ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- Γεια σας φίλοι μου. Αρχές Δεκεμβρίου και το μέλλον μας προδιαγράφεται ζοφερό. Σύνταξη στα 70 απαιτούν οι δανειστές. Οι υπάρχουσες συντάξεις γίνονται συνταξούλες, ο κόσμος αντιδρά και κάνει απεργίες. Μέσα σε όλα αυτά τα «Σχολιανά» επιμένουν αθλητικά.

- Ξεκινάμε με ΠΑΣ Γιάννινα. Οι 3 βαθμοί με την Καλλονή έκαναν το 11+3=14. Οι μουρμούρες όμως και οι γκρίνιες παρέμειναν έντονες στα αθλητικά στέκια της πόλης. Όσων έχουν απομείνει σε αυτά πλέον. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο ΠΑΣ κατάφερε να πάρει τη νίκη, το άγχος όμως δεν έλειψε ούτε από αυτόν τον αγώνα. Όταν ισοφάρισε ο Μπαργκάν, μαύρα απειλητικά σύννεφα απλώθηκαν πάνω από το «Ζωσιμάδες». Ευτυχώς η τύχη και ο Μανιάς είχαν άλλη άποψη και ο ΠΑΣ πήρε το τρίποντο. Δυο κουβέντες για την Καλλονή: καλή και σκληρή ομάδα, καλή κυκλοφορία της μπάλας μέχρι τη γραμμή της μεγάλης περιοχής. Από εκεί και πέρα το χάος και πολλά αμυντικά προβλήματα. Νευρικοί παίκτες, βλέπε Μανούσο ο οποίος εκτός από το παιχνίδι στα Γιάννενα δημιούργησε επεισόδιο και στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ευχάριστη έκπληξη ο Κεϊτά! Οι πολλοί φίλοι που έχει στα Γιάννενα δικαιώθηκαν που φώναζαν να μην φύγει αυτός ο παίκτης από τον ΠΑΣ. Αν η ομάδα της Μυτιλήνης δεν κάνει μεταγραφές τον Γενάρη, μάλλον θα μας χαιρετίσει κλέφτικα.

- Η μεγάλη έκπληξη της 12ης αγωνιστικής έγινε στο Περιστέρι όπου ο Πανθρακικός νίκησε με 1-2 τον Ατρόμητο. Η ομάδα της Κομοτηνής πήγε στους 7 βαθμούς και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Πολλά μπράβο στον Ελευθερόπουλο, ο οποίος προσπαθεί να κάνει τον Πανθρακικό την ελληνική Μπαρτσελόνα. Χαχαχα…

- Το τέλος του πρώτου γύρου πλησιάζει, μένουν ακόμα τρεις αγωνιστικές και ο ΠΑΣ παίζει με Λεβαδειακό εντός, Πλατανιά εκτός και Ξάνθη εντός. Πόσους βαθμούς πρέπει να μαζέψει σε αυτά τα τρία παιχνίδια; Το πλάνο είναι για 6 βαθμούς. 14+6=20. Κι άλλους 20 στο δεύτερο γύρο μας κάνουν συνολικά 40. Με αυτή τη λογική, φίλοι μου, ο ΠΑΣ δεν έχει άγχος στην κατηγορία. Όμως, άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Ο Σχολιανός ανησυχεί πάρα πολύ, όχι τόσο για τον βαθμολογικό κίνδυνο, όσο για άλλα πράγματα και άλλες καταστάσεις. Για παράδειγμα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είσαι κοντά βαθμολογικά με τις δύο τελευταίες ομάδες γιατί το παρασκήνιο μπορεί να σε στριμώξει άσχημα όταν βρεθείς σε αυτή τη θέση.

- Πάμε τώρα στην αγαπημένη για μένα πλατεία της Νέας Σμύρνης. Είχα τις πληροφορίες μου ότι ο Πανιώνιος δεν ήταν εσωτερικά καλά τον τελευταίο καιρό. Έκανα λοιπόν την πονηρή σκέψη ότι ο ΠΑΣ θα πάρει διπλό όπως πέρσι. Έλα όμως, φίλοι μου, που άλλοι είναι πιο πονηροί από μας. Μόλις λοιπόν είδα το διπλό του Πανθρακικού με έζωσαν τα μαύρα φίδια. Είπα σε ένα φίλο μου «ωχ, θα χάσουμε στη Νέα Σμύρνη». Δεν είναι δυνατόν ό,τι γίνεται στην κορυφή να γίνει και στην ουρά. Καταλαβαίνετε τι λέω; Αν το πρωτάθλημα τελειώσει Χριστούγεννα όσον αφορά τον πρωταθλητή και ποιες ομάδες θα πέσουν, τότε δεν θα υπάρχει κανένα ενδιαφέρον τόσο στοιχηματικά όσο και τηλεοπτικά. Η ελληνική Σούπερ Λίγκ θα μαραζώσει. Οι ελληνικές ομάδες, μικρές - μεσαίες - μεγάλες, έχουν τεράστιο ενδιαφέρον σε όλο τον πλανήτη. Αιτία το παγκόσμιο στοίχημα. Ξέρετε, φίλοι μου, τι σεισμό προκάλεσε το διπλό του Πανθρακικού ιδιαίτερα στην ασιατική αγορά; Ο ΠΑΣ στοιχηματικά έχει πολλές αγάπες στην ευρωπαϊκή αγορά. Ξέρετε γιατί; Γιατί έχει σοβαρή έδρα και αυτό είναι σημαντικό για τους Ευρωπαίους παίκτες του στοιχήματος να διπλασιάζουν με μια ομάδα τα λεφτά τους. Άντε Γιαννιώτες, διαβάστε Σχολιανά λοιπόν να ανοίξουν λίγο τα ματάκια σας. 12 χρόνια μέσα στα σκ…ά ήταν ο Σχολιανός, γι’ αυτό γνωρίζει καλά τι παίζεται και από ποιους.

