ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ… ΦΟΥΜΑΡΑ!
*   Αθάνατη Ελληνική γλώσσα! Κάποτε ο χαλκέντερος της ελληνικής οικονομίας, ο αείμνηστος Ξενοφών Ζολώτας είχε κάνει ολόκληρη διάλεξη σε κάποιο Διεθνές οικονομικό Forum με ελληνικές λέξεις από την επιστήμη της οικονομίας και είχε γίνει απόλυτα κατανοητός από το εξειδικευμένο ακροατήριό του!
Ο Μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου είχε εφαρμόσει στην Ελληνική πολιτική σκηνή με μεγάλη ευκολία λέξεις, οι οποίες… χάιδευαν προεκλογικά αυτιά με την ανάλογη αμφίεση-ζιβάγκο- όπως: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο, και… «σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης», και κατά τύχη μόλις κέρδισε τις εκλογές η Ελλάδα είχε σειρά να προεδρεύσει στα... συνδικάτα και τα σκλαβοπάζαρα! Αυτός τουλάχιστον φόρεσε τη… σινιέ γραβάτα, δίνοντας το σύνθημα και για τους άλλους και προήδρευσε ανερυθρίαστα και μια χαρά εκεί όπου ο πρωτεργάτης της εισόδου της Ελλάδας στην ΕΟΚ Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν είχε προλάβει να το κάνει! Η τωρινή προεκλογική εκστρατεία του Σύριζα… έβγαζε μάτια, ότι ήταν αντιγραφή εκείνης του ΠΑΣΟΚ του 1981 με τον άψογα προπονημένο Αλέξη στο ρόλο του Ανδρέα. Οι παρατρεχάμενοι πανηγύρισαν τη νίκης τους με τις κορώνες των παροχών που υποσχέθηκαν και έκαναν όλους τους Ευρωπαίους και μη δανειστές… «Τούρκους»!
Όσοι άκουσαν όμως τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, μηδέ του T.V. αστέρα εξαιρουμένου κατάλαβαν την γκάφα και την τεράστια διαφορά από την εποχή του Ανδρέα όσον αφορά στα οικονομικά. Τώρα λοιπόν αγωνίζονται με κάθε τρόπο να βρουν αντίστοιχη λέξη της… κυριολεκτικής εις την Ελληνικήν «κωλοτούμπα». Το κεφάλι στον κώλο δηλαδή και τανάπαλιν. Όντως κακόηχη η λέξη εκφράζουσα όμως απολύτως την πραγματικότητα.
Τελικά βρέθηκε μάλλον η πιο εύηχη λέξη… «γέφυρα»! Θέλουν δηλαδή να αποφύγουν τη λέξη «μνημόνιο» ή την ήδη χρησιμοποιηθείσα από τους δανειστές «πρόγραμμα». Ο κ. Σταθάκης προχθές στο «MEGA» ήταν απολύτως αποκαλυπτικός: Να μας δώσουν δηλαδή αυτά που θα έδιναν και στον Σαμαρά ως… γέφυρα μέχρι τον Ιούλιο και απ’ εκεί και πέρα τελειώνουν έτσι κι αλλιώς τα μνημόνια και τα προγράμματα και ανοίγουν οι «κάνουλες» του Ντράγκι! Έτσι αποκάλυψε το γιατί δημιούργησαν το «πρόβλημα» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις πρόωρες εκλογές. Αν δεν γινόταν αυτό και έφτανε ο Σαμαράς στον Ιούλιο τότε… μην τον είδατε!
Έτσι λοιπόν είχαν τα πράγματα για τον Σαμαρά και όσους τον ακολούθησαν, ενώ οι άλλοι έφαγαν τα σίδερα για την εξουσία, τάζοντας φούμαρα και… παραδείσους.  Καλή τους όρεξη λοιπόν εκείνων που θα… φάνε τα φούμαρα, μόνο που θα τα φάμε κι εμείς που τα είχαμε δει από πριν. Να ευχηθούμε μόνο να μην έχουμε χειρότερα από όσα είχαμε προβλέψει, από τις καθυστερήσεις, ώσπου να βρεθούν οι «κατάλληλες» λέξεις που θα αντικαταστήσουν την «κωλοτούμπα». Χώρια που δεν γνωρίζουμε και την αντίδραση των Λαφαζανο-Στρατούληδων! Τότε να βοηθήσει η Παναγιά, όπως θα έλεγε ο Προπονητής του ΠΑΟΚ Αναστασιάδης!

Ο ΓΙΑΝΗΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΛΛΟΙ!
*   Ας προσέξουν λίγο οι Συριζαίοι τον ΓΙΑΝΗ. Με ένα «Ν», παρακαλώ. Κοτζάμ … «νι» λείπει από το όνομά του το πατρογονικό. Δεν το βλέπουν; Δεν είναι ίδιος με τους άλλους Συριζαίους, επειδή αυτός δηλώνει οικονομολόγος επιστήμων κυρίως και κατά τύχη Συριζαίος! Τρόμαξε να βγάλει το «νι» από το όνομά του, για να αποστασιοποιηθεί από τους 45 με δύο «νι», μην πάθει τα ίδια τώρα ώσπου να… αποσυριζοποιηθεί!  Αλήθεια τώρα, ο άνθρωπος είναι διαβασμένος στα της οικονομικής επιστήμης και εκεί στην Ευρώπη που πήγε τον κατάλαβαν και προπαντός τους κατάλαβε. Κάτι πήγε να πει εκεί στο Υπουργείο των Οικονομικών μόλις γύρισε και ακούγοντάς τον κάποιοι «Συριζαίοι»… έριξαν την κυβέρνηση και κήρυξαν στάση πληρωμών και δραχμή! Είδε κι έπαθε ο Τσίπρας να τους συνετίσει. Έτσι λοιπόν στις προγραμματικές του δηλώσεις- αυτή τη φορά παραήταν πιστό αντίγραφο του Ανδρέα- μίλησε επίμονα για προσήλωση στους κανόνες της Ευρώπης, ταυτόχρονα όμως δεν λησμόνησε και τα προεκλογικά μπαλκόνια, την αριστερή πλατφόρμα του δηλαδή, αλλά και τον… αδελφοποιτό του τον Πάνο Καμμένο! Και η πίτα σωστή και ο σκύλος χορτάτος, που λέει και ο λαός μας.  Από την άλλη μεριά ο λαός κυρίαρχος για κάθε δημοκράτη λέει και το ότι: Δύο αυγά σε μία μασχάλη δεν είναι δυνατόν να κρατηθούν! Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να σπάσει το ένα εκ των δύο. Στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρω ο κυρίαρχος λαός ποιο από τα δύο εύχεται να σπάσει. Είναι αλήθεια πως από τη μία μεριά το 70% θέλει πάση θυσία την παραμονή στο ευρώ. Από την άλλη πάλι το 70% λέει στον Τσίπρα πως καλά κάνει και τα σπάει! Τι να πω κι εγώ, τα χω χαμένα.
Γι - Πας