ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΚΑΙ… ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟΙ!
Άκουσα με μεγάλη προσοχή, όπως και όλοι οι συνδαιτημόνες, την μεστή ομιλία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΕλληνοΑμερικάνικο Επιμελητήριο, που αφορούσε στο πρόγραμμά του, στο πρόγραμμα της Ν.Δ., όταν ως βεβαία μελλοντική Κυβέρνηση θα προσπαθήσει με σιγουριά να βγάλει την πατρίδα μας από την μακροχρόνια κρίση. Από την κρίση που αφαίρεσε την αισιοδοξία από τους Έλληνες πολίτες και τους οδήγησε στην μελαγχολία και την έλλειψη κάθε ονείρου για το μέλλον τους.
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να είναι αποφασισμένος να εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση, λέγοντας προ παντός την αλήθεια και αποφεύγοντας τους λαϊκισμούς και τις υποσχέσεις περί παροχών, στις οποίες, όπως αποδεικνύεται από τα πράγματα, ο λαός στήνει πάντοτε… εύκοον ους και ψηφίζει αναλόγως! Και είναι αλήθεια ότι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ψήφου πάντοτε τον έχει απογοητεύσει έναν τέτοιο ευκολόπιστο στο ψέμα λαό, με μεγαλύτερο αυτό της… «πρώτης φοράς αριστεράς»!
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όλα τα προσόντα να μην ακολουθήσει την …«πεπατημένη» και λέγοντας την αλήθεια, να μην απογοητεύσει τους ήδη καταπονημένους από την απογοήτευση πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κλείσει τα αυτιά του προς όλες τις σειρήνες και κυρίως προς εκείνες που εκ των πραγμάτων θεωρεί ότι… εξ αντικειμένου θέλουν οπωσδήποτε το καλό του! Αυτό, κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, εάν το υιοθετούσες, θα αποτελούσε την «εσχάτη πλάνη», η οποία θα σε οδηγούσε σε βεβαία αποτυχία, πληρώνοντας… γραμμάτια αλλονών, τα οποία εκείνοι θεωρούν ακόμα χρέος τους να τα εξοφλήσουν με την δική σου καθαρή υπογραφή. Πάνω σε αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.
Δεν χρειάζεται, επί παραδείγματι, εγώ, όσο κι αν είμαι «παλιά καραβάνα» να σου υποδείξω στη δική μας περιοχή σε ποιούς θα πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη για να συνεργαστείς: Στους «διαχρονικούς» ή στους «ευκαιριακούς». Σε θεωρώ ήδη έμπειρο πολιτικό, ο οποίος είσαι ο ίδιος σε θέση να δεις ποιος είναι σοβαρός και ποιος δεν είναι. Αλλοίμονο ένας τέτοιος πολιτικός εάν δεν είναι σε θέση να δει και να επιλέξει με αντικειμενικά κριτήρια τους συνεργάτες του. Άλλωστε υπάρχουν τα «βιογραφικά» εκάστου, από τα οποία εύκολα διερευνάται η συνέπεια και η πολιτεία τους και προπαντός οι λόγοι που τους έκαναν ασυνεπείς κάποιους!
Δεν είναι δυνατό κάποιοι που πολιτεύτηκαν… βρώμικα παντοιοτρόπως, να στριμώχνονται τώρα που μυρίζονται εξουσία για να προηγηθούν άλλων συνεπών, σοβαρών και εντίμων. Κανένας, απολύτως κανένας, δεν θα πρέπει να είναι σε θέση να σε επηρεάσει στις καθαρές επιλογές σου.
Τελειώνοντας, θα αναθυμηθώ τις μεγάλες προσδοκίες που μας είχε δημιουργήσει ο Κώστας Καραμανλής όταν εν όψει της εξουσίας μας μίλαγε για «επανίδρυση του Κράτους». Όλοι πιστέψαμε στις αγαθές προθέσεις ενός νέου, έντιμου και προπαντός έτοιμου πολιτικού. Εκείνος, από την επιτυχή οργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων, έδειξε τις προθέσεις του. Άφησε όμως το «κράτος» στα χέρια των… Καρχιμάκηδων, οι οποίοι εξακολουθούσαν να το ροκανίζουν και προ παντός να σβήνουν τις προηγηθείσες βρωμιές, με αποτέλεσμα να τολμούν ακόμα να ρίχνουν εκείνες τις «βρωμιές», τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών -Χρηματιστήριο- στις πλάτες του έντιμου Καραμανλή. Ίσως αυτός ο τελευταίος θα έπρεπε να τα… παίξει όλα για όλα και να φύγει την κατάλληλη στιγμή με την ευκαιρία που του έδωσαν οι εξωγενείς παρεμβάσεις, αποκαλύπτοντας και τα …«μεγάλα παιχνίδια» που παίχτηκαν σε βάρος της Ελλάδας. Προσοχή λοιπόν. Υπάρχει και η πείρα.

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ… ΚΟΡΟΪΔΩΝ!
Άκουσα από έναν Συριζαίο Υπουργό – Πετρόπουλο αν δεν απατώμαι – ο οποίος, για να δικαιολογήσει την… παροχή του «βοηθήματος» που αποκλήθηκε 13η σύνταξη, είπε ανερυθρίαστα και χαμογελώντας ότι: Αφού φέτος… είχαμε καλύτερη «απόδοση» στα «έσοδα», δίνουμε αυτό το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους!
Ο άνθρωπος δείχνει καθαρά ότι απευθύνεται προς ανοήτους! Ο πολίτης όμως που διαθέτει απλά τον… «κοινόν νουν» ερωτά: Για ποια «απόδοση» μας τσαμπουνάς κύριε Υπουργέ; Εννοείς φυσικά για την συνέπεια που εξακολουθούν να δείχνουν οι «έντιμοι και σοβαροί» πολίτες να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος. Μα αυτό αγαπητέ μου είναι αυτονόητο για οποιονδήποτε πολίτη του οποιουδήποτε Κράτους. Και φυσικά αυτό δεν λέγεται… «απόδοση» αλλά «συνέπεια»! Ως εκ τούτου η συνέπεια αυτή σε κάθε Κράτος σημαίνει την ακριβή τήρηση του προϋπολογισμού και τις υποχρεώσεις του κράτους αυτού προς τους πολίτες του. Προς την υγεία του, την παιδεία του, τον πολιτισμό του, τα δημόσια έργα του.
Εδώ δεν πρόκειται για καμία επιχείρηση, ή Βιομηχανία, ή συγκομιδή προϊόντος, που το… πήγε η χρονιά καλύτερα. Εδώ τα ποσά είναι απολύτως ανελαστικά και συγκεκριμένα, προερχόμενα από τις επίσης ανελαστικές και συγκεκριμένες υποχρεώσεις των πολιτών.
Αλλιώς, κύριε Πετρόπουλε, ανοίγουν οι… ασκοί του Αιόλου, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η… «απόδοση» των εσόδων προέρχεται από τα… κορόιδα που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και μπορούν στο μέλλον να μην είναι συνεπείς και να... πίνουν και αυτοί εις υγείαν των κορόιδων!
Γι - Πας