- Ο Πανιώνιος με σβηστές μηχανές πήρε το ματς από τον ΠΑΣ. Δύο γκολ ο Ιρανός Ανσαριφάρντ στο 5' και στο 20'!!!! Και μετά γύρω - γύρω όλοι, στη μέση οι χιλιάδες φίλοι του στοιχήματος που το είχαν παίξει over. Ο ΠΑΣ φαινόταν στο ματς μια ομάδα χωρίς όρεξη για δουλειά, η οποία παρακαλούσε να τελειώσει το ματς μια ώρα αρχύτερα για να φύγει.

- Λένε πολλοί ότι έκλεισε ο κύκλος αυτής της ομάδας και ότι έδωσε ότι ήταν να δώσει. Λέτε να έχουν δίκιο, φίλοι μου; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα το αναλύσουμε διεξοδικά μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό στα Γιάννενα. Να κάνω δύο σχόλια επί του θέματος. Αρχίζουν και μπαίνουν στην ομάδα νέοι παίκτες, δεν εξετάζουμε αν είναι καλοί ή κακοί. Πάντως, γίνεται μια κάποια ανανέωση. Όμως για να προχωρήσεις σε ριζική ανανέωση πρέπει να έχεις φαντασία και άγνοια κινδύνου. Δεν νομίζω ότι οι διοικούντες έχουν αυτά τα στοιχεία. Μάλλον χρησιμοποιούν το σύστημα «ό,τι βρέξει ας κατεβάσει».

- Από την άλλη πλευρά, οι φίλαθλοι, οι πολλοί, όχι οι άρρωστοι, φωνάζουν για Ευρώπη από τους καναπέδες και τις τηλεοράσεις. Αμ, φίλοι μου, δεν γίνεται έτσι. Αν θέλεις Ευρώπη, Γιαννιώτη φίλαθλε πρέπει να δηλώσεις παρών σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας. Στον καναπέ πας για ύπνο, όχι για Ευρώπη.

- Γέλασε λίγο το πικραμένο χειλάκι των Γιαννιωτών όταν ο Σαπαλίδης έκανε το 1-2 στο 89' κερδίζοντας του Αχαρνές της Β’ Εθνικής. Τραγικός ο ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο, υποφερτός στο δεύτερο. Πάντως, μου αρέσει να κάνει νίκες όταν είναι τραγικός. Αυτό είναι στοιχείο μεγάλης ομάδας. Χαχαχα!

- Ο Φώντας Γήτας έκανε κάποιες δηλώσεις οι οποίες ανέβηκαν και στο διαδίκτυο. Ο Σχολιανός τις βρήκε, τις διάβασε και χάρηκε από μέσα του. Ο Φον φαίνεται να είπε στο «Metrosport» ότι αν γίνει προπονητής θέλει να αναλάβει πρώτα τον ΠΑΣ. Με το σχόλιο αυτό έγινε ένας μικρός χαμός. Άλλοι εκδηλώνονταν θετικά και άλλοι αρνητικά. Ο Σχολιανός με το γνωστό μαύρο χιούμορ του έγραψε στον Γήτα να αναλάβει πρώτα την ομάδα του χωριού του και όχι τον ΠΑΣ γιατί δεν μπορεί να τον φτάσει. Μαθαίνω ότι ο «κοντός» στράβωσε. Το περίμενα. Θα ήταν περίεργο για μένα να μην στραβώσει. Είναι δυνατόν να καταλάβει το χιούμορ του Σχολιανού; Και εξηγούμαι: ο Γήτας είναι καλός παίκτης, ελπίζω γρήγορα να γίνει και καλός κόουτς. Και θα βρούμε τρόπο, όχι μόνο να αναλάβει τον ΠΑΣ, αλλά και να τον οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες. Οκ τεράστιε «κοντέ»; Χαχαχα!

- Να κλείσω με το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Ο ΠΑΣ ζητάει στο ματς τη νίκη και μόνο αυτή για να ξεχαστεί η περσινή ξεφτίλα του 0-4, αν και αυτό είναι δύσκολο.
Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
ΥΓ: την ομάδα και τα μάτια σας
ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / https://www.facebook.com/sxolianos