ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

BRUSSELS GROUP - ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ «ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ»!
  Και το όνομα αυτής BRUSSELS GROUP, όπως περιπαίζοντάς μας ονόμασαν οι Ευρωπαίοι, για το χατήρι του Λαφαζάνη και του Στρατούλη την περίφημη «Τρόικα», η οποία παραμένει με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα, αυτά που με την σκληρότητά τους οδήγησαν τον Σαμαρά στις εκλογές και την βέβαιη ήττα του. Αυτά τα ίδια πρόσωπα υποθέτω ότι θα έλθουν και στην Αθήνα και αφού αρνήθηκαν να έρθουν ένα-ένα εκ περιτροπής, θα έρθουν όλα μαζί και οι «συνεδριάσεις» τους θα γίνονται σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο! Ας το ονομάσουμε ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ «ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ». Η Τρόικα λοιπόν, κατά τον κ. Στρατούλη ...τελείωσε οριστικά, όπως και το «μνημόνιο»! Αυτό είναι που μας μάρανε, μόνο που τώρα θα είναι πιο σκληροί, από ότι ήταν με τον Σαμαρά, με τον οποίο διαλέγονταν επί ίσοις όροις και έχοντας μπροστά τους την πραγματικότητα και τα νούμερα. Τώρα ψάχνουν να βρουν την μπάλα από την εξέδρα, όπου την πέταξε ο Τσίπρας με τις Γερμανικές αποζημιώσεις, οι οποίες από καιρό είχαν πάρει τον «Νομικό» δρόμο τους, και με την προβολή των video του Διστόμου και των ορδών της Vermacht.
Ετοιμάζονται, λέει, οι Διστομίτες να κατάσχουν το κτίριο της «Σχολής Γκαίτε» για να αποζημιωθούν! Θα κάνω ένα ερώτημα τώρα σε όσους, ακροδεξιούς, δεξιούς, κεντρώους και Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ: Είναι ακόμα ευχαριστημένοι με αυτήν την εξέλιξη; Περιμένουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να... πτοηθούν από τις αφελείς αυτές συμπεριφορές της Ελλάδας και να ανοίξουν τα κανάλια της μεγάλης χρηματοδοτήσεως, που έχει ανάγκη η χώρα, ή έτσι στην ψύχρα θα περιμένουν την αναγκαστική «συνθηκολόγησή» της; Η οικονομική λογική αυτό λέει! Αλλά και η διαχρονική πρακτική λέει το ίδιο!
Τον Δεκέμβρη του 1944 ο Ε.Λ.Α.Σ. στην Αττική ήταν παντοδύναμος και η μάχη με τις μικρές κυβερνητικές δυνάμεις και τους Άγγλους ήταν άνιση. Με την διαφορά ότι ο μεν πρώτος... ξέμεινε από πυρομαχικά και οι δεύτερες σ’ αυτόν τον τομέα ήταν παντοδύναμες και ανεφοδιαζόμενες! Τότε ο ΕΛΑΣ ζήτησε συνθηκολόγηση και η Κυβέρνηση με τους Άγγλους την αρνήθηκε ζητώντας την πλήρη απομάκρυνση από την Αττική και την κατάθεση των όπλων! Αυτό και έγινε. Δεν θα υπεισέλθω βέβαια στους λόγους που επέβαλαν στην αριστερά τον «Τρίτο γύρο» και τον καταστροφικό για την Ελλάδα εμφύλιο πόλεμο.
Τώρα η αριστερή Κυβέρνηση είναι και πάλι, ύστερα από 70 χρόνια παντοδύναμη, όπως ο ΕΛΑΣ τότε! Θέλει να τα βάλει και το δείχνει με τις ενέργειές της, με την Ευρώπη και όλον τον κόσμο. Πιστεύει στην Αλληλεγγύη κάποιων ομοϊδεατών της. Αλλά αυτοί δεν βρίσκονται. Τα «πυρομαχικά» της σε οικονομικά μεγέθη, είναι σε χειρότερη κατάσταση από τότε. Περιμένει κάποιος να νικήσει; Όχι βέβαια. Απλά περιμένει την συνθηκολόγηση και τα δάκρυα, όπως οι άλλοι στίχοι του Δ. Σολωμού: «Δυστυχής, παρηγορία μόνη σου έμεινε να λες περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις»! Αυτή είναι η μοίρα των μικρών χωρών σε όλον τον κόσμο θέλουμε δε θέλουμε και αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι ηττοπάθεια. Ηττοπάθεια είναι η... αυτοκτονία και το «Κούγκι», που προαναγγέλει ο υπουργός μας της Εθνικής Άμυνας! Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να μας... αυτοκτονήσει;

ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η «ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ»!..
  Δεν φανταζόμουν ότι επί τόπου, στην Μηλιά Γρεβενών είχε δημιουργηθεί ένα Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τα 3 εκατομ. ετών ευρήματα των απολιθωμένων οστών ζώων της εποχής εκείνης (φωτό), όπως τόσα χρόνια δεν είχα διεισδύσει στα... ενδότερα της Θεσσαλονίκης πέρα από την μαγευτική και πολύβουη παραλιμάνια περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους, του Λευκού Πύργου, των Λαδάδικων και του εμπορικού κέντρου.
Μία καλοοργανωμένη και πάλι, διήμερη εκδρομή με την «ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ», για να παρακολουθήσουμε κυρίως την φανταστική παράσταση της «Λίμνης των Κύκνων» από τα Ρωσικά μπαλέτα σε παγοπίστα μας έδωσε αυτή την ευκαιρία. Το εκπληκτικό Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης και η... Εγνατία Οδός δίνει την ευκαιρία στους Γιαννιώτες για τέτοιες εξορμήσεις και η ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ, αλλά και άλλα σωματεία οργανώνουν εκδρομές, όταν πρόκειται για τόσο σημαντικές παραστάσεις, για τις οποίες διψά ο κόσμος. Εμείς αυτή τη φορά στο ξέσκασμα του Σαββατοκύριακου από την καθημερινότητα, γνωρίσαμε την θεσπέσια, οπτικά και γευστικά παραλία της Καλαμαριάς, και την άλλη μέρα ανεβήκαμε προς τα κάστρα και το Επταπύργιο, το Πατριαρχικό μοναστήρι των Βλατάδων με τα Βυζαντινά προσκυνήματά του και τα πλούσια επίσης Βυζαντινά εκθέματά του. Γνωρίσαμε επιτέλους και την Βυζαντινή Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου σε όλη της την μεγαλοπρεπή έκταση και τις «κατακόμβες» τους. Ας είναι καλά οι κυρίες της «ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ» και πάντα ορεξάτες να οργανώνουν τόσο ωραίες και σημαντικές εκδρομές, μικρές και μεγάλες προσέχοντας όλες τις λεπτομέρειες.
Γι - Πας