ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ;
Σε πολλούς φιλήσυχους, φιλόνομους και συνεπείς πολίτες με τους οποίους τυχαίνει να συνανστρέφομαι πλανάται το ερώτημα: Σε τι κράτος ζούμε; Κι ακόμα πιο συγκεκριμένο: Υπάρχει Κράτος; Αυτό βέβαια προκύπτει από την καθημερινότητα.
Επι παραδείγματι. Νομοταγής και συνεπής προς τις προς το Κράτος υποχρεώσεις του, πολίτης, λαβαίνει λίγο πριν υποβάλλει την νέα του φορολογική δήλωση, ένα σημείωμα της Εφορίας ότι το 2012, για τη χρήση του 2011, ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, έγινε ένα εισπρακτικό λάθος πάνω στον «συμπληρωματικό φόρο» ποσού 250 ευρώ. Αυτό το ποσό εκκαθαρίστηκε το 2016 και επειδή από τότε… πέρασαν τόσα χρόνια, υπάρχουν προσαυξήσεις και τόκοι ύψους 120 ευρώ.
Επομένως καλείται ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ πολίτης να πληρώσει άμεσα ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 370 ευρώ.
Και ο μεν νομοταγής πολίτης ασφαλώς και θα πληρώσει το ποσό που οφείλει. Για τα… κερατιάτικα όμως των 120 ευρώ δεν υπάρχει καμμία ευθύνη; Και γιατί τάχα να τα χρεωθεί αυτός ο… έρημος; Υπάρχει μία και μοναδική απάντηση: Αυτό είναι το Κράτος μας!
Προ ετών, με την συνδρομή και προτροπή στελεχών του κόμματος που σήμερα κυβερνά, ανοίγονταν οι μπάρες των διοδίων για να διέρχονται τζάμπα όλα τα οχήματα. Τώρα που τα στελέχη αυτά βρίσκονται στην εξουσία, έχουν αντιληφθεί την σκοπιμότητα των «διοδίων» και… άλλαξαν ρότα.
Δημιουργήθηκαν όμως, στην περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής, όπου ζει ο μισός πληθυσμός της Ελλάδος, άλλες ορέξεις για τζαμπατζήδες στα Μ.Μ.Μ.: Στην αρχή τρομοκρατήθηκαν οι ελεγκτές των εισιτηρίων και οι… οικογένειές τους.
Ύστερα όμως μπήκαν σε εφαρμογή πιο πρόσφορα μέσα: Η καταστροφή δηλαδή των «ακυρωτικών» μηχανημάτων των εισιτηρίων. Όλα αυτά συνεπάγονται την απώλεια σημαντικών εσόδων από τα Μ.Μ.Μ. Κάποιος ασφαλώς θα πρέπει να πληρώσει αυτές τις απώλειες, οι οποίες δυστυχώς δεν αντισταθμίζονται από τους… επίμονα συνεπείς. Και εδώ πλανάται το ερώτημα: Υπάρχει Κράτος;
Είναι προ πολλού γνωστό ότι κάποιοι χώροι του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου έχουν καταληφθεί από «αντιεξουσιαστές». Η ιδιότητα ως προς το Πανεπιστήμιο, ακόμα και η εθνότητα των ασυλευομένων αμφισβητείται.
Κάποια… καλόπαιδα που δεν έχουν τι να κάνουν για να διασκεδάσουν την πλήξη της ανοίας τους, τους χρησιμοποιούν ως γιάφκες κατασκευής καταστρεπτικών μηχανισμών, με τους οποίους εξορμούν στα φανερά και καταστρέφουν περιουσίες κρατικές και ιδιωτικές. Εδώ το ερώτημα αν ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ θα πρέπει ασφαλώς να γραφεί με κεφαλαία, διότι ο Νόμος περί του «ασύλου» έχει ρυθμίσει αυτά τα θέματα και το Κράτος, εφ όσον φανερά φαίνεται από πού προέρχονται αυτές οι καταστροφές, έχει τη δυνατότητα και χωρίς την πρόσκληση κάποιων «προοδευτικών» πανεπιστημιακών αρχών να δράσει αναλόγως. Δεν το κάνει όμως! Υπάρχει;
Ας αφήσουμε στην άκρη τις καθημερινές αυθαιρεσίες στο παρκάρισμα, στην αγνόηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην καθαριότητα γενικά. Όλα αυτά δημιουργούνται ασφαλώς από άτομα αυτόχρημα αντικοινωνικά επιθυμούντα να παριστάνουν τους… «έξυπνους»! Αν υπήρχε όμως Κράτος θα είχε βάλει τον κάθε κατεργάρη στη θέση του.

ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Συνεχίζοντας σήμερα εις τα περί υπάρξεως Κράτους θα επισημάνω και τα εξής: Πολλοί ενοικιαστές χώρων, ακολουθώντας τον… «συρμό» της αγνοίας των νόμων, δεν πληρώνουν τα ενοίκια των χώρων, που έχουν ενοικιάσει και από τους οποίους βγάζουν χρήματα.
Αποτέλεσμα είναι, οι ιδιοκτήτες –που συνήθως δεν είναι… μεγαλοκαρχαρίες, αλλά ανήκουν στους φιλόνομους και συνεπείς πολίτες- καλούνται να πληρώσουν σημαντικά ποσά φόρων, για ενοίκια που ποτέ δεν εισέπραξαν!
Πέρυσι τους δόθηκε η δυνατότητα –τους έγινε χάρη- να παραχωρήσουν τα μη εισπρατόμενα ενοίκια στο Κράτος, ώστε να μη πληρώνουν ανύπαρκτους γι’ αυτούς φόρους. Και οι μεν ιδιοκτήτες στερούνταν, μαζί με τους φόρους και σημαντικούς πόρους της προγραμματισμένης διαβίωσής τους, οι μπαταχτσήδες ενοικιαστές όμως πιάνονταν στην τσιμπίδα της «φορολογικής ενημερότητας» και αναγκάζονταν να πληρώσουν. Κάτι ήταν κι αυτό για την… εισπρακτικότητα του Κράτους.
Φέτος, λοιπόν, κάποιοι… προασπιστές του λαού και της μπαταξιοσύνης, αποφάσισαν να αποποιηθεί το κράτος όλα τα έσοδά του από τα απανταχού ενοίκια και να απαλλάξει από κάθε υποχρέωση τους ενοικιαστές, στερώντας ταυτόχρονα από τα μικροεισοδήματά τους τους ιδιοκτήτες και υποβάλλοντάς τους σε σημαντικά δικαστικά έξοδα προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους για εισοδήματα που δεν εισέπραξαν! Αν αυτό δεν αποτελεί θρίαμβο της μπαταξιοσύνης και της… «νόμιμης» φοροδιαφυγής, τότε τι είναι;
Αφήνω στην άκρη την… πλήρη απαλλαγή των φοροφυγάδων στα τουριστικά μέρη από του να κόβουν αποδείξεις. Από πού λοιπόν θα υπάρξουν έσοδα για το Κράτος; Ή μάλλον υπάρχει στον κόσμο άλλο τέτοιο Κράτος; Ασφαλώς όχι.
Γι-Πας