ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η… ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΦΗΓΗΣΗ!
• Έληξε επιτέλους και το υπερατλαντικό πολυήμερο ταξίδι όλης της… «αριστερής» κουστωδίας που φλέγονταν να χαιρετίσει από κοντά τους… «μισητούς φίλους».
  Μπορεί να… τα ’καναν μαντάρα με την επιμονή τους να συζητήσουν Αγγλικά με γηγενείς Αρκανσίτες Αμερικάνους, τόσο μαντάρα ώστε να πέφτει το γέλιο της αρκούδας σε κάθε φράση του απέναντι που έδειχνε σαφέστατα την αμηχανία του… «δεν κατάλαβα τίποτε», εντούτοις «τουριστικά» η δουλειά πήγε περίφημα!
  Και επίσημες συναντήσεις είχε τι διάολο τόσος κόσμος ήταν εκεί με την ευκαιρία της Συνέλευσης του ΟΗΕ- και φωτογραφίες είχε και τηλεοπτικές εμφανίσεις που μεταδίδονταν στην «αγωνιούσα» πατρίδα με την φροντίδα της ΕΡΤ, που ανταπέδιδε την… ευγνωμοσύνη της!
  Κατά τα άλλα… «τζίφος»! Πέραν των συγχαρητηρίων για την εκλογική νίκη, έστω και με το γνωστό και μόνιμο αγχώδες δεκανίκι, δεν εμφανίστηκε στον ορίζοντα ούτε μία -μικρή έστω- επενδυσούλα. Από όλους ακούγονταν τα καλά λόγια για τις απανωτές εκλογικές νίκες, αλλά και τα κακά για τα δυσβάσταχτα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να μείνουμε ζωντανοί. Δυσβάσταχτα μεν, απαραίτητα και εκτελεστέα δε στην πλάτη ενός λαού, ο οποίος τα δέχεται αδιαμαρτύρητα, όταν προτείνονται από την αριστερά και ξεσηκώνονται όταν προτείνονται από την δεξιά, έστω κι αν σ’ αυτό υποβοηθιέται και από μέρος της αριστεράς. Τι λαός Θεέ μου να… μαγεύεται από ψευτιές, που αποδείχνονται ως ψευτιές και να μη δέχεται τις αλήθειες, έστω κι αν αυτές αποδείχνονται ως αλήθειες!
  Κάποτε… υπήρχε ένα «club καλαμπουρτζήδων» και κάποιος μία μέρα παρασύρθηκε από έναν φίλο του, μέλος του club, σε αυτό. Εκεί ανέβαιναν στο «πόντιουμ» διαδοχικά τα μέλη, έλεγαν έναν αριθμό και από κάτω έπεφτε τρανταχτό γέλιο. Το μέλος εξήγησε στον φίλο του ότι τα καλαμπούρια ήταν τόσα πολλά ώστε τα είχαν καταχωρίσει ως κείμενα σε ένα… τετράδιο και κάθε ένα είχε τον αριθμό του. Έτσι τα μέλη εκφωνούσαν αυτόν τον αριθμό και οι άλλοι, γνώστες του κειμένου, γελούσαν.
  Ο φίλος ζήτησε και προμηθεύτηκε το τετράδιο και μια μέρα αφού διάλεξε τα πιο πιπεράτα καλαμπούρια είπε στον φίλο του να τον ξαναπάρει στο club. Ζήτησε από τον προεδρεύοντα την άδεια να ανέβει στο πόντιουμ και άρχισε να εκφωνεί τους αριθμούς των καλαμπουριών που είχε διαλέξει, χωρίς από κάτω ν’ ακούγεται το παραμικρό «χάχανο»!
  Ο φίλος του του εξήγησε ότι… το γέλιο εξαρτάται από το «πως διηγείται» κάποιος αυτούς τους αριθμούς!
  Το ίδιος συμβαίνει τώρα με τις «αφηγήσεις» του κ. Τσίπρα, των αριθμών του τρίτου και πιο σκληρού για τον λαό μνημονίου, το οποίο εκείνος «εξασφάλισε» γι’ αυτόν με την γνωστή διαπραγμάτευση της μία νύχτας. Οι… λεγόμενοι «Εταίροι» μηδέ των Αμερικανών εξαιρουμένων, πιστεύουν ότι ο… «μάγος» θα αφηγηθεί καλύτερα τους αριθμούς σε αυτόν τον… περίεργο λαό!

Η Ν.Δ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ...
• Ας προσέξουν εκεί στη «Ν.Δ.», όπου με σοβαρότητα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκλογή του Προέδρου της.
  Μολονότι ο εξ ανάγκης των επειγουσών συνθηκών εκλεγείς κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αποδείχτηκε επαρκέστατος για να συνεχίσει αυτόν τον ρόλο, δημοκρατικότατα υποβλήθηκαν και άλλες τρεις υποψηφιότητες. Αυτό δεν είναι κακό. Ευγενείς φιλοδοξίες πάντα υπάρχουν και εναπόκεινται στους εκλέκτορες ν’ αποφασίσουν για τα περαιτέρω, σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά εκάστου για το συμφέρον της παράταξης στην οποία είναι ενταγμένοι και εκπροσωπούν.
  Προσωπικά πιστεύω ότι οι σοβαροί εκλέκτορες της παράταξης αυτής, στους οποίους έχω την τιμή να ανήκω, στην πλειοψηφία τους θα επιβραβεύσουν τις προσπάθειες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την σοβαρότητά του, την εμπειρία του από την ανάληψη όλων των αξιωμάτων που υπηρέτησε, την κομματική και ευρύτερη παραταξιακή του πίστη στις αρχές της κεντροδεξίας, αλλά και την συνέπειά του σε αυτές τις αρχές, που ποτέ δεν πρόδωσε, ακόμα και στην αφοπλιστική ζωντάνια του, ώστε να τον εκλέξουν ως τον πιο κατάλληλο πρόεδρο και για τη συνέχεια.
  Θα πρέπει να προσέξουν όλοι τους στην περίοδο μέχρι την εκλογική διαδικασία, όπως επισήμανα από την αρχή, να μη δίνουν επιχειρήματα στους καραδοκούντες για δυσμενείς σχολιασμούς. Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι που καραδοκούν χαιρέκακα να το κάνουν.
Γι - Πας