ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΠΑ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!
*  Ειλικρινά παιδεύομαι αυτόν τον καιρό να βρω κάποια «φωνή λογικής» όσον αφορά στην έννοια της Δημοκρατίας και, εκτός απ’ αυτήν του κ. Γιάννη Πρετεντέρη, δεν βρίσκω. Οι μεν, σοβαροί κατά τα άλλα, θεωρούν ότι ο Σαμαράς κυνηγάει λαθεμένα την «Χρυσή Αυγή» και χωρίς να το καταλαβαίνουν τραβάνε προς τους... κυνηγημένους, δίνοντάς τους δύναμη να ανοηταίνουν επικίνδυνα, θεωρώντας εαυτούς, ότι είναι σε θέση να φτάσουν κάποτε να... κυβερνήσουν την Ελλάδα με μεθόδους Χίτλερ ή Στάγου! Διαλέξτε. Για εμένα είναι το ίδιο. Θεέ μου, πώς είναι δυνατό άνθρωποι με κάποια λογική να μην αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο;
Από την άλλη, κάποιοι... λάλησαν τελείως πιπιλίζοντας την λέξη Δημοκρατία, κακοποιώντας την βάναυσα! Διότι μη μου πείτε ότι άνθρωποι λογικοί, όπως ο κ. Κουβέλης και η ηγετική λεγομένη ομάδα του, η οποία έσπρωξε το ελπιδοφόρο κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ. προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπουν τα εκεί τεκταινόμενα. Δεν βλέπουν τον εκπρόσωπο της «Αναρχίας» να θεωρεί δημοκρατικό τρόπο την «ένοπλη πάλη» των δολοφόνων τρομοκρατών, την εκτέλεση δηλαδή αθώων πολιτών, τους οποίους εκείνοι επέλεξαν να δολοφονήσουν, έτσι για «παραδειγματισμό»! Σύμφωνα με τη θεωρία αυτού του κοινοβουλευτικού, την οποία το κόμμα του δεν αποκήρυξε, είναι ίδια η τρομοκρατία αυτών των δολοφόνων με τις υπεράνθρωπες και οδυνηρές προσπάθειες μιας νόμιμα εκλεγμένης Κυβέρνησης να κρατήσει την πατρίδα ζωντανή και αξιοσέβαστη. Ίδιο το ένα με το άλλο λοιπόν; Δεν βλέπουν οι, λεγόμενοι Δημοκράτες, τι πράττει ο κ. Φωτόπουλος της ΔΕΗ και τι επαγγέλεται ο άρτι εκλεγείς ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατρούγκαλος ως προς την υπακοή στους Νόμους και την τήρηση του Συντάγματος; Αυτός ο κύριος, αυτός ο φανατισμένος «δημοκράτης», διδάσκει σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο το «Συνταγματικό Δίκαιο»! Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου! Ο ίδιος ο... «αρχηγός», χωρίς κανένα «ένσημο» εργασίας, μας λέει με σοβαρότητα: Εγώ δεν τη θέλω την Εξουσία για τον εαυτό μου. Θέλω να την πάρω από αυτούς τους... μαζόχες και να τη δώσω στο λαό! Στον Λαφαζάνη, στον Διαμαντόπουλο, στον Φωτόπουλο και όλο αυτό το... λεφούσι, που περιμένει τόσα χρόνια, από το 1981 να γευθεί και πάλι τα αγαθά της Δημοκρατίας, ποδοπατώντας την βάναυσα και ασύστολα. Ακούς εκεί στη σημερινή εποχή της λιτότητας και της ανεργίας να ακούονται οι λέξεις, αξιοκρατία, αξιολόγηση, ανταγωνισμός, αποδοτικότητα και... άκουσον, άκουσον, εργασία, πραγματική εργασία!
Πείτε μου σας παρακαλώ. Τι δουλειά να κάνει τώρα ο κ. Φωτόπουλος - αλήθεια τι γράμματα ξέρει τάχα; - πέρα από τον συνδικαλισμό, το τεμπελχανίκι και την είσπραξη ποσών, που ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν έχει ποτέ ονειρευτεί; Και... ποιος είναι αυτός παρακαλώ, εκτός από ένας «σπασίκλας» των θρανίων και των δικαστικών αιθουσών; Όλα τα παραπάνω ακούονται σαν σαρκασμοί από κάποιον που είναι συντηρητικός, που δεν είναι «προοδευτικός», που είναι... ρατσιστής και οπισθοδρομικός! Εν τούτοις, είναι η αλήθεια στην σημερινή Ελλάδα που κινδυνεύει να χαθεί!

ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!..
*   Γράφτηκε αυτόν τον καιρό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τον έλεγχο οχημάτων και οδηγών, οι Γιαννιώτες οδηγοί είναι οι περισσότερο παρανομούντες και, κατά τεκμήριο, ευθύνονται για την αύξηση των πολύ σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή μας.
Δεν πρόκειται να αμφισβητήσω τις ανακοινώσεις της Τροχαίας. Του­ναντίον, θα συμφωνήσω με θλίψη για τα τεκταινόμενα από μέρους όλων μας, που αντί να προσπαθήσουμε να νουθετηθούμε, τουναντίον κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, δημιουργώντας την γνωστή Τροχαία ακαταστασία και κάνοντας και τους ξένους να μας μιμούνται, μια και έτσι και εκείνοι... βολεύονται καλύτερα.
Θα αφήσω στην άκρη την γνωστή και φοβερή κατάχρηση των φλας, τα οποία κατά τους Γιαννιώτες οδηγούς, όταν τα ανάβει κάποιος, νομιμοποιείται για οποιαδήποτε παρανομία, εμφανέστατη και τραγική! Θα παρακαλέσω τον οποιονδήποτε να σταθεί για λίγη ώρα στην κεντρική διασταύρωση της πλατείας Πύρρου (γωνία κτιρίου Περιφέρειας) με την οδό Πυρσινέλα. Εκεί ο Κ.Ο.Κ. είναι σαφής, σαφέστατος για την δεξιά λωρίδα προς την Λεωφόρο Δωδώνης. Ανάβοντας το πράσινο δίνει το ελεύθερο στον οδηγό για ευθεία διαδρομή και στους πεζούς να περάσουν χωρίς προφύλαξη! Ταυτόχρονα όμως αναβοσβήνουν κίτρινα βελάκια για στροφή δεξιά προς την Πυρσινέλα, που σημαίνουν ότι οι οδηγοί θα πρέπει απαρεγκλίτως να προσέξουν τους πεζούς που περνούν νόμιμα και ανύποπτοι. Ε, κανένας μα κανένας οδηγός δεν δίνει δεκάρα για τους πεζούς, οι οποίοι έκπληκτοι και έντρομοι αναγκάζονται να σταθούν στη μέση του δρόμου για να περάσουν οι κατάφωρα και επικίνδυνα παρανομούντες νταήδες του βολάν! Αυτοί είμαστε οι Γιαννιώτες οδηγοί.
Γι - Πας