Προσκήνιο-Παρασκήνιο

on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ..

*  Δημοτικές εκλογές έχουμε μεθαύριο και δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με αυτές. Στην περιοχή μας τα όσα συνέβηκαν τα τελευταία χρόνια οδήγησαν τους δημότες σε εξαγωγή σαφών συμπερασμάτων, όσο κι αν αυτά δεν έχουν ξεκαθαρίσει δικαστικά και δίνουν την εντύπωση ότι το... «επεισόδιο» του 1,4 (;) και βάλε εκατομμύρια ευρώ αφήνεται για τη λήθη του χρόνου! Στην μεν κυβερνώσα Δημοτική Αρχή δημιουργήθηκαν διαδικασίες οι οποίες κατέληξαν στην αλλαγή προσώπου που θα διεκδικήσει ως επικεφαλής την Δημαρχία, χωρίς όμως να λεχθεί κουβέντα για κάποια υπευθυνότητα και τίνος στο προαναφερθέν σοβαρό οικονομικό ζήτημα. Αντίθετα, αναφέρθηκε με έμφαση ότι το αποτέλεσμα των... δημοκρατικών διαδικασιών είναι καρπός ενδοπαραταξιακών συγκρούσεων. Ας είναι όμως.
Αντίθετα, στην αντίπαλη παράταξη, προσπάθησαν κατά καιρούς να αναδείξουν το σοβαρό αυτό ζήτημα, προσέκρουαν όμως στο ακλόνητο επιχείρημα ότι αυτό βρίσκεται σε δικαστική διερεύνηση και μολονότι δύο θάνατοι συνδέθηκαν με αυτό. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους επομένως των υπευθύνων, εάν και όποτε ευρεθούν αυτοί.
Έτσι λοιπόν ο κ. Γκόντας, από τη στιγμή που αποφάσισε να ξαναδιεκδικήσει τον Δήμο Ιωαννιτών, μπορεί μεν να μην αναλίσκεται σε κορώνες για τα προαναφερθέντα ως προς το ζήτημα αυτό, σαν έμπειρος όμως, όχι μόνο ως προς τα Δημοτικά πράγματα, αλλά και ως προς τα αφορώντα τις δικαστικές αρχές, ως σημαίνων ποινικός δικηγόρος που είναι, φρόντισε να συμπεριλάβει στον συνδυασμό του, ένα.. «βαρύ πυροβολικό», τον έμπειρο οικονομολόγο κ. Γιάννη Πεδιαδιτάκη. Αυτός ο τελευταίος είναι γνωστός σε όλους για τις οικονομολογικές του ικανότητες, από την υπηρεσία του στην Εφορία των Ιωαννίνων και από την γενική διεύθυνση στο Υπουργείο των Οικονομικών.
Πέραν αυτού, είναι γνωστή η επιτυχής προηγούμενη θητεία του στην Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι δε αλήθεια ότι τα πρόσωπα του συνδυασμού του κ. Ν. Γκόντα είναι επιλεγμένα με μεγάλη προσοχή, τόσο από την προηγούμενη υπηρεσία τους στον Δήμο Ιωαννιτών, όσο και από νέα πρόσωπα, γνωστά και ικανά στην κοινωνία της πόλης μας. Η αναφορά μου σε ονόματα πιθανόν να ήταν άδικη.
Από την άλλη μεριά ο κ. Αλέκος Καχριμάνης καθιερώθηκε στην Ήπειρο ως ο... «άνθρωπος λύση», λόγω των ρηξικέλευθων αποφάσεών του για πάμπολλα χρονίζοντα ζητήματα. Αυτό γίνεται κυρίως επειδή λόγω του πληθωρικού χαρακτήρα του και της ακάματης εργατικότητάς του, καταφέρνει να είναι βαθύς γνώστης των ζητημάτων των οποίων αναλαμβάνει τη λύση και γι’ αυτό οι παρεμβάσεις του είναι επιτυχείς. Επί σειράν ετών στο... κουρμπέτι, ξεκινώντας από τον Δήμο Μετσόβου και συνεχίζοντας με τη Νομαρχία Ιωαννίνων και την Περιφέρεια, δεν βρέθηκε αντίπαλος να τον ανταγωνιστεί.

ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ...ΠΟΥΝ!

*   Όλως τυχαίως τελευταία συνάντησα μερικούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι... σφόδρα συγκινημένοι επειδή ο κ. Σαμαράς κυνηγά λέει την «Χρυσή Αυγή» και ιδιαίτερα όλα εκείνα τα «μπουμπούκια», που αποτελούν τους βουλευτές της! Έτσι πλέον εξήγησα τους λόγους για τους οποίους, ύστερα από όλα τα διατρέξαντα και επίσημα αποκαλυφθέντα, σημαντικά ποσοστά του φασιστικού αυτού μορφώματος της Ελλάδος, υπάρχουν ακόμα στο λαό σε μεγέθη τα οποία όλοι με απορία βλέπουμε! Δεν οφείλονται τα ποσοστά αυτά σε παραπλανημένους πολίτες, σε πεισμωμένους πολίτες, σε αγράμματους πολίτες, σε απλούς, με μια λέξη, πολίτες. Αυτοί ήδη έχουν φύγει. Οφείλονται σε πολίτες κομπλεξαρισμένους, πολίτες, οι οποίοι ντρέπονται να δηλώσουν φανερά Χρυσαυγίτες, επειδή γνωρίζουν ότι δεν έχουν επιχειρήματα να το κάνουν και δικαίως οι άλλοι του δικού τους πνευματικού επιπέδου θα τους λοιδωρήσουν. Γιατί το κάνουν όμως; Το κάνουν επειδή είναι κρυπτορατσιστές, επειδή είναι κρυπτοφασίστες και επειδή θέλγονται με αυτά, που κάνουν οι οργανωμένοι «Χρυσαυγίτες», όπως θέλγονταν με αυτά που έκανε η χούντα του Παπαδόπουλου και γι’ αυτό δεν θα έπεφτε αν δεν προέβαινε στην βλακεία της Κύπρου, την οποία εξακολουθούμε να πληρώνουμε. Η Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και ο Σαμαράς, κάνουν αυτό που θα συνέβαινε σε κάθε ευνομούμενη χώρα. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού!
Γι - Πας