ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο κ. ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ...
Αεικίνητος και... αειμίλητος ο πρ. Υπουργός κ. Κώστας Τασούλας, ο οποίος με την χαμηλών τόνων, αλλά και πολύ καυτερή γλώσσα του, επισημαίνει τόσο τα εσωτερικά όσο και τα... «εξωτερικά» δεινά της πατρίδας μας. Ο κ. Τασούλας υποδεικνύει με την όλη Πολιτεία του μέσα στη Ν.Δ., ότι είναι ένα «διαχρονικό» στέλεχος πρώτης γραμμής, που υπηρέτησε, όπως αρμόζει σε τέτοια στελέχη, με συνέπεια μόνο στις αρχές του Κόμματος και όχι προσωπολατρικά, από την εφταετία του Κώστα Καραμανλή στις σημαντικές περιόδους του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υπηρέτησε με συνέπεια τόσο σε κομματικές θέσεις, όσο και σε σημαντικά Υπουργεία. Όταν δε είχε κληθεί, για το συμφέρον του Κόμματος, από τον Μιλτιάδη Έβερτ να εγκαταλείψει προσωρινά την Κεντρική Πολιτική Σκηνή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το έπραξε με πολύ μεγάλη επιτυχία στον Δήμο Κηφισιάς, τον οποίο κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία και υπηρέτησε με μεγάλη επιτυχία. Τέτοια στελέχη σε ένα κόμμα είναι διαχρονικά, όπως προανέφερα, επειδή έχουν την πολιτική... στο αίμα τους και δρουν συντονισμένα τόσο στο Κόμμα, στο οποίο ανήκουν, όσο και στην πατρίδα, τις κρατικές δομές της οποίας γνωρίζουν και σπουδάζουν συνεχώς, ώστε να είναι έτοιμα πάντα να αναλάβουν με επιτυχία οποιονδήποτε τομέα της Κρατικής Μηχανής. Η Ήπειρος είναι τυχερή.

Η... ΠΕΡΙΡΡΕΟΥΣΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!
Πέρασα αυτές τις μέρες από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας την Τρίπολη και μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο φωτογράφισα δύο αγάλματα τα οποία το κοσμούν, επειδή ανήκουν στους δυο πιο σημαντικούς για την εντιμότητά τους δικαστές του νεοϊδρυθέντος Ελληνικού Κράτους. Του Γ. Τερτσέτη και του Αν. Πολυζωίδη, οι οποίοι, ως γνωστόν, αδιαφορήσαντες για την... «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» έπραξαν αυτό που η συνείδησή τους και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ, επέβαλλε να πράξουν, ως απορρέον από τον υπέρτατο περί δικαιοσύνης Νόμο. Έτσι λοιπόν άμεσα και καθοριστικά δεν υπέγραψαν την καταδίκη σε θάνατο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Δ. Πλαπούτα, γενόμενοι σύμβολα της δικαστικής εξουσίας και ανεξαρτησίας. Ειλικρινά, μολονότι γνώριζα, όπως και κάθε Έλληνας, το ιστορικό περιστατικό συγκινήθηκα εκ βαθέων, ιστάμενος μπροστά στα δύο αυτά αγάλματα, ενώ απέναντί τους ακριβώς στο βάθος δεσπόζει το άγαλμα του έφιππου Γέρου του Μωριά με τα ιερά του οστά αναπαυόμενα στην βάση του αγάλματος. Αναφέρομαι σ’ αυτό το περιστατικό, επειδή αυτές τις μέρες η Ελληνικη δικαιοσύνη έχει την τιμητική της με τα όσα τραγικά συμβαίνουν στους κόλπους της, ιδιαίτερα δε από τις εμφανείς παρεμβάσεις των κυβερνώντων για προφανή επηρεασμό της και με αποκορύφωμα την κλήση ανωτάτων δικαστών στο γραφείο του Πρωθυπουργού για να τους αναγγελθούν οικονομικές παροχές στον κλάδο τους! Έκανε δε μεγάλη εντύπωση η δήλωση Προέδρου Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι εκείνος... αφουγκράζεται πρώτα την Κοινωνία και ύστερα οδηγεί τους Δικαστές του στην απονομή Δικαιοσύνης! Και έτσι κοιμάται ήσυχος! Πολύ ωραία λοιπόν. Έτσι κάπως σταυρώθηκε ο Ιησούς αντί του Βαραβά!

ΑΠΟ ΤΟΤΕ.. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
Επειδή πολλοί... παλαιοπασόκοι θέλουν σώνει και καλά να μας θυμίζουν τις εποχές των «παχειών αγελάδων» του Ανδρέα και του Σημίτη και θέλουν επίσης σώνει και καλά να ρίξουν όλα τα σημερινά δεινά στην εφταετία του Κώστα Καραμανλή, είναι καλό να τους θυμίσουμε ορισμένα πράγματα: Όπως επισήμανε η κα Θ. Βλάχου στον «Π.Λ.» της 5.10.16, από το 1989 ο... «γκαντέμης» Κων/νος Μητσοτάκης, ως αντιπολίτευση τους θύμισε ότι το 1981 παρέλαβαν την Ελλάδα με χρέος 671 δις δρχ. και το 1989 με τις παροχές του Ανδρέα, συντάξεις «αντιστασιακών» και μη δικαιουμένων, πάρτε κόσμε δηλαδή, άσε το σκάνδαλο Κοσκωτά, οι Κουτσονόμοι και το χρέος είχε φτάσει στα 9 τρις δρχ.! Υποθηκεύοντας έτσι με 1 εκατ. δρχ. κάθε μωρό που γεννιούνταν. Τότε όλοι... γελούσαν με τις προβλέψεις του... γκαντέμη. Τώρα γελά πικρά ο γέροντας με την τραγική δικαίωση των προβλέψεών του. Ήρθε ύστερα ο... άλλος μέγας οικονομολόγος ο Σημίτης, ο οποίος με την, αποδειχθείσα εκ των υστέρων, ψεύτικη λογιστική του έβαλε την Ελλάδα στην Ο.Ν.Ε. και παρ’ ολίγο να τινάξει στον αέρα καθυστερώντας και... μιζάροντας την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τους οποίους ο επελθών Κώστας Καραμανλής με τον Γ. Σουφλιά οδήγησε στην γνωστή μεγάλη επιτυχία, μαζί με την αποπεράτωση των πανάκριβων μεγάλων έργων, της ζεύξης Ρίου-Αντιρίου, της Αττικής οδού και της Εγνατίας. Η Ελλάδα τότε ήδη πλήρωνε πέραν του 60% του δανεισμού της σε τοκοχρεολύσια και ήταν επόμενο να αυξήσει τον δανεισμό της γι’ αυτόν το λόγο και για το διορισμό χιλιάδων συμβασιούχων, παιδιών του ΠΑΣΟΚ που αναστάτωναν τη χώρα. Ο Κώστας Καραμανλής επανειλημμένα επισήμανε τους κινδύνους εν όψει μάλιστα της διαφαινόμενης διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αλλά ο άσχετος περί αυτά Γιώργος Παπανδρέου ονειρεύονταν... «ανύπαρκτα λεφτά» ως υπαρκτά! Του τα έδωσε βέβαια ο φίλος του Στρος Καν και από τότε... πληρώνουμε.
Γι - Πας