ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΑ... ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΚΑΡΔΙΑΣ!
Κάποτε ο Κύπριος τραγουδιστής Δώρος Γεωργιάδης πήρε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, τραγουδώντας ένα... ονειρικό τραγούδι το «Αν ήμουν πλούσιος». Όπως όλα τα όνειρα της ευτυχίας ήταν κι εκείνο παραδεισένιο, μα και το χρήμα συμμετέχει σ’ αυτά άφθονο!
Δεν ξέρω πως, αλλά ένα βράδυ από τα τελευταία, ακούοντας την ειδησεογραφία και σκεφτόμενος τα... όνειρα δύο συγκεκριμένων ηγετών, ή μάλλον ενός ηγέτη και ενός... ηγετίσκου της γειτονιάς μας, σχετικά με την... «χαρτογραφία», αποκοιμήθηκα και ονειρεύτηκα καληώρα και εγώ, την Ιστορία που διδάσκει ο Ερντογάν. Είδα τον Έλληνα μεγάλο στρατηλάτη, τον Μέγα Αλέξανδρο, επικεφαλής της Μεγάλης Στρατιάς όχι μόνο των Μακεδόνων εκείνης της εποχής, που δεν είχαν καμία σχέση με τους Σλαύους εποίκους, τμήματος της Μακεδονίας που κατέβηκαν από τον βορρά πολλά-πολλά χρόνια αργότερα και είναι παιδαριώδες να θεωρούν εαυτούς απογόνους του αλλά και όλων των Ελληνικών Πόλεων-Κρατών, τα οποία είχε καταφέρει να συνενώσει στον κοινό αγώνα ο πατέρας του Φίλιππος ο 2ος. Κοινός αγώνας ήταν ο πόλεμος εναντίον των τότε ισχυρών της ιστορικής γης, των Περσών, οι οποίοι είχαν αποτολμήσει να εκστρατεύσουν εναντίον της Ελλάδας, φτάνοντας μέχρι την Ακρόπολη των Αθηνών που κατέκαυσαν στην δεύτερη εκστρατεία τους, αφού δεν είχαν βάλει μυαλό στον Μαραθώνα, κατά την πρώτη τους εκστρατεία. Και στην δεύτερη βέβαια... έπαθαν την... «νίλα του Δράμαλη» στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, κι αργότερα στις Πλαταιές, αλλά ζούσαν πάντα με το όνειρο της κατάκτησης αυτής της φυλής των Ελλήνων, που τους... έμπαινε στη μύτη! Έτσι ο Μέγας Στρατηλάτης πανέτοιμος και μορφωμένος πνευματικά και στρατιωτικά... έκοψε τον «Γόρδιο Δεσμό» και ξεχύθηκε για τις μάχες του, σκορπίζοντας στο διάβα του όλες τις κατακτήσεις του «Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος», φτάνοντας όχι μόνο στην Περσέπολη, την οποία κατέκαυσε εκδικούμενος για την Ακρόπολη της Αθήνας, αλλά και μέχρι την Ινδία, την Αίγυπτο, όπου ανακηρύχτηκε Φαραώ!
Αυτά τα σύνορα της Ελλάδας θεώρησα στο όνειρό μου σαν «σύνορα της καρδιάς» μου, μια και ο Ελληνικός Πολιτισμός συνεχίστηκε εκεί αργότερα και από τον άλλο Μεγάλο Αυτοκράτορα, τον Μεγάλο Κωνσταντίνο, τον ιδρυτή της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Δείγματα του Ελληνικού Πολιτισμού, υπάρχουν σε αυτούς τους τόπους παντού και τα επιδεικνύουν... με περηφάνεια ως «δικά τους», οι μετέπειτα βάρβαροι κατακτητές, οι οποίοι δεν άφησαν εκεί και τίποτα «δικό τους» για επίδειξη! Όλα είναι κατακτημένα από τους προκατόχους τους, μερικά από τα οποία, μια και δεν τους αγγίζουν συναισθηματικά, τα πούλησαν αυτούσια στους αρχαιολόγους που τα  αποκάλυψαν, όπως την «αγορά της Μιλήτου» και τον «Βωμό της Περγάμου», που βρίσκονται στο ομώνυμο Μουσείο του Βερολίνου! Το τραγικό είναι ότι οι Γερμανοί... ευγνωμονώντας τους για τα κελεπούρια, αναγράφουν τις λεζάντες των ευρημάτων στα Γερμανικά και Τούρκικα, αλλά, αλλοίμονο γι’ αυτούς, με... Ελληνικές ρίζες στις λέξεις, οι οποίες είναι «αθάνατες», όπως το DNA!
Έφτασαν ακόμα οι δυστυχείς μια Χριστιανική Εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη που χτίστηκε από τον άλλο Μεγάλο Βυζαντινό Αυτοκράτορα, τον Ιουστινιανό, επί τούτου για Χριστιανική Εκκλησία, να την κάνουν, λέει, τζαμί! Έλα Χριστέ και Παναγιά, ...ο ίδιος ο προφήτης Μωάμεθ θα τους οικτίρει, που θέλουν να τον λατρέψουν μέσα σε μια χριστιανική Εκκλησία, ενώ χτίζουν δικά τους παλάτια με πολύ μεγάλες πολυτέλειες. Εκεί κάπου το... δικό μου όνειρο τσακαριάστηκε με το όνειρο του υπερφίαλου ηγέτη της γειτονικής χώρας, που του την παρέδωκαν οι προκάτοχοί του ως... κατακτήτρια, από άτακτες ορδές!

