ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ο μεγάλος τιμονιέρης Μάο Τσε Τουνγκ είχε τονίσει: δεν βάζεις το χέρι στην τσέπη και δίνεις κάποιο βοήθημα σε κάποιον που είναι φτωχός, ή δεν του δίνεις ένα ψάρι, από αυτά που έχεις αγοράσει για να κορέσει την πείνα του…
- Του μαθαίνεις πώς να ψαρεύει, ώστε να έχει διαρκώς τροφή για την οικογένειά του!
- Και καλώς, ίσως, ο Κυριάκος δεν γνωρίζει τις ενδόμυχες σκέψεις του Μάο, ο εμπνευστής των βοηθημάτων σ. Αλεξάκης δεν έχει μελετήσει μήτε τον Μάο και το ‘βαλε μέτι Μωαμέτη κάθε Χριστούγεννα, και τελευταίως και παραμονές εκλογών, να δίνει βοηθήματα στους ενδεείς από τους οποίους μεθοδικώς είχε κόψει το ΕΚΑΣ;
-Αντί να ανοίξει δουλειές, ώστε όσοι είχαν καταστεί άνεργοι να βρουν εργασία και να έχουν ψωμί όλο το χρόνο, τους πετούσε ένα ξεροκόμματο τα Χριστούγεννα και νόμιζε, ότι τους έσωσε.
-Τώρα την τακτική αυτή την υιοθέτησε και ο Κυριάκος και από τον Οκτώβριο μήνα, διαλαλεί ότι τα Χριστούγεννα θα τους χορηγήσει 13η σύνταξη και φυσικά όχι στο ακέραιο αλλά ψαλιδισμένη!..

- Σαν παραφωνία αφουγκράσθηκα τον σ. Παπαδημούλη να μας καραφλιάζει στους «Αταίριαστους» ότι πρέπει η κυβέρνηση να χαράξει εθνική γραμμή!
- Και άρχισα να τσιμπιέμαι για να διαπιστώσω μήπως κοιμάμαι και δεν αφουγκράζομαι ζωντανά τον σ. Παπαδημούλη, διότι επί τέσσερα και μισό χρόνια αυτή η λέξη, εθνική, ήταν απαγορευμένη και είχε την χλεύη των Συριζαίων!
- Ποιος δεν ενθυμείται τον σ. Καρανίκα που λοιδορούσε όσους ασχολούνται με τα εθνικά θέματα και τους αποκαλούσε εθνίκια!
-Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάστηκαν ευκαιρίες για την χάραξη εθνικής γραμμής; Τρανό παράδειγμα η Συμφωνία των Πρεσπών, όπου τα έδωσε όλα ο σ. Τσίπρας, και όποιος αντιδρούσε εθεωρείτο χρυσαυγίτης, φασίστας, εθνικιστής και πολλάκις τον αποκαλούσαν και γραφικό!
-Τώρα θυμούνται ότι υπάρχουν θέματα που πρέπει να περιχαρακωθούν στις εθνικές γραμμές; Πλην δεν ανέφερε κάποιο θέμα που να χρήζει περιχαρακώσεων με εθνικές γραμμές. Αδυναμία ψάλτου, βήξ!..

- Δεμένο κόμπο το είχαν οι Συριζαίοι, ότι τόσο ο σ. Ζόραν Ζάεφ όσο και ο σ. Αλεξάκης θα βραβεύονταν με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, διότι είχαν και την ευλογία του ποντίφικος Φραγκίσκου, που δεν είχαν υπολογίσει ότι θεωρείται αιρετικός για την Ορθοδοξία!
- Και χάθηκε το Νόμπελ μέσα από τα χέρια τους, γιατί βρέθηκε ένας Αιθίοπας και τους το πήρε. Πρόκειται για τον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας που εργάσθηκε 20 συναπτά χρόνια για την επίτευξη ειρήνης με την Σομαλία. Και το πέτυχε!
-Ενώ η Συμφωνία της Λίμνης κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, κατ΄ άλλους ως προδοτική και κατ΄ άλλους ως επιζήμια!
- Σταθμίζοντας λοιπόν οι Σκανδιναβοί τα γεγονότα, βρήκαν, ότι η Συνθήκη Ειρήνης Αιθοπίας-Σομαλίας αντέχει στο χρόνο και είναι περισσότερο επωφελής και για τους Αιθίοπες και για τους Σομαλούς, ενώ η Συμφωνία της Λίμνης είναι και ετεροβαρής εις βάρος της Ελλάδας και ανερμάτιστη.
-Έτσι προτιμήθηκε ο Αιθίοπας πρωθυπουργός που δούλεψε περισσότερο μεθοδικά και με αποτελεσματικότητα!

- Επί πρωθυπουργίας του αλήστου μνήμης σ. Αλεξάκη αφαιρέθηκε από την αίθουσα, όπου ο πρωθυπουργός δέχεται τους επισήμους, ο πίνακας του Βρυζάκη «Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ», όπου η Ελλάς στεφανώνει τους ήρωες της Επαναστάσεως του 1821! Αποκαθηλώθηκε μεν ο πίνακας, αποκαθηλώθηκε δε και ο σ. Αλεξάκης!
-Τον διαδέχθηκε δε στη θέση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και παρότι πέρασαν πλέον των 100 ημερών δεν βλέπουμε κατά τις συζητήσεις του πρωθυπουργού με τους επισήμους που δέχεται να έχει επανατοποθετηθεί ο πίνακας του Βρυζάκη.
-Αντ’ αυτού βλέπουμε ένα πίνακα «νεκρής φύσης» όπως λέγεται στην Τέχνη, να εικονίζει ένα παγόβουνο, άσχετο με την προηγούμενη ελαιογραφία!
- Τι είναι εκείνο που εμποδίζει τον νέο ένοικο να επανατοποθετήσει τον προϋπάρχοντα πίνακα;
- Μήπως χολωθεί ο προηγούμενος ένοικος, οπαδός σ. Αλεξάκης; Ίδωμεν!