ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΕΓΩΙΣΜΟΣ Ή ΠΡΟΘΕΣΗ;
Αυτό δεν ήταν.. αστείο! Αυτό ήταν ένα πάρα πολύ σοβαρό επεισόδιο, το οποίο είναι σε θέση να τορπιλίσει την παγκόσμια ειρήνη.
Ο αλαζόνας... «κοινοβουλευτικός Σουλτάνος» της γειτονικής μας χώρας δήλωσε ότι... δεν γνώριζαν οι Τούρκοι πιλότοι των F16 ποιας εθνικότητας ήταν το μεγάλο Ρωσσικό βομβαρδιστικό που με τόση... ευκολία κατέρριψαν! Επομένως μπορούμε να πούμε ότι... πιθανόν να ήταν και Αμερικάνικο, μια που και αυτά κυκλοφορούν στην περιοχή, αρκεί που για 17 δευτερόλεπτα παραβίασε... με το υποδεκάμετρο τον Τουρκικό εναέριο χώρο! Από την άλλη μεριά ο προσεκτικός στις δηλώσεις του Πρόεδρος Ομπάμα, είπε ότι... καλά κάνει η Τουρκία και προασπίζει τον εναέριο χώρο της και έδωσε φτερά στον προηγούμενο, ώστε να μη θέλει να ζητήσει συγγνώμη για το... έστω «αθέλητο» και παραδεδεγμένο λάθος του! Αν όμως ήταν Αμερικάνικο; Τότε; Αυτές οι κουβέντες δεν ταιριάζουν σε σοβαρούς ηγέτες σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες κουβέντες προσβάλλουν τη νοημοσύνη κάθε πολίτη που ζει σε αυτόν τον πλανήτη και διαθέτει τον κοινό νου!
Όσο για την... παραβίαση του εναέριου χώρου, δεν μιλάνε ποτέ στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί, όταν παραβλέπονται και από τους δύο προλαλήσαντες οι ηθελημένες και μακροχρόνιες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, πολλές φορές μάλιστα πολύ επικίνδυνες για την Διεθνή Αεροπλοΐα, όταν αφορούν στο F.I.R. Αθηνών. Ο Πούτιν όμως, ο άλλος «κοινοβουλευτικός Τσάρος» δεν αστειεύεται! Θυμάται ότι ο Ομπάμα «πάτησε στον λαιμό» τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου, για να ζητήσει τηλεφωνικά συγγνώμη από τον Ερντογάν για το επεισόδιο, όπου σκοτώθηκαν Τούρκοι ακτιβιστές πολίτες από Ισραηλινούς σε πλοίο, το οποίο πήγαινε να διασπάσει τον αποκλεισμό του Ισραήλ στην Παλαιστίνη παρά τις απαγορεύσεις και τις εκκωφαντικές προειδοποιήσεις επιτόπου! Είναι δυνατόν ο Ρώσος, οιωνεί τσάρος, να αποσιωπήσει από το Ρώσικο λαό την έλλειψη έστω και μιας συγγνώμης για τον οφθαλμοφανή τρόπο που καταρρίφτηκε το στρατιωτικό Ρωσικό αεροπλάνο, τον απάνθρωπο τρόπο, που σκοτώθηκε ο αιχμάλωτος Ρώσος πιλότος και ο άλλος πεζοναύτης που ήταν στην ομάδα που έσωσε τον δεύτερο πιλότο; Αυτά είναι πράγματα τα οποία τα βλέπει με πολύ φόβο ο ειρηνικός κόσμος διεθνώς και περιμένει από υπεύθυνες ηγεσίες να είναι πιο υπεύθυνες από ό,τι τουλάχιστον δείχνουν μέχρι τώρα ότι είναι.
Ο Κλεμανσώ είχε πει: «Ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρό πράγμα ώστε να τον εμπιστευτούμε στους στρατιωτικούς»! Οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες είναι έτοιμοι να κάνουν το αντίθετο. Δεν το σκέφτονται λίγο καλύτερα;

ΜΙΑ ΣΗΜΑΔΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ...
Έτυχε την Κυριακή 13.12.15 και με την ευκαιρία της παρουσίας των χορωδιών των παλαιών ιεροψαλτών που είχαν αποχωρήσει κάπως... βίαια, να εκκλησιαστώ στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας. Είναι αλήθεια ότι κάποιες τυχαίες συμπτώσεις με έκαναν να παρευρεθώ για πρώτη φορά σε λειτουργία με προεξάρχοντα τον νέο – παλαιό πια – Μητροπολίτη μας, μολονότι είμαι ενορίτης της Μητρόπολης.
Και είναι επίσης αλήθεια ότι από κύκλους του «Αγίου Όρους» είχα ακούσει τα καλύτερα λόγια για το πρόσωπό του, μολονότι δεν έλειπαν οι έπαινοι για τον π. Δημήτριο, που μας τον «πήρε» η Κεφαλονιά.
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με κριτική για το έργο του, που αποτελεί καθαρά δική του υπόθεση. Εκείνος πράττει ιεροφροσύνως. Η προαναφερθείσα λειτουργία με γέμισε ικανοποίηση και θρησκευτική κατάνυξη και ο Μητροπολιτικός Ναός μου φάνταξε πιο φωτεινός, ίσως από την αποκάλυψη σε ανοιχτόχρωμο φόντο των πλαϊνών τοιχογραφιών, που εναρμονίζονται πλέον με αυτές του «Παντοκράτορα» και των περί Αυτόν.
Άκουσα επίσης με πολύ ενδιαφέρον το «κήρυγμα» από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, το οποίο πέρα από την καθαρή θρησκευτικο-θεολογική του σημασία, εναρμονίστηκε και στα σημερινά δεδομένα της εποχής της οικονομικής κρίσης. Πέραν αυτού όμως επεκτάθηκε με σαφήνεια στο... επίσημα καθιερούμενο «Σύμφωνο συμβίωσης» με την πολύ ορθή σημασία που δίνει η Εκκλησία σε αυτό. Η Πολιτεία πρόκειται να νομοθετήσει και τα δυσμενέστατα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα.
Γι - Πας