ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- Γεια σας φίλοι μου. Έχουμε πάρα πολύ καιρό να τα πούμε μέσα από τα Σχολιανά. Ο ερχομός των βαρβάρων ήταν μια καλή αφορμή για να επικοινωνήσω και πάλι μαζί σας.
- Από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο πέρασε αρκετός χρόνος και έγιναν πάρα πολλά γεγονότα. Τα πιο πολλά αρνητικά για την εξέλιξη της ομάδας.
- Ας ξεκινήσουμε με τη μεταγραφή του Μαυροπάνου. Άρσεναλ και πάνω από 2 εκατομμύρια. Σε προηγούμενα σχόλια μου είχα προβλέψει  το συγκεκριμένο ποσό ως κόστος μεταγραφής αλλά σε ευρώ. Τελικά το ποσό ήταν σε αγγλικές λίρες!!! Εξελίξιμος ποδοσφαιριστής ο νεαρός Μαυροπάνος, νομίζω ότι του ταιριάζει το αγγλικό στυλ ποδοσφαίρου.  Τελικά θα βγάλει πολλά λεφτά από τη μπάλα ο μικρός. Όσο για τον ΠΑΣ, ας ανάψει κανένα κεράκι στον Γεωργουλόπουλο που έδωσε το οκ για την απόκτησή του από τον Απόλλωνα.
- Αγωνιστικά τώρα, ο ΠΑΣ μας άγχωσε λίγο. Φέτος είναι χειρότερος σε σχέση με προηγούμενες  χρονιές. Ιδιαίτερα η αμυντική γραμμή έχει τα προβλήματά της. Τα χρόνια περνούν και τα πρόσωπα παραμένουν τα ίδια, είναι όμως πιο γερασμένα και χωρίς αγωνιστική  φρεσκάδα. Τώρα με τις αγγλικές λίρες  πρέπει να φτιαχτούμε λίγο στην άμυνα, τουλάχιστον από την καινούρια χρονιά. Άλλωστε, τι παράρτημα της Άρσεναλ είμαστε πια;;  Ελπίζω το καλοκαίρι να κάνουμε κανα φιλικό παιχνίδι με τους Άγγλους, αν όχι στο Απει Ρωταν Παρκ, τότε στην Κύπρο καθώς πλέον έχουμε απευθείας αεροπορική σύνδεση Γιάννενα-Λάρνακα.
- Ο Σκοπιανός Τσικάρσκι καλός είναι, ευτυχώς η πρώην του ομάδα ο Εθνικός Άχνας είναι τελευταία  και πάει προς διάλυση.
- Αφού είπαμε για τον Τσικάρσκι, ας αναφερθούμε και στις μεταγραφές, οι οποίες δεν έγιναν.  Ο Χέλκβιστ  είναι καλά στην υγεία του ή μήπως πρέπει να τον πάμε και αυτόν στη Θεσσαλονίκη να κάνει εξειδικευμένες εξετάσεις!!!  Ήμαρτον Παναγία μου! Αυτά τα σκηνικά μόνο στα Γιάννενα συμβαίνουν. Για τον Εντελίνο Ιέ ο λόγος που πέρασε και ευτυχώς δεν ακούμπησε. Μην πάθαινε και τίποτα το παλικάρι και το είχαμε κρίμα στον λαιμό μας.
- Υπήρχε πρόβλημα υγείας και με άλλον Γάλλο. Μα τι γίνεται ρε παιδιά;; Από ποιο νοσοκομείο της Γαλλίας  ψωνίζουμε;;; χαχαχαχα.
- Ας σοβαρευτούμε λίγο. Αν δεν κάνεις το καλοκαίρι 3 πολύ καλές μεταγραφές, του χρόνου θα πέσεις. Όπως λέει κι ο φίλος μου ο κόουτς  Πετράκης δεν είναι χαμόρια οι άλλοι  που ρίχνουν λεφτά και επενδύουν και εμείς οι έξυπνοι.
- Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για τον κόσμο που δεν έρχεται στο γήπεδο.  Για ποιο λόγο οι φίλαθλοι απέχουν; Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με το ότι είναι μεγάλοι σε ηλικία και κρυώνουν. Γελάτε ε;  Κοιτάξτε δίπλα σας στην κερκίδα και αναρωτηθείτε ποιος  είναι  μέσος όρος ηλικίας στους φιλάθλους του ΠΑΣ.  Εγώ λέω 50 χρονών.  Ο δεύτερος λόγος είναι ότι βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια, η μπάλα από τον Άνα στον Καϊάφα επί 5 χρόνια. Ποδόσφαιρο χωριού της δεκαετίας του ’60. Κι όταν κάποιος ξεφεύγει από τη μετριότητα και τη μιζέρια, πωλείται απευθείας και χωρίς δεύτερη κουβέντα.
- Τελείως λάθος φιλοσοφία, την οποία μερικοί φίλαθλοι βαφτίζουν και αναπτυξιακό ποδόσφαιρο.  Δεν είναι της παρούσης να το αναλύσω αυτό το θέμα, απλά να πω ότι όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα στον ΠΑΣ ήταν θέμα συγκυριών και όχι οργανωμένης δουλειάς και πλάνου. Αναπτυξιακό ποδόσφαιρο όταν τα τμήματα υποδομών δεν έχουν ούτε δεύτερη στολή, δεν υπάρχει. Αναπτυξιακό ποδόσφαιρο σημαίνει  φοβερές εγκαταστάσεις,  τρομερή οργάνωση  γιατί έχεις να κάνεις με νεαρούς αθλητές.
