ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- Φίλοι μου καλοί, σήμερα αποφάσισα τελικά να επικοινωνήσω μαζί σας. Πολλά και διάφορα θέματα υπάρχουν.  Πρώτο και μεγάλο θέμα οι εκλογές της  ΕΠΟ, δεύτερο η πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τρίτο  η Κρανουλίτσα.

- Στις εκλογές της ΕΠΟ ο Μακεδόνας Γραμμένος κέρδισε άνετα, όπως άλλωστε αναμένονταν.  Άραγε να έρχεται μια νέα εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο ή απλά «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς;». Όλα θα φανούν στην πορεία.  Μαζί με την παράταξη Γραμμένου εκλέχτηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ, Κώστας Βρακάς. Καταρχήν, αυτό δείχνει θετικό για το τοπικό ποδόσφαιρο αλλά μένει να αποδειχτεί και στην πράξη. Ο Σχολιανός είναι σίγουρος ότι ο Βρακάς θα τα καταφέρει.

- Διαιτητής  Super League και επίσημα ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης. Όσο για τον Μήτσιο, τον «έφαγε λάχανο» η Τούμπα. Ας πρόσεχε. Έκπληξη αποτέλεσε το «φάγωμα» του βοηθού Πασχάλη, παρότι πέρασε με επιτυχία τόσο τις γραπτές εξετάσεις όσο και τα αγωνιστικά τεστ.

- Ρώτησα έναν εν ενεργεία ποδοσφαιριστή τι έγινε με τον Πασχαλάκη. Μην ασχολείσαι Σχολιανέ, μου είπε χαμογελώντας. Την επομένη Πασχαλάκης και ΠΑΕ τα βρήκαν και ο παίκτης λίγες ημέρες αργότερα κατέληξε στον ΠΑΟΚ. Όσο γι’ αυτούς που πετούσαν τα 50ευρα με τη μούρη του Πασχαλάκη, να τα βάλουν εκεί που ξέρουν. Τσογλάνια, ε τσογλάνια! Όσο για την Μπουντεσλίγκα, ρε φίλε μην το ανοίγεις γιατί μας γέμισες αλογόμυγες!

-Πάμε τώρα στο δεύτερο μεγάλο θέμα. Με το δεξί ξεκίνησε ο ΠΑΣ Γιάννινα το πρωτάθλημα, κερδίζοντας στην Τρίπολη με 1-2 τον Αστέρα. Με τη γνωστή συνταγή ο ΠΑΣ πέρασε νικηφόρα από μια δύσκολη έδρα που δεν είχε νικήσει ποτέ. Στο ξεκίνημα ο ΠΑΣ ήταν πολύ καλός και αιφνιδίασε τον αντίπαλο με δύο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του Αστέρα μας πήρε χαμπάρι και πέρασε δεξιά τον Καλτσά, με αποτέλεσμα ο Ναδάλες να μην μπορεί να βγαίνει μπροστά. Η αναγκαστική αλλαγή του Κόντε χάλασε το πλάνο του Πετράκη, και αυτό είχε σαν συνέπεια η ομάδα να παίζει το γνωστό «μελαγχολικό» ποδόσφαιρο. Τέλος καλό, όλα καλά όμως. Χαρούμενοι οι φίλοι του ΠΑΣ και περιμένουν πλέον τον μεγάλο αντίπαλο της Κυριακής. Αν καταφέρει ο ΠΑΣ και πάρει άλλους τρεις βαθμούς με την ΑΕΚ, τότε θα έχει κάνει σημαντικό βήμα για την παραμονή.

- Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-1 της Λάρισας, αποτέλεσμα που ανάγκασε τον Κούγια να διώξει 3-4 παίκτες, δηλώνοντας αγανακτισμένος (!!!) που η ομάδα του δεν μπόρεσε να κερδίσει τα δεύτερα του Ολυμπιακού. «Κουλούρια» ο ΠΑΟΚ με τον Κομπότη. Αγώνας που επηρεάστηκε αρνητικά από τον θάνατο του οπαδού του ΠΑΟΚ. Που να βρεις όρεξη μετά για μπάλα;;

- Η Δόξα Κρανούλας  θα αγωνίζεται πλέον στο εθνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, υπό την αιγίδα της ΕΠΟ. Είναι δηλαδή ένα σκαλοπάτι πιο πάνω απ’ όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες. Είναι η δεύτερη τη τάξει ομάδα της πόλης μετά τον ΠΑΣ. Έτσι θα πρέπει να τη βλέπουν όλοι. Υπάρχουν στην πόλη διαχρονικοί νεκροθάφτες που προσπαθούν να σπείρουν διχόνοια σε μόνιμη βάση με ατάκες του στυλ «που να πάνε οι χωριάτες, δεν έχουν λεφτά, δεν τους γουστάρουν οι Γιαννιώτες».

- Ο Σχολιανός όμως έχει διαφορετική άποψη. Πήγα μια μέρα στην Κρανούλα και είδα ανθρώπους, νεαρούς σε ηλικία παράγοντες που παλεύουν για το στήσιμο αυτής της ομάδας. Είδα κι εγκαταστάσεις που θα ζήλευαν και μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λίγκ. Είδα προπονητές και πολλούς παίκτες γνώριμους να δουλεύουν σε επαγγελματική βάση. Μέσα σε όλους αυτούς λοιπόν, η πιο σοβαρή προσθήκη για τον Σχολιανό είναι ο Ιωάννης Δεβελέγκας. Έμεινα άφωνος από τις γνώσεις αυτού του αδύνατου αλλά χαλκέντερου ανδρός. Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση πώς είναι δυνατόν να χάθηκε αυτή η μηχανή γνώσης από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μιλάει με τα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον άκουσα επίσης να προσπαθεί να κλείσει φιλικά με Παναιτωλικό, Άρη και Ξάνθη.

