ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΟ... «ΑΛΑΣ» ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!
Όπως συνήθως τα τελευταία χρόνια, αξιώθηκα και φέτος από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή των Βαΐων να βρεθώ προσκυνητής στο «Άγιο Όρος», μαζί με δύο φίλους επίσης προσκυνητές του «Περιβολιού της Παναγιάς».
Ο «δικός» μας πατ. Παγκράτιος, κατά κόσμον Γ. Βαγιάτης με μεγάλη χαρά απέστειλε και πάλι την ευλογία του στην Πόλη των Γιαννίνων και τους πολλούς φίλους γνωστούς του, όπου έζησε για αρκετά χρόνια της ιερατικής ζωής του και δίδαξε στα σχολεία, ως Θεολόγος, πολλά Γιαννιωτόπουλα, μεταξύ των οποίων και τις δύο μου θυγατέρες.
Λειτούργησε επίσης στον Άγιο Γεώργιο, την εκκλησία του Νεομάρτυρά μας της Πλατείας Πάργης, βοηθώντας στο ορθό στήσιμο και προσκυνηματικό τόπο αυτής της Εκκλησίας. Τώρα αποσύρθηκε μονάζων στο Ιερό Κελί του Αγίου Νικολάου του Μπουραζέρη, κατακτώντας την αγάπη των συνμοναζόντων και παρέχοντας απλόχερα «Ευλογία» στον περίγυρό του και σε όσους, είτε κατά τύχη, είτε εκ προθέσεως τον επισκέπτονται. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα για τον γνωστό σε πάρα πολλούς γιαννιώτες «πατέρα Βαγιάτη». Πολλά είπα. Οι «πνευματικοί μας ταγοί» αυτού του «Κελίου», αυτής της χριστιανικής φωλεάς της Ορθόδοξης πίστης μας, μας υποδέχτηκαν, όπως πάντα με μεγάλη χαρά και μας επιδαψίλεψαν με τις Άγιες και ειλικρινείς περιποιήσεις τους, που μας άφηναν πάντα με την γλυκιά προσμονή της επόμενης επίσκεψής μας, ή μάλλον του προσκυνήματός μας, διότι περί αυτού πρόκειται. Υπάρχουν πολλοί πνευματικοί ηγέτες στο σημαδιακό αυτό «περιβόλι της Παναγίας», της Υπερμάχου Στρατηγού των Ελλήνων. Και είναι όλοι τους αυτοί που κρατάνε... Ορθή την «Ορθοδοξία» ως το «άλας» της. Και ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί, διότι ...«όταν το άλας μωρανθεί εν τίνι αλισθήσεται»;
Μη λαβαίνετε υπ’ όψη σας μόνο ορισμένα ασήμαντα γεγονότα, τα οποία, μόνο αυτά, διογκώνονται από τους κοσμικούς, εμάς όλους. Το Μεγάλο Γεγονός είναι το ότι εκεί σε αυτό το πολύ μικρό κομμάτι της επίσης πολύ μικρής Ελλάδας μας υπάρχει, συντηρούμενη από πολύ σωστούς σύγχρονους ηγέτες της Ορθοδοξίας η «μαγιά» αυτής της τελευταίας και γι’ αυτό όλοι πλέον οι λεγόμενοι πολιτικοί ηγέτες του Κόσμου προσβλέπουν σε αυτό το σημείο με μεγάλο σεβασμό.
Η αποδρομή των συνεπειών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δημιούργησε την τεράστια προσπάθεια της συντηρήσεως αυτού του Προσκυνηματικού Τόπου, η οποία στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία. Ευτυχώς αυτήν τη στιγμή στον μοναχισμό του Αγίου Όρους κυριαρχεί το Ελληνικό στοιχείο από εγνωσμένης αξίας μοναχούς Έλληνες, ενώ τα υπόλοιπα Ορθόδοξα κομμάτια περιορίζονται μόνο στις μαζικές επισκέψεις, όπως δείχνει και η σύνθεση των επισκεπτών κυρίως από Ρώσους και Ρουμάνους.
Καλή Ανάσταση σε όλους!

ΟΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ» ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ!
Δεν επιτρέπεται και δεν μπορούν, οι οποιοιδήποτε «μπαχαλάκηδες», όπως ευφυώς αποκαλούνται ελληνιστί, εκείνοι που δεν ίδρωσαν ποτέ στο μεροκάματο και δεν γνωρίζουν την αξία των «ιερών» χρημάτων των φορολογουμένων πολιτών, να παριστάνουν τους μόνους φιλάνθρωπους της γης και να... «εξοργίζονται» - μόνοι αυτοί - με τα πάθη των προσφυγομεταναστών.
Η προ ημερών «κατάληψη» του Δημαρχείου της πόλης, επειδή κάποιοι από τους προσφυγομετανάστες, καθοδηγούμενοι από κάποιους ομοίους των δικών μας «μπαχαλάκηδων» αυτοαποκαλούμενοι... «αλληλέγγυοι», διώχτηκαν από την αστυνομία από την... κατάληψη της «Εγνατίας Οδού» στο ύψος της Κατσικάς, ήταν μία πράξη όχι μόνο παράνομη αλλά και απάνθρωπη. Απάνθρωπη προς εκείνους, οι οποίοι ακριβώς αγωνίζονται για την σίτιση, στέγαση και περίθαλψή τους, τους οποίους ουσιαστικά παρεμπόδιζαν. Τα πάθη τους μεγάλα και γνωστά στον Ελληνικό λαό, ο οποίος αυτήν τη στιγμή είναι ξεσηκωμένος και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει προσπαθεί με κάθε μέσο να βοηθήσει όπου μπορεί. Συνεπώς η συμμετοχή των οποιωνδήποτε «μπαχαλάκηδων», διεθνών και ελληνικών για έκνομες ενέργειές τους, τους κάνει μεγάλη ζημιά. Αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν οι προσφυγομετανάστες προτού δημιουργήσουν δυσάρεστες εντυπώσεις στον κόσμο που τους συμπαραστέκεται με δικές τους θυσίες. Αυτό θα πρέπει να το εντυπώσουν καλά στο μυαλό τους. Οι οποιοιδήποτε «μπαχαλάκηδες» ακόμα και αυτοί που υπάρχουν στις τάξεις τους δεν τους βοηθούν.
Γι - Πας