- Ο  τρίτος λόγος που απέχει ο κόσμος είναι η χαμηλή ποιότητα, γενικά όχι μόνο στον ΠΑΣ και το ακριβό αντίτιμο. Αφήστε που στα «μεγάλα» παιχνίδια κινδυνεύει άμεσα η σωματική του ακεραιότητα, όπως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.
- Πάμε τώρα στα όσα έγιναν με τον ΠΑΟΚ. Αλήθεια πως αισθάνεται ένας φίλαθλος όταν έρχονται μέσα στο σπίτι του και τον κάνουν μ.....α; Το γεγονός αυτό έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και άλλη φορά, στο παιχνίδι τότε με τον Άρη. Ποιος φταίει;  Ο πρόεδρος, η αστυνομία ή το φιλικό σωματείο που λέγεται ΠΑΟΚ ή οι διοργανωτές της  Super League;; Για τον Σχολιανό όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο.
- Η επίσημη εκδοχή αναφέρει ότι πουλήθηκαν 940 εισιτήρια στους φίλους του ΠΑΟΚ στη θύρα 7. Οι κάφροι όμως που μπήκαν από την 4, κάποιοι εξ αυτών είχαν εισιτήρια των 25 ευρώ. Τα τουρνικέ δούλευαν και με οπαδούς του ΠΑΟΚ, όχι μόνο του ΠΑΣ. Οι εγκεφαλικά καμένοι πήγαν στην πόρτα και προσπάθησαν να την σπάσουν, κάτι που ήταν αδύνατο. Η πόρτα άνοιξε από μέσα 40 πόντους, άρα το μόνο που έκαναν οι καμένοι ήταν να σπάσουν το λουκέτο. Αυτά ο Σχολιανός τα είδε ιδίοις όμμασι. Είδα επίσης τη διμοιρία των ΜΑΤ να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Γιατί; Φοβήθηκαν ή πήραν εντολή να φύγουν;; Και τα δύο μαζί έγιναν.
- Πάμε τώρα μέσα στο γήπεδο. Οι ΠΑΟΚτζηδες πήγαν και έκατσαν σε θέσεις για τα  εισιτήρια διαρκείας. Οι κάτοχοι των διαρκείας τα έβαλαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣ, ο οποίος έντρομος δεν ήξερε τι να κάνει και πώς να αντιδράσει. Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα οφείλεται στον Πέλκα και τον Πρίγιοβιτς. Και φυσικά στον επόπτη Καλφάκη. Μπράβο λοιπόν και στους 3 που φρόντισαν για την αποφυγή θυμάτων.
- Ευθύνες έχει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα; Τούτη είναι η πρώτη φορά που θα τους αθωώσω, αν και θεωρώ τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο έπρεπε να είχαν αντιδράσει νωρίς. Αντέδρασαν μετά από 6 μέρες με τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου.
- Τι περίμενε τόσες μέρες για να βγει να μιλήσει;; Μας παραδέχτηκε ότι πήγε στο Μακεδονία Palace για να συζητήσει με τον Γκαγκάτση και να αποτρέψει όπως είπε την φυγή Κόντε, αλλά και για το πώς θα έρχονταν οι ΠΑΟΚτζηδες. Καλά, μας βλέπεις μελαχρινούς και μας περνάς για Πακιστανούς. Τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης μιλούσαν για το συγκεκριμένο ραντεβού εδώ και μέρες και ότι ο πρόεδρος πήγε να πάρει τα χρωστούμενα από τα χρώματα που είχε αγοράσει ο Σαββίδης για το ξενοδοχείο.
- Από πλευράς ΠΑΣ έγινε λόγος στην ανακοίνωση μέχρι και για πλαστά εισιτήρια. Τι σημαίνει αυτό; Ας το εξηγήσουν οι αρμόδιοι. Μου κάνει φοβερή εντύπωση η μη αντίδραση των ποδοσφαιρικών αρχών της χώρας που δεν κάλεσαν τον ΠΑΟΚ σε απολογία. Εντάξει ορέ ΣΥΡΙΖΑ είπαμε να το πάρει ο ΠΑΟΚ, αλλά όχι κι έτσι!!
- Πόσο κάνει ο Πέδρο Κόντε ρε παιδιά;; Ποια είναι τελικά η ρήτρα του; Αν πουλήσουμε το ρολόι της πλατείας, φτάνουν τα λεφτά για να τον κρατήσουμε;; Γιατί οι αγγλικές λίρες που δεν ήρθαν ακόμη, μάλλον είναι καλά εκεί που είναι και θα αργήσουν να βγουν στην επιφάνεια. «Τα μονόλιρα, πεντόλιρα και πού `ντα ο πεζεβέγγης που τα `χει στην πούγγα». Κάτι τελευταίο. Τα λεφτά και τα ψάρια τρώγονται φρέσκα. Οκ;
- Αυτά φίλοι μου, δεν έχει άλλα. Ελπίζω να τα λέμε συχνότερα από εδώ και πέρα, Θεού θέλοντος και διευθυντού επιτρέποντος.

Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
ΥΓ: την ομάδα και τα μάτια σας
ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/sxolianos