ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ... ΠΑΛΙΟΙ!

Μετά την πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, είχα την εντύπωση ότι… ξεμπλέξαμε με το παλιό και ότι οι σαφώς προτιμηθέντες σε αυτήν την εκλογή ήταν πλέον το καινούργιο, το κάτι άλλο, όπως επαγγέλλονταν από τα μπαλκόνια και οι δυο…. συνέταιροι αυτής της ιδέας! Ιδιαίτερα στα θέματα της οικονομικής διαφάνειας. Δε βαριέσαι. Στην Ελλάδα ζούμε. Σ’ αυτήν τη χώρα όπου ο κάθε εκλεγόμενος σε εκλογές, είτε πανηγυρικά είτε και όχι, προσπαθεί να εξυπηρετήσει τον εαυτό του πρώτα και ύστερα τον περίγυρό του που τον βοήθησε να εκλεγεί. Τι  διάολο, τόσος κόσμος «δούλεψε», να μην εξυπηρετηθεί δεν γίνεται.
Αφελείς όμως καθώς είμαστε, είπαμε πως κάτι καινούργιο γεννιέται από νέους ανθρώπους και μάλιστα «αριστερούς» έχοντες… κατά τεκμήριο την καθαρότητα και το καινούργιο γραμμένα στην «μπάλα» τους! («μέτωπο» για τους αδαείς του όρου).
Eίπαμε πως μετά το πάθημα της «πρώτης φοράς αριστερά», όπου κάτι σκουριασμένα παλαιοκομμουνιστικά μυαλά, αλλά και κάτι άλλα νεοκομμουνιστικά φασιστόμουτρα, με ηγέτιδα μάλιστα μια γυναίκα μαζί με έναν μοντέρνο κόκκινο παραλή ταχυδακτυλουργό θεατρίνο «μάγο», προσπάθησαν να μας εντυπωσίασαν με τους νεωτερισμούς τους και μας έφτασαν ακριβώς στο χείλος του γκρεμού. Είπαμε πως κάτι πρόκειται να αλλάξει!
Βασιστήκαμε στην... σοσιαλδημοκρατική μεταμόρφωση του νεαρού και άπειρου περί τα «εξωκομμουνιστικά» πράγματα αρχηγού που μεγάλωσε από τα γεννοφάσκια του στην ΚΝΕ θεωρώντας ότι ακόμα και η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας που την ομιλούν και οι Αμερικάνοι αποτελεί στοιχείο του παγκόσμιου «Ιμπεριαλισμού»!
Πράγματι, η μεταμόρφωσή του άρχισε από την εκπληκτική του δυνατότητα στην μίμηση του Αμερικανοτραφούς Ανδρέα Παπανδρέου, τόσο εκπληκτική, ώστε ούτε… ο μίμος Μητσικώστας κατόρθωσε ποτέ να επιτύχει! Κάπου τα μπέρδεψε λίγο με την ιδιωματική ως προς την προφορά της στα Αγγλικά Αμερικάνικη γλώσσα, αλλά αγωνίζεται και θα τα καταφέρει!
Μπαίνει, λοιπόν, πρόσφατα στην κρίση του λαού αυτός… ο μεταμορφωμένος  σε σοσιαλδημοκράτη κι’ ο λαός του έδωσε την εντολή να κυβερνήσει καθαρότερα αφού κατάφερε να «διώξει το παλιό» που προαναφέραμε.
Αμ δε! Ο σχηματισμός της κυβέρνησης, της δεύτερης φοράς αριστεράς απέδειξε ότι ο άνθρωπος απλά θεατρινίζει και δεν άλλαξε τίποτε. Υπουργοί της προηγούμενης κατηγορηθέντες για… κλοπή οπωρών, ξαναμπήκαν και κατέλαβαν καίριες θέσεις. Όπως επίσης κατέλαβε θέση και νεο-εκατομμυριούχος αριστερός, τόσο εκατομμυριούχος, ώστε να ξεχνάει να δηλώσει ολόκληρο εκατομμύριο ευρώ, σαν να ήταν ένα ξεχασμένο και τσαλακωμένο δεκάευρο στην τσέπη που το ανακαλύψαμε …όλως τυχαίως!
Περιμέναμε κάποια αντίδραση του… τύπου του αντισημίτη υφυπουργού, αλλά μας έτυχε στη Βουλή ένας παλαιοκομματικός Ανδρέας Παπανδρέου που μας… κούνησε το δάχτυλο θυμίζοντάς μας τον «αρχαίο» Τσουκάτο.

ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΘΡΗΝΟΣ;

Πολύ δάκρυ χύνεται και πολλοί θρήνοι ακούγονται από όλες τις πλευρές αλήθεια, επειδή, λέει, φεύγουν από την Ελλάδα οι νέοι μας και από ορισμένους που θέλουν να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση, ότι φεύγουν τα «μυαλά» της και οι σύγχρονοι ερευνητές της, τους οποίους θα εκμεταλλευτούν οι χώρες υποδοχής τους! Το ωραίο είναι ότι όλα τα προαναφερθέντα είναι πέρα για πέρα αληθινά και αντί να μας κάνουν υπερήφανους, επειδή η πατρίδα μας έχει τόσο μεγάλο αριθμό νέων, οι οποίοι έβαλαν τα δυνατά τους και κατάφεραν να προσλαμβάνονται αμέσως, σχεδόν, σε εκλεκτές και προσοδοφόρες δουλειές, εμείς θρηνούμε και κλαίμε τη μοίρα μας! Αν είναι δυνατόν με την ανεργία που μας μαστίζει. Λέω τα παραπάνω μετά λόγου γνώσεως, επειδή γνωρίζω ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν έχει τίποτε άλλο να εξάγει και μάλιστα με τόσο μεγάλη επιτυχία, όσο σπουδαγμένους και ταλαντούχους νέους. Και δεν φταίει η κρίση, γι ’αυτό!
 Το κλάμα βέβαια και ο θρήνος γίνεται επειδή όλοι αυτοί οι ταλαντούχοι νέοι δεν κάθονται όλοι εδώ, για να κάνουν τι όμως;
Η Ελλάδα διαθέτει π.χ. έξι (6) Ιατρικές Σχολές, οι οποίες μάλιστα είναι υπερπλήρεις από φοιτητές, είτε με εξετάσεις είτε και άνευ, από τις όμορες Βαλκανικές χώρες που εύκολα μετακομίζουν στην Ελλάδα.
Τι θα κάνουν εδώ όλοι αυτοί που βγαίνουν κατά φουρνιές; Μόνη και καλή λύση η ανεύρεση εργασίας αλλού, όπως και συμβαίνει. Προς τι ο …θρήνος;
Όταν ήρθα στα Γιάννενα, ο Ιατρικός σύλλογος αριθμούσε 150 μέλη περίπου. Τώρα νομίζω έχει ξεπεράσει τους 1500. Έχουν δηλαδή ξεπεραστεί τα διεθνή standards ως προς την αναλογία γιατρών προς τους κατοίκους. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους κλάδους.
Γι - Πας