ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΥΡΑΣ on . Posted in Σχολιανά

Κοντά στο ποίμνιό του ο νέος Μητροπολίτης

Αεικίνητος ο νέος Μητροπολίτης Μάξιμος επισκέφθηκε και τη Βουνοπλαγιά (2/8), όπου τέλεσε εσπερινό (1930), στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, ελθών από τις Καρυές, όπου κι εκεί προηγήθηκε εσπερινός.
Το πυκνό εκκλησίασμα ασπάσθηκε με ευλάβεια το χέρι του κι εκείνος με το μειλίχιο βλέμμα του το κάλεσε σε προσευχή.
Στο μεστό κήρυγμά του μετά την ιερουργία ανέπτυξε την αξία της μετάνοιας, της εξομολογήσεως και της Θείας μεταλήψεως, που καθώς συντελούν στη σωματική ανάσταση του Χριστιανού, τον οδηγούν στην εσωτερική του πάλη, που θα τον βοηθήσει να πλησιάσει με την προσευχή στον Χριστό και στην Παναγία.
Προέτρεψε δε στην αποστήθιση με επαναληπτική αναφορά όλου του εκκλησιάσματος της απλής αλλά αρκετής προσευχής, στην οποία να καταφεύγει ο κάθε χριστιανός: «Κύριε Ιησού Χριστέ, υιέ του Θεού ελέησόν με τον αμαρτωλόν».
Με την καλλιέργεια αυτών των αξιών εκδιώκονται οι πειρασμοί, επέρχεται η ψυχική κάθαρση, ακολουθεί ο φωτισμός, η πορεία προς τον Χριστό και η αγάπη προς τον πλησίον.
Με λιτά λόγια ύστερα ο εφημέριος της Εκκλησίας παπα-Ελευθέριος ευχήθηκε στον Δεσπότη καλή ιεροσύνη, υγεία και χαρά κι εκείνος ακούραστος αναχώρησε, για να συνεχίσει την πνευματική του πορεία στην ενορία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Άγιο Ιωάννη.
Όλα μαρτυρούν πως η Μητρόπολη έχει έναν άξιο Δεσπότη, μ’ ένα ποίμνιο που το αποδέχεται, τον σέβεται και τον αγαπά.

Σε ένδειξη συνετισμού

Καθόλου άσχημο δεν είναι το νομοσχέδιο που προετοιμάζεται και προβλέπει την κατά 50% μείωση των κρατικών κονδυλίων στην χρηματοδότηση των κομμάτων και τον έλεγχο, τόσο των φυσικών, όσο και ΝΠΔΔ, που θα εκτιμήσουν και την από μέρους αυτών χρηματοδότησή τους.
Δεν γνωρίζουμε βεβαία, ποια θα είναι η μορφή που τελικά θα πάρει στο Κοινοβούλιο κατά την ψήφισή του.
Ωστόσο, δεν θα ήταν καθόλου περιττό να προβλέπεται για την κάθε φορά επιχορήγηση και ανάλογη παρακράτηση ποσού, που να άγεται μέχρι πλήρους εξοφλήσεώς τους σε πίστωση των ήδη ληφθέντων από τα κόμματα δανείων, που παραμένουν ανεξόφλητα, ως δανεικά και αγύριστα, στην «κακή» Αγροτική Τράπεζα.
Δεν είναι μόνο μια υποχρέωσή τους, που οφείλουν να εκπληρώσουν κόμματα και κυβέρνηση, αλλά θα αποτελεί κι ένα καλό παράδειγμα για τους πολίτες, από τους οποίους απαιτούν συνέπεια στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Λίγη σύνεση κ. Γεροντόπουλε

Λάβρος ο σημερινός Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, σε πρόσφατη συνέντευξή του από τις στήλες αθηναϊκής εφημερίδας, απαντώντας σε ερώτηση για τη Χρυσή Αυγή χαρακτήρισε αυτούς που την ψηφίζουν ότι «βάζουν τρικλοποδιά στη χώρα».
Αν με τις δηλώσεις του αυτές προσδοκά να επαναφέρει στη ΝΔ πρώην δυσαρεστημένους ήδη οπαδούς της, που προσχώρησαν στη Χρυσή Αυγή, απατάται οικτρά! Αντίθετα μάλιστα αποτελέσματα φέρνει, καθώς δεν είναι καθόλου αρμόδιος να το κάμει αυτός.
Θα πρέπει να θυμάται-και οι παλιοί Νεοδημοκράτες το θυμούνται καλά- ότι συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων, που έβαλαν τρικλοποδιά στην κυβέρνηση της ΝΔ επί Μητσοτάκη και την έριξαν, για να παραδοθεί  εκ νεόυ η χώρα στο ΠΑΣΟΚ, που τότε ήταν άγριο και εκδικητικό, κι όχι σαν το σημερινό το συνεταιρικό, όπου αυτός έγινε Υπουργός κι εκείνοι τότε, οι αγωνιστές της ΝΔ, την πλήρωσαν με διώξεις, μεταθέσεις και καταποντισμό της κάμερά τους.
Αυτά προς υπενθύμιση κ. Γεροντόπουλε.

Ζει στον κόσμο του

Επαινετή είναι η προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας για τον εντοπισμό και τον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα.
Ωστόσο, τα μικρά «ποσοστά» που επεσήμαναν τα αρμόδια όργανά του, καθόλου δεν μας πείθουν ότι ανταποκρίνονται προς την πραγματικότητα ή τουλάχιστον την πλησιάζουν. Μια καλύτερη ματιά άλλα θα έδειχνε.

***
Αλληλογραφία Γ.Κ. Πρέβεζα: Δεν με βρίσκει αντίθετο η γνώμη σου για τη φυλάκιση βουλευτών. Αντί όμως να τα γράφεις μόνο σ’ εμένα προσπάθησε να τα δημοσιεύσεις.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.