ΚΑΙ Ο... ΗΓΕΤΙΣΚΟΣ!
Και ύστερα το... όνειρό μου πέταξε, όπως συνηθίζουν να πετάνε τα όνειρα, σε σύγχρονες εποχές. Πέταξε στα 1940, όταν ύπουλα οι σιδερόφρακτες Μεραρχίες του Μουσολίνι, συνεπικουρούμενες από κάποια Αλβανικά ασκέρια, τα οποία εντάχτηκαν σ’ αυτές με ενθουσιασμό, και... ξερογλείφονταν για το «δώρο» τους, επιτέθηκαν εναντίον της Ελλάδας, θεωρώντας την ενέργειά τους αυτή σαν... περίπατο! Είναι γνωστά τα επακολουθήσαντα και η απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου με τους υποδουλωμένους στην Αλβανία Έλληνες κατοίκους της από τον Ελληνικό στρατό με αιματηρές μάχες και κυνήγι του προαναφερθέντος Ιταλο-Αλβανικού μίγματος, από τα παλικάρια του Κατσιμήτρου. Οι «Σύμμαχοι», μετά την νίκη τους, στην οποία συμμετείχε ενεργά και σε άλλες μάχες και αιματηρότατα και η Ελλάδα, θεώρησαν την παραχώρηση σε αυτήν των, κατοικουμένων συντριπτικά από Έλληνες, Δωδεκανήσων ως αρκετή, αφήνοντας την Βόρειο Ήπειρο και τους Έλληνες κατοίκους της σκλαβωμένη στους Αλβανούς, οι οποίοι όχι μόνο πολέμησαν στο πλάι των Ιταλών, αλλά με μια δράκα εγκληματιών «Αλβανοτσάμηδων» αιματοκύλησαν στην κατοχή των Γερμανών το Ελληνικό στοιχείο, τους Έλληνες προκρίτους, παπάδες και κατοίκους της Θεσπρωτίας!
Ο αρχηγός των ΕΟΕΑ του ΕΔΕΣ Στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας, παρόντων των Γερμανών, τους έδωσε να καταλάβουν τι εστί βερύκοκο Ελληνικό και ιδιαίτερα στην «Μάχη της Μενίνας».
Έντρομα τα... υπολείμματά τους με την αποχώρηση των Γερμανών, έφυγαν μόνοι τους απ’ εκεί που ήρθαν, την Αλβανία δηλαδή, φοβούμενοι για την δίκαια τιμωρία τους. Έγιναν κανονικές Δίκες και για τα εγκλήματά τους δικάστηκαν και καταδικάστηκαν ως «εγκληματίες Πολέμου» και δήμευση των «περιουσιών» τους στα Ελληνικά εδάφη. Τώρα τα «πουλάκια» μου, οι αθώες περιστερές ξύπνησαν, λέει και ...θυμούνται χαμένες πατρίδες! Εδώ είναι που ξύπνησα λέγοντας: Άει σιχτήρ Ερντογάν και Νάνο, που με κάνατε να ονειρευτώ τα... «Σύνορα της καρδιάς μου»! και μελαγχόλησα.
Γι - Πας

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ!
Σαν... υστερόγραφο της προχθεσινής μου επιστολής προς τον Αξιότιμο κύριο Γεώργιο Κατρούγκαλο θα ήθελα να προσθέσω τα εξής: Λαβαίνοντας την εκκαθάριση της επικουρικής μου σύνταξης την 28.10.16 διαπίστωσα ότι η κράτηση της... «πρώτης» δόσης των αναδρομικών «οφειλών» μου από τη «νέα ρύθμιση» έγινε κανονικά από αυτήν. Επομένως το... έλειμμα των περίπου 50 ευρώ μηνιαίως από την κύρια σύνταξή μου, που δεν αναφέρεται πουθενά ως κουτσουρεμένη – σύμφωνα με την υπόσχεση τόσο του κ. Κατρούγκαλου όσο και του κ. Τσίπρα – αποτελεί νέα λοβιτούρα, η οποία ασφαλώς και θα συνεχισθεί στο... διηνεκές! Λυπάμαι... «εξοχότατοι κύριοι» για λογαριασμό και των δύο σας. Έστω γνωστόν ότι η «κύρια» σύνταξή μου αποτελεί προϊόν κρατήσεων πενήντα τεσσάρων ετών, επειδή για κάποιους λόγους οι κρατήσεις των τελευταίων εφτά ετών των εισφορών μου υπήρξαν διπλές! Γιατί τέτοια ληστεία Θεέ μου; Για να τα μασάνε κάποιοι «σύντροφοι» των προαναφερθέντων και με τα... δύο μάγουλα;
Ο ίδιος Γι-Πας