ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

1981 και 2015...
  Αυτή τη φορά, ψηφίζοντας απολύτως ήσυχος για το αποτέλεσμα και παρακολουθώντας στην TV το βράδυ, ήμουν και εγώ ένας από αυτούς τους πολλούς... αμήχανους της Λεωφόρου Πανεπιστημίου της Αθήνας, οι οποίοι έκπληκτοι, βγάζοντας τις ωτασπίδες που τους είχαν φορέσει, παρακολουθούσαν το αποτέλεσμα της ενέργειάς τους.
Όλα τα άλλα events ήταν έργο της «ομάδας εργασίας», τα οποία το πλήθος τα παρακολουθούσε με αδιαφορία και ψυχρότητα θα έλεγα!
Αυτό το πράγμα μου έκανε μεγάλη εντύπωση επειδή είχα ζήσει την ανάλογη «νίκη» του 1981.
Και ήταν φυσικό, διότι εγώ και τότε και τώρα δεν είχα φορέσει ωτασπίδες και ήμουν γνώστης των τεκταινομένων. Απόλυτος γνώστης! Ενώ οι... νικητές και τότε και τώρα περίμεναν να μάθουν.
Κι όμως υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Τότε, το 1981, οι «νικητές» θεώρησαν απολύτως φυσικό το βγάλσιμο του ζιβάγκο του αρχηγού τους και το φόρεμα της σινιέ γραβάτας προκειμένου να παραστεί στα «συνδικάτα» της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ που αρχήγευαν στα «σκλαβοπάζαρα» της Ευρώπης, προκειμένου να... τους κατατροπώσει!
Όταν εκείνος επέστρεψε «κατατροπωμένος» τους είπε: μην ανησυχείτε για μένα κατατροπώθηκαμε ...«αστερίσκους». Τώρα εσείς τι θέλετε; Συντάξεις; Πάρτε αβέρτα, δικαιούμενοι και μη δικαιούμενοι. Θέσεις; Πάρτε αβέρτα. Το Δημόσιο είναι δικό μας!
Προαγωγές; Δεν τις χρειάζεστε, επειδή δεν θα υπάρχουν προϊστάμενοι, πέρα από τις «κλαδικές». Σ’ αυτό είμαι απόλυτος. Όποιος δεν διαθέτει το ανάλογο «χαρτί» δεν δικαιούται ψητό. Δώστε μόνο λίγο χρόνο, ώσπου να... ξεφορτωθώ τις καταραμένες Αμερικάνικες «βάσεις του θανάτου»!
Και έτσι τότε έζησαν αυτοί καλά και εμείς... χειρότερα! Λεφτά υπήρχαν στα ταμεία από τον νοικοκύρη Κωνσταντίνο Καραμανλή και εκτός αυτού οι ανά τον κόσμο τοκογλυφοδανειστές, μας έδιναν όσα θέλαμε! Το δόγμα του... οικονομολόγου Ανδρέα Παπανδρέου ήταν: Δανειστείτε! Όλοι δανείζονται. Και άδειασαν τα ταμεία και δανείστηκαν όσα ήθελαν και διοριστήκαν όσοι ήθελαν και πήραν συντάξεις αντιστασιακών και μη όλα τα... νιανιαρούδια της αριστεράς και πετάξανε την ιεραρχία στα σκουπίδια και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!
Σήμερα λοιπόν κοιτάμε όλοι αμήχανοι τον... «σύγχρονο Ανδρέα Παπανδρέου» να λέει τα ίδια ή σχεδόν ίδια και με άλλα λόγια και να ετοιμάζεται για την... «κατατρόπωση της Ευρώπης»! Της Ευρώπης η οποία μαζί με ΔΝΤ από πενταετίας μας κρατά «στη ζωή» δανείζοντάς μας τον... άμπακο! Μέχρι προχθές έλεγαν οι νικητές ότι... δεν χρωστάμε σε κανέναν και δεν θα πληρώσουμε! Το ταμείο μας είναι στο «μείον» και δεν έχει θέσεις, ούτε συντάξεις ούτε τίποτε. Υπάρχουν ένα σωρό άνεργοι, οι οποίοι περιμένουν κάποιο διορισμό. Πού όμως; Στο Δημόσιο μας το απαγορεύουν οι δανειστές και τα άδεια ταμεία. Στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει οι ιδιώτες να ανοίξουν επιχειρήσεις κι εμείς τους απειλούμε με εξαφάνιση! Αυτοί εν ολίγοις είναι χοντρικά οι λόγοι για τους οποίους όλοι μας, μηδέ εκείνων που φορώντας ωτασπίδες και ψήφισαν τον... σύγχρονο Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος αναμένει να γευθεί την... γλύκα της εξουσίας, παρασυρμένος από την επιτυχία του παλαιού.

ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ!..
  Δεν μπόρεσα να καταλάβω το λόγο εκείνης της... μετεκλογικής, αλλά σαφώς «προεκλογικής» ομιλίας σε στημένη εξέδρα μπροστά στο Πανεπιστήμιο. Ήταν το τελευταίο μπαλκόνι, όπως το κατάρτι που είχαν δέσει τον Οδυσσέα για να... μαγεύεται από το τραγούδι της Εξουσίας. Και ο μεν Αρχαίος, βάζοντας ωτασπίδες στο προσωπικό του καραβιού και δίνοντάς του αυστηρές οδηγίες κατάφερε και να «μαγευτεί» από το τραγούδι, αλλά και να γλυτώσει από τα νύχια των... Σειρήνων!
Ετούτος βαδίζει σίγουρα για την καταστροφή, παρασέρνοντας και τους υπόλοιπους και αδιαφορώντας γι’ αυτούς. Η πρώτη «κολοτούμπα» είχε γίνει λίγη ώρα πριν, όταν έβαλε κάποιον από τους λίγους «νουνεχείς» να τηλεφωνήσει στα... επιτελεία του Στρατού και της Αστυνομίας λέγοντάς τους: Μην ανησυχείτε και μείνετε πάνοπλοι στις θέσεις σας. Μη λαβαίνετε υπ’ όψη αυτά που εκστομίζονταν από διάφορους... ανεύθυνους του κόμματός μου. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Αυτό είναι πρωτοφανές στα εκλογικά χρονικά! Χαίρω πολύ! Αυτό λέγαμε και εμείς και το Σύνταγμά μας. Λίγο-πολύ το είπε και από το πρόχειρο μπαλκόνι της οδού Πανεπιστημίου για την... «μάνα Ευρώπη» στην οποία υπαγόμαστε, μας δάνεισε και μας δανείζει: Δεν πρόκειται να προβώ σε καμία ρήξη με τους Ευρωπαίους εταίρους μας! Ο εστί μεθερμηνευόμενο: Μην ανησυχείτε Ευρωπαίοι. Έρχομαι να τα πούμε! ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Μην ακούτε τι λέγαμε από τα μπαλκόνια. ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ. Ας συζητήσουμε για το... νέο μνημόνιο και τα νέα δάνεια. Εδώ είμαστε!
Γι - Πας