ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΥΡΑΣ on . Posted in Σχολιανά

Δύσμοιρη Ελλάδα

 Έταξε και τι δεν έταξε ο Τσίπρας.
Τους δανειστές θα τους προγκίξει, δώρα Χριστουγέννων θα επαναφέρει, τον ΕΝΦΙΑ θα τον καταργήσει, στους άνεργους εργασία, στους φτωχούς φαγητό, σπίτι, τζάμπα ρεύμα, εισιτήρια. Φτηνό πετρέλαιο θα διαθέσει, έργα θα κάνει, δάνεια θα χαρίσει κι άλλα θα δώσει, το φόρο θα τον μειώσει, μισθούς θα αυξήσει, τους απολυμένους θα επαναφέρει, αλλά κι άλλους θα διορίσει. Ακόμα και το ΝΑΤΟ θα ταρακουνίσει. Θα... θα...
Ετούτος ξεπέρασε και το «Τσοβόλα δώστα όλα» του πατέρα και το «λεφτά υπάρχουν» του γυιου Παπανδρέου.
Το μόνο που δεν έταξε, ίσως το κάνει κι αυτό, ό,τι πριν χρόνια έταζε – οι παλιότεροι Γιαννιώτες θα το θυμούνται – από εξώστη της Πλατείας ο γραφικός εκ Γερμανίας εμφανιζόμενος προεκλογικά Φίλης...

Να πώς φτώχυναν τα ασφαλιστικά ταμεία

 Το θυμίζουμε για όσους δεν το θυμούνται ή προσποιούνται πώς δεν το θυμούνται.
Ήταν τότε που ο αείμνηστος Αντρέας Παπανδρέου με τον εσμό των πολιτικάντηδων, χάριν ψηφοθηρίας, γέμιζαν τα ασφαλιστικά ταμεία με χιλιάδες ημετέρους και λοιπούς πρασινοφρουρούς, χωρίς να το δικαιούνται.
Έτσι υγιέστατοι άνθρωποι βαφτίζονταν ανάπηροι ή τυφλοί κι έπαιρναν αναπηρικές συντάξεις.
Γεωργοκτηνοτρόφοι γίνονταν ναυτικοί. Άλλοι, ακόμη κι αγέννητοι στον καιρό της Κατοχής, γίνονταν κατά χιλιάδες δικαιούχοι «αντιστασιακών» συντάξεων. Σ’ αυτούς προστέθηκαν κι εκείνοι που επέστρεψαν από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενώσεως, όπου είχαν καταφύγει.
Δεν έλειψαν κι αυτοί, που με λίγα χρόνια εργασίας, κατόρθωναν να βγαίνουν σε σύνταξη, ως ανίκανοι για εργασία.
Κι ύστερα πήραν και τα αποθεματικά των υγιών Ταμείων, για να τα καταθέσουν άτοκα στην Τράπεζα Ελλάδος ή να τα παίξουν στο Χρηματιστήριο.
Και μαζί με το χορό των δισεκατομμυρίων που μοίραζαν σε τύπους σαν τους Κολλάδες – τον θυμάστε τον Κολλά, που ξεγύμνωσε ατιμωρητί πολύτεκνους αυτοκινητιστές; - οδήγησαν τα ταμεία στο σημερινό αδιέξοδο.
Κι όταν η οικονομική κρίση χτύπησε τη χώρα, ήρθαν κι οι μετέπειτα «σωτήριες Κυβερνήσεις». Και κάθε φορά που η φορολογία δεν τους έβγαινε, κουτσούρευαν ποιους άλλους; τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Τους μένει καμμιά στάλα  συνέπεια;

Εισήχθη προ ημερών στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή το σχέδιο Νόμου για τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων.
Δεν έγινε γνωστό, αν οι καθ’ ύλην εισηγητές φιλοτιμήθηκαν να θυμηθούν και τα δάνεια που έλαβαν μέχρι τώρα τα κόμματα και συνεχίζουν να παραμένουν δανεικά κι αγύριστα στην «κακή» Αγροτική Τράπεζα.
Τον πρώτο λόγο έχουν ο εισηγητής της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου και του ΣΥΡΙΖΑ η δική μας Όλγα Γεροβασίλη.

Ναι μεν αλλά

 Σωστή η ενέργεια του Δήμου να επαναχρωματίση τις κίτρινες διαγραμμίσεις των οδών.
Όμως, οι περισσότεροι των οδηγών δεν τις σέβονται κι ούτε παραχωρούν την προτεραιότητα στον πεζό, ακινητοποιώντας το όχημά τους, ενώ η αστυνόμευση επί του προκειμένου απουσιάζει παντελώς.

Αλληλογραφία: Α.Μ. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Απορώ γιατί σας δυσκόλεψαν να επικοινωνήσετε μαζί μου, πράγμα που δεν τους ήταν δύσκολο.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.