ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!..
• Δεν γνωρίζω τι λένε και τι ορίζουν τα καταστατικά του ΣΥΡΙΖΑ και η συνήθης πρακτική της... προοδευτικής διακυβέρνησης. Γνωρίζω όμως πολύ καλά τα θέματα ηθικής τάξεως και τους κανόνες που επιβάλει αυτή η ηθική τάξις. Ένας υπουργός - καθηγητής Πανεπιστημίου - ασχολούνταν πριν, κατά τη διάρκεια ή και μετά την υπουργοποίησή του(;) επ’ αμοιβη και μάλιστα όχι και τόσο «καθαρή», εναντίον του Δημοσίου, για την επαναπρόσληψη απολυθέντων υπαλλήλων ή διωκομένων Δημοτικών Υπαλλήλων για παρανομίες υπηρεσιακές.
Κατά... τύχη, την πρώτη δήλωση που κάνει μόλις αναλαμβάνει, ω του θαύματος, το αρμόδιο Υπουργείο, είναι η επαναπρόσληψη απολυθέντων Δημοσίων υπαλλήλων, μολονότι γνωρίζει ότι αυτό δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην Κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αφήνοντάς τες στα... τηλεοπτικά παράθυρα και στις εργασίες του Κοινοβουλίου. Δεν είναι δική μου δουλειά. Δική μου δουλειά είναι να πω στον κ. Κατρούγκαλο να αφήσει τις... αυτοκτονίες κατά μέρος, επειδή αυτές δεν συνιστούν ανδρισμό και θάρρος και να προβεί αμέσως στην μόνη ανδρική και θαρραλέα ενέργεια που επιβάλλεται. Στην παραίτησή του από το συγκεκριμένο Υπουργικό αξίωμα.
Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να φέρνει σε δύσκολη θέση τον αρχηγό του και Πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος αυτήν τη στιγμή έχει πολύ σοβαρές φουρτούνες να αντιμετωπίσει! Σε αυτόν δε τον τελευταίο θα συνιστούσα να μη διστάσει να αποπέμψει τον.. εναγόμενο από σοβαρότατη εφημερίδα υπουργό του, όταν εκείνος δεν υπακούει στους ηθικούς κανόνες!
Δεν χάλασε ο κόσμος να αφαιρεθεί ένα Υπουργείο από κάποιον μέχρις ότου λάμψει η αλήθεια! Και εάν αυτή η αλήθεια είναι υπέρ του εναγομένου, υποθέτω ότι πρώτη η έγκριτη εφημερίδα θα ζητήσει συγγνώμη και ύστερα εμείς οι λαβόντες γνώση των διαλαμβανομένων δύσοσμων διεργασιών θα νοιώσουμε ότι δεν μπήκε κάποιος... «λύκος πιστικός» των συμφερόντων μας και με μεγάλη αγωνία θα περιμένουμε τον επόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό για την εκ νέου Υπουργοποίηση του «κακώς και αδίκως εναχθέντος»! Ουδέν πρόβλημα.
Κύριε Τσίπρα, εάν δεν διστάσετε να προβείτε στην μοναδική πράξη αποκαταστάσεως της ηθικής τάξεως, την οποία αυτήν τη στιγμή διαταράσσει ο κ. Κατρούγκαλος με το άνοιγμα ενός τόσο σοβαρού ηθικού θέματος, το οποίο καθημερινά συντηρεί με τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, στην απομάκρυνσή του δηλαδή, εάν εκείνος ήδη δεν το έχει πράξει, τότε ο λαός, εμείς όλοι μας θα σας θεωρήσουμε αρχηγό που «δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του»!

ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!
•  Είχα ήδη γράψει ένα πιο εκτεταμένο σημείωμα για το τραγικό γεγονός της «αυτοκτονίας» του εικοσάχρονου σπουδαστή και συμπαθέστατου, φωτογραφικά και πληροφοριακά Βαγγέλη. Είχα και εγώ συνταχτεί με το γενικότερο αίσθημα που κυριάρχησε στην Ελληνική κοινωνία από τις συναθροιζόμενες πληροφορίες των συμβάντων.
Από την στιγμή όμως που είδα με τα μάτια μου στην TV τα επακολουθήσαντα γεγονότα μίας ομάδας, νεαρών ως επί το πλείστον, που δεν έμοιαζαν με «κατοίκους σκεπτόμενους με ψυχραιμία», όπως δεν σκέπτονταν με ψυχραιμία και όσοι πιθανόν δημιούργησαν την ψυχολογική πίεση στον Βαγγέλη που τον οδήγησε εκεί που τον οδήγησε, τότε έσκισα εκείνο το σημείωμα!
Δεν θέλησα να συνταχτώ με εκείνη την ομάδα, που οργανωμένη με τηλεκάμερες και τα τοιαύτα, όδευε προς την... θριαμβευτική είσοδο στην Γαλακτοκομική Σχολή για να εισβάλει και να... τιμωρήσει ποιους και πώς; Τους γνώριζε; Είναι πολύ αστεία μια τέτοια επιχείρηση, ώστε να μπορέσει να ασχοληθεί με ένα τόσο σοβαρό θέμα!
Τάσσομαι λοιπόν στο πλευρό της θρηνούσας οικογένειας, η οποία διατηρεί την ψυχραιμία της πολύ περισσότερο από την προμνησθείσα ομάδα και παραγγέλει εκεί που πρέπει την ανεύρεση των όσων ενόχων υπάρχουν και την τιμωρία τους. Ας μην ξεχνάμε ότι πέραν των αρμοδίων της Πολιτείας γι’ αυτήν τη δουλειά ήδη έχει επέμβει η αδυσώπητη θεϊκή συνείδηση του καθένα και προβαίνει ήδη στην ανάλογη τιμωρία.
Γι - Πας