- Η Δόξα Κρανούλας, φίλοι μου, είναι μια κυψέλη που μπορεί να δώσει στα νέα παιδιά, όραμα, προοπτική και στόχους, την  ώρα που ο ΠΑΣ και όχι μόνο τους δείχνουν την πόρτα της εξόδου. Βασική προϋπόθεση όμως είναι η δουλειά. Είναι μια χρυσή ευκαιρία φέτος για τους νέους παίκτες που, δυστυχώς, ο ΠΑΣ τους πέταξε στα σκουπίδια να πάνε εκεί και να αποδείξουν ότι μπορούν να είναι πρωταγωνιστές.

- Κι ας μην τσιμπάνε στα κελεύσματα των μανατζαραίων οι γονείς των παιδιών. Φυσικά έχουν την αγωνία να παίξουν τα παιδιά τους αλλά ο κάθε απατεώνας μάνατζερ τους τάζει λαγούς με πετραχήλια στέλνοντάς τους μια στο θεσσαλικό κάμπο, μια στην Αργολίδα και μια στη Θράκη παίρνοντας χρήματα χωρίς το αποτέλεσμα να είναι θετικό γι’ αυτούς. Καλοί παίκτες, οι οποίοι στη συνέχεια απογοητεύονται και αρχίζουν τις βόλτες σε κεντρικές καφετέριες της πόλης με ξυρισμένα πόδια και ζελέ στο μαλλί.

- Δυο αράδες τώρα και για τον ΠΑΣ. Η ομάδα φέτος είναι καλύτερη από πέρυσι. Δεν έχει πάρα πολλά ποιοτικά στοιχεία, έχει όμως ομοιογένεια. Αν υπάρξει καλό κλίμα δε νομίζω να έχει προβλήματα. Όλα τα άλλα, εκτός των αγωνιστικών, πονάνε, γι’ αυτό και δεν τα αγγίζω.

- Να ευχηθώ καλή αγωνιστική σεζόν!  Και στους φιλάθλους να μην τρώνε αμάσητο ό,τι τους σερβίρεται. Π.χ. ο ΠΑΣ δεν πήγε στην Τουρκία, γιατί ήταν τεταμένες οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αλήθεια, πώς πήγε ο Λεβαδειακός; Τούρκος παράγοντας, φίλος μου, μου είπε: «ώρε γκιαούρηδες,  για οχτώ χιλιάδες γρόσια δεν ήρθατε στο τουρνουά του Αφιόν Καρά Χισάρ; Ωρέ άπιστοι, οκτώ χιλιάδες γρόσια στην μπάλα είναι κατά αναλογία δύο ευρώ ενός κοινού ανθρώπου. Χαχαχαχαχαχα…

- Κλείνοντας, να κάνω κι ένα σχόλιο για τις εξελίξεις στο ερασιτεχνικό σωματείο του ΠΑΣ. Ο παμμέγιστος παράγοντας, Χρίστος Τσάγκας, το υγιέστατο «παιδί» του (αυτή η ομάδα του ερασιτέχνη είναι παιδί του Χρίστου Τσάγκα) το παρέδωσε στο βετεράνο ποδοσφαιριστή, Γιώργο Οικονόμου. Μια σοβαρή κίνηση που δείχνει το μέγεθος του ανδρός. Είναι σίγουρο ότι ο ερασιτέχνης ΠΑΣ είναι κάστρο άπαρτο στην υπηρεσία του γιαννιώτικου ποδοσφαίρου. Όποια λαμόγια προσπαθήσουν να το διαβάλουν, είναι σίγουρο ότι  οι μαχητές του ερασιτέχνη είναι εδώ.

- Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς  το προσωπικό και τον γιατρό Κώστα Βλάχο του πρότυπου διαγνωστικού κέντρου στο Ιπποκράτειο Ιωαννίνων για την ιατρική φροντίδα και την αμέριστη συμπαράστασή τους σε κρίσιμες εξετάσεις, στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί ο Σχολιανός.

- Μετά τον Αργεντικό Ροντρίγκεζ  (ήταν στο Ιπποκράτειο για τις κλασικές ιατρικές εξετάσεις που περνούν όλοι οι ποδοσφαιριστές που είναι έτοιμοι για μεταγραφή) πέρασε και ο Σχολιανός με επιτυχία τις εξετάσεις.  Χαράς  ευαγγέλια για τον Σχολιανό. Το μεγάλο ζήτημα τώρα είναι να μπορέσουμε να περάσουμε τα εργομετρικά…χαχαχα

- Ελπίζω φέτος  μετά από συζητήσεις που θα γίνουν το Ιπποκράτειο Ιωαννίνων να είναι ο μεγάλος  χορηγός των Σχολιανών. Τι λες Κώστα Βλάχο;;

- Ξέρω ότι σας κούρασα, αλλά όταν παίρνω φόρα δεν μπορώ να σταματήσω με τίποτα.
Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό!
ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ
Υ.Γ.: Την ομάδα και τα μάτια σας!