ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Σε δηλώσεις του ο υπουργός Μετανάστευσης και λοιπών μας... καράφλιασε λέγοντας, ότι: Έχει εξασφαλιστεί η επιστροφή 200 λαθρομεταναστών και λαθροπροσφύγων την εβδομάδα!..
- Εδώ γελάμε! Και γελάμε γιατί σε μια βδομάδα άμα βελτιωθεί και ο καιρός ο ανοιχτόκαρδος Ανατολίτης, όπως αποκάλεσε ο κ. Δένδιας τον Ρ.Τ. Ερντογάν, θα μας στέλνει 2.500 με 3.000 ίσως και περισσότερους μουσαφιραίους!
- Οπότε, φίλε Μηταράκη, τι θα γίνονται οι παραπανίσιοι; Θα στοιβάζονται στα κλειστού τύπου προαναχωρησιακά κέντρα ή θα προωθούνται στην ηπειρωτική χώρα; 
- Γιατί έχουμε πικρά πείρα και από τις δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη, ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν απομακρυνθεί από τα νησιά περί τις 20.000 αλλά δυστυχώς δεν έγινε κατορθωτό ούτε οι μισοί να απομακρυνθούν, πώς να πιστέψουν οι νησιώτες και όχι μόνο ότι θα αποσυμφορηθούν τα νησιά με 200 επαναπροωθούμενους την εβδομάδα. 

- Μόνη λύση είναι η απόφαση του ΕΔΑΔ να απελαύνονται όσοι εισέρχονται παρανόμως!
* * * 
- Αφουγκραζόμαστε από την τηλετύφλα και διαβάζουμε τόσο στον έντυπο Τύπο όσο και στον ηλεκτρονικό, ότι τα κλειστού τύπου στρατόπεδα φιλοξενίας θα εφοδιάσουν τους λαθροπρόσφυγες και λαθρομετανάστες με ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου-εξόδου, ώστε να ελέγχονται οι… εξοδούχοι πότε εξήλθον και πότε επέστρεψαν στο στρατόπεδο!
- Και αν αργήσουν; Αν δηλαδή παραβιάσουν την έξοδό τους τι θα γίνει; Ποια θα είναι η επίπτωση αυτής της παραβάσεως; 
- Διότι, όταν είχαμε παρουσιασθεί να υπηρετήσουμε την πατρίδα, στις εξόδους μας αρκετοί νεοσύλλεκτοι παραβίαζαν την έξοδο και οδηγούντο στο φρουραρχείο εγκλειόμενοι στο πειθαρχείο!
- Ετούτοι που θα οδηγούνται και που θα εγκλείονται; Σαν πολύ δεν μας εμπαίζουν οι ασχολούμενοι με την «φιλοξενία» των λαθροπροσφύγων και λαθρομεταναστών; 
* * * 
- Μιλώντας για την κλιματική αλλαγή ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, τόνισε μεταξύ των άλλων, ότι: Βέβαια, τώρα όλοι οι βουλευτές προμηθεύονται ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα!
- Λάθος, κ. πρωθυπουργέ, ή κακώς έχουν πληροφορήσει οι παρατρεχάμενοι κονδυλοφόροι, ότι προμηθεύονται οι βουλευτές ηλεκτροκίνητα οχήματα!
- Ας είναι καλά το τέμενος της Δημοκρατίας, που ενδιαφερόμενο για τους παροικούντες σε αυτό, ζήτησε από τις αντιπροσωπείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων να αποστείλουν αντιπροσωπευτικά δείγματα αυτοκινήτων και οι εθνοπατρίκιοι να επιλέξουν το όχημα που τους ταιριάζει!
- Γαλαντόμα η Ψωροκώσταινα! Και παρήλασαν απαξάπαντες και απαξάπασαι οι εθνοπατέρες και εθνομητέρες, ώστε να επιλέξουν. 
- Έτσι, αποδείχθηκαν οι πολιτικοί ηγέτες για μια φορά ακόμη ανακόλουθοι, διότι είχαμε αφουγκρασθεί τον σ. Αλεξάκη, ότι θα καταργήσει αυτό το προνόμιο για τους εθνοπατρικίους. Αλλά φοβούμενος την εκπαραθύρωσή του, ανακάλεσε αυτή την δήθεν μου και τάχατες απόφασή του.
* * * 
- Ήταν κάποια στιγμή που η Ελλάδα προόδευε σ’ όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην ναυπηγοεπισκευαστική με το να λειτουργούν τα ναυπηγεία στο φόρτε τους. 
- Όμως, η διάσταση απόψεων του Προέδρου της Εμπορικής Τραπέζης, που είχε στην διάθεσή της τα ναυπηγεία Ελευσίνας, τα λιπάσματα Καβάλας και άλλες δραστηριότητες, Ανδρεάδη με τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, οδήγησαν όλες αυτές τις επιχειρήσεις την μια μετά την άλλη στην χρεωκοπία. 
- Μάλιστα έβαλαν και το δάκτυλό τους και οι συνδικαλιστές και τα κόμματα που αντιπολιτεύονταν την κυβέρνηση!
- Αυτή η αλυσιδωτή σύμπνοια που αχρήστευσε τα ναυπηγεία, έδωσε την δυνατότητα στους εφοπλιστές ώστε η Ένωσή τους να παραγγείλει 10 ταχύπλοα σκάφη τελευταίας τεχνολογίας σε ναυπηγεία της Ισλανδίας, που θα τα δωρίσει στο λιμενικό για την καλύτερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας από την πλευρά της Τουρκίας. 
- Ποιος έχασε; Μα φυσικά το κράτος! Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία με τις συνεχείς απεργίες τους. Και φυσικά την αξιοπιστία τους συνδικαλιστές και πολιτικοί αρχηγοί που συμπαραστάθηκαν στις απεργίες χωρίς να εκτιμήσουν την κατάσταση!