρίζους λύκους» τους οποίους ...«χαϊδολογά» εμφανέστατα! Οι συλληφθέντες ξεπερνούν κατά πολύ τις 150.000 στρ/κούς και πολίτες. Όπως ήταν φυσικό και όπως συμβαίνει πάντα, οι προκλήσεις προς την Ελλάδα έχουν την τιμητική τους και ασφαλώς θα ήταν μεγαλύτερες και προκλητικότερες αν δεν είχε ο ίδιος εξουδετερώσει το «άνθος» των ενόπλων δυνάμεών του! Λυπάται δε που επιδιώκοντας να... γίνει Ευρωπαίος, κατάργησε την θανατική ποινή στην Τουρκία! Παλάβωσε δε τόσο πολύ ώστε, μέσα σε αυτές τις δύσκολες διεθνείς συνθήκες να θέλει να εισαγάγει τον ισλαμικό φανατισμό στις χώρες της Ευρώπης, οργανώνοντας ανάλογες συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις, όπου ζουν, εργάζονται και τρώνε καλό ψωμί, ευάριθμοι συμπατριώτες του. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες όπως ήταν φυσικό αντέδρασαν, απαγορεύοντας με ηπιότητα τις συγκεντρώσεις αυτές, έχοντας και οι ίδιοι εκλογικές αναμετρήσεις στις χώρες τους. Αυτό που ακολούθησε και συνεχίζεται δεν έχει προηγούμενο! Πώς τόλμησαν κάποιοι Ευρωπαίοι... ηγετίσκοι να αντιταχτούν στην τόσο κατάφορη παρέμβαση στα εσωτερικά των κρατών τους; Τι δημοκρατίες είναι αυτές που δεν συμφωνούν με τα κελεύσματα του... «μεγάλου Ερντογάν»;
Αποκλήθηκαν χωρίς δισταγμό άπαντες χειρότεροι από τον Χίτλερ! Είπε ο «γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα»! Δεν δίστασε ακόμα να διακόψει διπλωματικές σχέσεις με την Ολλανδία, την σήμερον ημέραν, επειδή απαγορεύτηκε σε μία μαντηλοφορούσα Υπουργό του να κάνει συγκέντρωση στο Ρότερνταμ, τέσσερις ημέρες προ των Ολλανδικών εκλογών, όπου οι «ξενοφοβικές» τάσεις έδειχναν να προηγούνται! Τι να πει κανένας; Από κάτι τέτοιους τρελούς απειλούνται, λέει, θρησκευτικοί πόλεμοι!

ΒΡΕ ΜΑΝΙΑ...
Εντάξει. Μπορεί να ισχύει το θρυλούμενο ότι... πίσω από κάθε ισχυρό άνδρα κρύβεται μια ισχυρή γυναίκα», αλλά εδώ το πράγμα τραβάει πιο μακριά. Τραβάει σε ιδεοληψίες ονειρικές στις οποίες δεν συμμετέχουν τα ανύποπτα πρόσωπα και στην προκειμένη περίπτωση, προβεβλημένες τηλεοπτικά γυναίκες!
Δεν προλάβαμε ακόμα να... συνέλθουμε από την ιδεοληπτική μανία του συμβούλου του Πρωθυπουργού μας στον Στρατηγικό Σχεδιασμό κ. Καρανίκα για τα κάλλη της Ελένης Μενεγάκη και... νάσου μπροστά μας ο φαινομενικά «αγαθούλης» περί τα τοιαύτα, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής περί τα «μνημόνια» ομάδας μας, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, να... ονειρεύεται κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιόχανσον! Άλλο κι τούτο, ο παντρεμένος άνθρωπος, που σπάνια ξεφορτώνεται το κόκκινο σακκίδιο πίσω από την πόρτα του σπιτιού του, για να πει μία καλησπέρα στη γυναίκα του, να έχει και βλέψεις για ποτό με την Σκάρλετ Γιόχανσον. Δεν του φτάνει η... Ντέλια Βελκουλέσκου; Στον πάτο, πάτο αν έλεγε κάτι για εκείνη, ίσως να κολάκευε την γυναικεία της φιλαρέσκεια και να... έκανε και κάπου κανένα βήμα πίσω! Τώρα όμως με την Σκάρλετ είναι σαν να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Έξυπνος άνθρωπος ο Ευκλείδης. Δεν τα καταλαβαίνει κάτι τέτοια;
Ο άλλος, ο προκάτοχός του ντε ο Βαρουφάκης, την πρώτη που ενημέρωσε για τα κάπιταλ κοντρόλς ήταν η γυναίκα του με τη φράση «αγάπη μου σήμερα έκλεισα τις Τράπεζες». Ύστερα κατηγορεί τον Σόιμπλε ότι το έκανε!
Γι - Πας