ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Έχει καταντήσει κοινότοπος από τους ρεπόρτερ να χρησιμοποιούν φράσεις κλισέ, όπως, φερ’ ειπείν: Έχασε τη μάχη!
- Πρόκειται για την τελεύτιση  ανθρώπου έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα που ήταν ασθενής. 
- Μα υπάρχει περίπτωση άτομο το οποίο ασθένησε και υπεβλήθη σε σοβαρές ιατρικές επεμβάσεις έχοντας μάλιστα και κάποια ηλικία, να μην «φύγει από τη ζωή;» Αδύνατον!
- Αλλά φοβούμενοι τον θάνατο, μας καραφλιάζουν, ότι «έφυγε από τη ζωή»!
- Ήταν όλοι εκεί! Είναι σίγουροι όσοι μας βεβαιώνουν, ότι ήταν όλοι εκεί! Τους έχουν μετρήσει, τους έχουν πιστοποιήσει ότι ήταν εκεί; Μπορούν να καλύψουν την περίπτωση, λέγοντας παρέστη πλήθος κόσμου, καθότι γνωστός!
- Όλα αυτά συμβαίνουν λόγω λεξιπενίας των δημοσιογράφων που δεν ανοίγουν και κάποιο λεξικό, όπως το ΑΝΤΙΛΕΞΙΚΟΝ που είναι ανεκτίμητος θησαυρός!..
* * * 
- Απολαμβάνοντας ο μέσος πολίτης τα δελτία ειδήσεων, δηλαδή, τα πρωινάδικα, γιατί όχι και τις άλλες εκπομπές, έβλεπε – κυρίως πριν ξεσπάσει η επιδημία του κορωνοϊού - με έκπληξή του, ότι οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί και λοιποί καρεκλοκένταυροι παρελαύνουν από καναλίου εις κανάλιον συναγελαζόμενοι με άλλους τηλεπαραθυράτους δηλώντας, τονίζοντας και ερμηνεύοντας τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. 
- Εδώ γεννάται το ερώτημα: Πότε ασχολούντο με τα προβλήματα του υπουργείου τους, τα οποία κατά την αξιολόγηση του κ. πρωθυπουργού ευρέθησαν όλα ότι οδεύουν μια χαρά.
- Αφού όλα βαδίζουν κατ’ ευχήν, τότε γιατί καθυστερούν τόσα προβλήματα και κυρίως το λαθρομεταναστευτικό και το λαθροπροσφυγικό; 
- Βέβαια αυτή την περίοδο προέκυψε η σοβαρή πρόκληση του κορωνοϊού που ταλανίζει τη χώρα μας, αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οπότε όλα τα υπόλοιπα μοιραία μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα...
* * * 
- Για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 νοείται ως απαραίτητη προϋπόθεση η συσταθείσα επιτροπή διοργανώσεως των σχετικών να αποτελείτο από διακομματικά στελέχη και όχι μόνον όσοι πλαισιώνουν το ΕΛΙΑΜΕΠ, όπου: Ντόκος, Ροζάκης, Λιάκος, Ρεπούση, Αλιβιζάτος και άλλοι κείνται ευνοϊκώς προς την γείτονα Τουρκία περισσότερο ίσως απ’ ότι συμπαθούν την xώρα μας, όπου ζουν και δραστηριοποιούνται.   
- Είναι γνωστή η στάση του συμβούλου Θάνου Ντόκου περί συνεκμεταλλεύσεως στο Αιγαίο, όπως και του Ροζάκη να μην τα θεωρούμε όλα δικά μας, κάτι παρόμοιο με τις δηλώσεις του Κοτζιά να μην είμαστε μοναχοφάηδες!
- Ό,τι έχουμε αποκτήσει στο Αιγαίο, που ως το 1453 θεωρούνταν και ήταν βυζαντινή θάλασσα, με αγώνες και πολύ αίμα, αυτό δεν πρέπει να το παραχωρήσουμε στον άπληστο πλεονέκτη Ρ.Τ. Ερντογάν!
- Διακομματική επιτροπή λοιπόν κ. πρωθυπουργέ, ώστε να απαλλαγείτε και από όποια στραβοτιμονιά της μονοκομματικής!..
* * *
- Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο πρωθυπουργός σχετικά με τις ειδήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για ανασχηματισμό, τόνισε, ότι: Στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι περισσότερες γυναίκες!
- Αυτό συμβαδίζει με τις ποσοστώσεις γυναικών-ανδρών. Όμως στο νυν υπουργικό συμβούλιο υπάρχουν 21 εξωκοινοβουλευτικοί και οι Νεοδημοκράτες σε συζητήσεις τους αναφέρονται, ότι ψήφισαν ΝουΔου και βλέπουν να είναι στα υπουργικά έδρανα 2 στους 5 εξωκοινοβουλευτικοί!
- Πολλοί και ως εξωκοινοβουλευτικοί και πολλοί ως υπουργοί, δεδομένου ότι στην γειτονική Ιταλία το Υ.Σ. το στελεχώνουν 8 άνδρες και 8 γυναίκες σε μια χώρα με 50.000.000 και κατοίκους και αρκετά πλουσιότερη από την Ψωροκώσταινα. 
- Πώς να εξοικονομηθούν πόροι που μέλημά της έχει η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου; Ιδού η απορία!