ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

-  Aπό τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΠΑ

ΑΡΟΝ… ΑΡΟΝ!
• Η βιασύνη έφερε κάποτε την… απελευθέρωση του Βαραββά και την… σταύρωση του Κυρίου!
Αυτή την στιγμή συμβαίνει ο…. φανατισμός των Αρχιερέων του Σύριζα να επιταχύνει την «σταύρωση του ελληνικού λαού», προκειμένου να διατηρηθούν οι όποιες ισορροπίες απέμειναν στα… ανεμομαζώματα του παράτυπα συγκοληθέντος κόμματος αυτού. Η μεν μια πλευρά υπό τον -διερευνώντα ακόμα τα πολιτικά δρώμενα- νεαρό αρχηγό, παραδέχτηκε επι τέλους ότι οι προηγηθέντες δεν ήταν ούτε προδότες, ούτε ανίδεοι των τεκταινομένων και ότι αν είχαν, όχι βέβαια κάποια ουσιαστική βοήθεια, αλλά απλά την αναγνώριση της σοβαρής οικονομικής κρίσης στην οποία μπήκε η πατρίδα, η κατάσταση θα είχε ομαλοποιηθεί πολύ πιο σύντομα και η χώρα θα είχε ανακάμψει μαζί με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Παρασυρμένη όμως αυτή η μεγαλύτερη ομάδα του Σύριζα από τους αριβιστές της λεγόμενης «αριστεράς πλατφόρμας», αγνόησε τον μόνο δρόμο για την ανάκαμψη που ήταν η συνεννόηση με τους… «εταίρους» και δανειστές μας και οδηγήθηκε στα πιο επικίνδυνα μονοπάτια τα οποία φάνταζαν ολοφάνερα μπροστά!
Τώρα βέβαια είναι κάπως αργά και το τίμημα υπήρξε πολύ μεγάλο, τόσο ώστε να φαντάζει «παιχνιδάκι» το τίμημα των προκατόχων, που αγωνίζονταν μόνοι και έρημοι, αντιμετωπίζοντας όχι μόνο το μέγεθος των προβλημάτων, αλλά και την άγρια πολεμική των επερχομένων, οι οποίοι αντιληφθέντες τις λαϊκές αντιδράσεις από τα ληφθέντα αναγκαία μέτρα, τις εκμεταλλεύτηκαν, όπως έκαναν όλοι οι λαϊκιστές και ανήλθαν στην εξουσία, ανέτοιμοι και ανίδεοι κυρίως για το… πρακτέο.
Τώρα ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται ν’ απαλλαγεί το συντομότερο από τους ομολογουμένως απολύτως άσχετους συντρόφους του, οι οποίοι ονειρεύονται «δραχμή», «Βενεζουέλα», «Αργεντινή», ή «Φιντέλ Κάστρο» και δεν ξέρω τι άλλο και να φέρουν προ πάντων την δραχμή και την ολοκλήρωση της δυστυχίας του λαουτζίκου.
Δεν γνωρίζω αν αντιλαμβάνονται τους καραδοκώντες «πλούσιους» δραχμολάγνους, οι οποίοι περιμένουν να πολλαπλασιάσουν τα… ευρώπουλά τους που… διαβιούν στο εξωτερικό με την υιοθέτηση της πολιτικής Λαφαζάνη και της υπόλοιπης κομπανίας.
Αυτούς προσπαθεί να εξοστρακίσει ο κ. Τσίπρας με συνοπτικές εκλογικές διαδικασίες, ώστε να διατηρηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο. Αδιαφορεί πλήρως για την… «σταύρωση του λαού» και με την νέα συμφωνία του… γράφει τρίτο μνημόνιο μαμούθ, αρκεί εκείνος να διατηρήσει τα πρωθυπουργικά του προνόμια, τα «τζετ» και τις μεγάλες συναντήσεις.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η «ΑΜΦΙΠΟΛΗ»!..
• Δικαίως αντέδρασε η ανασκαφέας του «λόφου Καστά», στις πικρόχολες διαπιστώσεις «άτυχων» συναδέλφων της, ως προς την έλλειψη ενδιαφέροντος για το περιεχόμενο της εκπληκτικής αυτής ανασκαφής. Την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, η ανασκαφέας πραγματοποίησε με θαυμαστή μαεστρία και ταχύτητα. Το μόνο για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί η κ. Περιστέρη είναι η επιφυλακτική μεν, υπαρκτή δε αισιοδοξία της ως προς την «σύληση» του μνημείου.
Ήταν πολλές οι ενδείξεις γι’ αυτήν την τελευταία, αρχής γενομένης από τον… αποκεφαλισμό των σφιγγών και στη συνέχεια από το στραπατσάρισμα της μιας καρυάτιδας, την απουσία του κεντρικού «βωμού» από το άθικτο κατά τα άλλα πανέμορφο ψηφιδωτό του προθαλάμου και την ολοσχερή καταστροφή της βαρύγδουπης μαρμάρινης εισόδου στον κυρίως θάλαμο.
Δεν χάλασε και ο κόσμος από το να έχει κάποιος μια συγκρατημένη αισιοδοξία ως προς το μέγεθος της σύλησης!
Πρέπει όμως να παραδεχθούν αυτοί οι «κύριοι» ότι η τύχη και η διορατικότητα της κυρίας Περιστέρη, την οδήγησαν στην ανακάλυψη και την ανασκαφή του πιο σπουδαίου μνημείου των τελευταίων ετών στην Αμφίπολη μετά την ανακάλυψη του τάφου του Φιλίππου από τον Μανόλη Ανδρόνικο στην Βεργίνα. Πικρόχολοι υπάρχουν όμως και γι’ αυτόν! Ας είναι.
Γι - Πας