ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΜΦΙΠΟΛΗ!..
*   Να κι ένα γεγονός, που όσο κι αν... ζορίζονται ο κ. Γκρουέφκι και οι παρατρεχάμενοί του δεν τους βγαίνει σαν επικοινωνιακό κόλπο του κ. Σαμαρά!
Πρόκειται για την πραγματική Ελληνική Ιστορία, για υπαρκτά και αδιάσειστα ευρήματα μέσα στον Ελληνικό χώρο, τα οποία εναρμονίζονται πλήρως με τα όσα η Ιστορία αυτή μας δίδαξε και συνεχίζει να μας διδάσκει και απορώ με τους απανταχού της Οικουμένης, μηδέ της «Σλαυομακεδονίας» εξαιρουμένης, γνώστες αυτής της Ιστορίας, οι οποίοι δεν παίρνουν την προσήκουσα θέση, ώστε να αποτρέπουν τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών τους από τόσο χονδροειδή λάθη, προκειμένου να αναγνωρίζουν το «σλαυομακεδονικό» κομμάτι αυτής της περιοχής ως την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» του Φιλίππου, του Μ. Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη! Δεν θα ασχοληθώ εγώ τώρα σε αυτό το σημείωμα με το πόση σχέση έχουν οι επήλυδες Σλαύοι, με τους Αρχαίους Μακεδόνες, εκτός από το ότι μεταγενέστερα από αυτούς κατοίκησαν σε ένα μέρος της Μακδονίας.
Τιμή τους γι’ αυτήν την τυχαία σύμπτωση, αλλά, προς Θεού, δεν επιτρέπεται παραπέρα εκμετάλλευση αυτής της τυχαίας σύμπτωσης. Οι γνώστες της Ιστορίας σε όλον τον κόσμο γνωρίζουν καλά ότι το όνειρο του Φιλίππου και στη συνέχεια του γιου του Μ. Αλεξάνδρου ήταν να ενώσουν τους Έλληνες – τις Ελληνικές πόλεις – και στη συνέχεια να εκστρατεύσουν εναντίον εκείνων των ισχυρών της Ανατολής, οι οποίοι εποφθαλμιούσαν με εκστρατείες την υποδούλωση του Ελληνικού πολιτισμού. Ο δεύτερος, ως γνωστόν, το πέτυχε πλήρως. Τι σχέση έχουν οι Σλαύοι με αυτήν τη δουλειά; Όση και ο... Φάντης με το ρετσινόλαδο!
Τώρα όλα τα ευρήματα, που ευτυχώς βρίσκονται στην Ελληνική Μακεδονία, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να αποδεικνύουν όσα η πραγματική, η μοναδική και αληθινή Ιστορία δίδαξε και διδάσκει.
Δεν έφταναν στον κ. Γκρουέφσκι, ούτε η Βεργίνα, ούτε το Δίον, ούτε όλα τα άλλα ευρήματα του Ελληνικού χώρου, τα οποία συμβαδίζουν με την ιστορία; Χρειάζεται και το μεγαλειώδες εύρημα της Αμφίπολης για να επιβεβαιώσει όλα τ’ άλλα; Ε, τότε ας το... φάει κι αυτό κατακέφαλα και ας σταματήσει τις ανοησίες και την κατασκευή αγαλμάτων των πρωταγωνιστών της Μακεδονίας. Προπαντός όμως ας σταματήσει την παραπλάνηση του λαού της πατρίδας του.

Η ΛΙΜΝΗ ΜΑΣ...
*  Κάθε χρόνο και με διάφορες αφορμές συζητιέται τελείως ατελέσφορα το πρόβλημα της Λίμνης μας, της ξακουστής Παμβώτιδας. Μία η παράνομη ρύπανσή της με «αυτούσια» λύματα, μία η χαμηλή στάθμη των νερών της από υπερβολικά ποτίσματα, μία η γιγάντωση των καλαμώνων της και τόσα άλλα τραγικά που συνέβηκαν σε αυτήν, πρωταρχικά και αναμφισβήτητα από τον ανθρώπινο παράγοντα, που ζει γύρω της και την εκμεταλλεύεται παντοιοτρόπως, κάνοντας τον... ανήξερο για τα τεκταινόμενα, δημιούργησαν στην Παμβώτιδα μια κατάσταση που σιγά-σιγά, κατά τον τ. Πρύτανη κ. Αλμπάνη, την μετατρέπει με σιγουριά σε ένα «έλος»! Κατά τον προαναφερθέντα, με τον οποίο έτυχε να συζητήσουμε προ τριμήνου με μια ομάδα που τον επισκεφτήκαμε για άλλο θέμα, καλός είναι ο... «Καλογιάννειος» εμπλουτισμός της με τα άφθονα καθαρά νερά, αλλά πλέον δεν αρκεί, επειδή ο πυθμένας της είναι «νεκρός» και η μόνη λύση είναι η συστηματική απομάκρυνση αυτού του «νεκρού» πυθμένα, ώστε η λίμνη να ξαναζωντανέψει. Ας το δουν στην ουσία του οι αρμόδιοι κι ας δράσουν ανάλογα.
Γι - Πας