ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Μας ξάφνιασε ο πρωθυπουργός με την ομιλία του για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, που τον αφουγκρασθήκαμε να μας ενημερώνει, ότι η διασπορά των λαθροπροσφύγων και των λαθρομεταναστών ανά την επικράτεια θα… μπολιάσουν με τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των Ελλήνων και θα έχουμε τους Νέους Έλληνες!
- Φυσικά, δεν είπε τίποτα για τους νέους Έλληνες που εγκατέλειψαν την χώρα την περίοδο των μνημονίων. Όμως αυτό το μπόλιασμα πολύ παράξενο είναι.
-Γιατί αν πρόκειται να μπολιαστούμε με την κουλτούρα των ισλαμιστών, αυτό θα είναι ολέθριο για την Ελλάδα.
- Το να μπολιαστούν οι μουσουλμάνοι με την ελληνική παράδοση και τα ήθη και έθιμα είναι λίγο δύσκολο και ανέφικτο, αφού οι μουσουλμάνοι είναι και ανεπίδεκτοι ανάλογου εμβολιασμού και η θρησκεία τους δεν το επιτρέπει.
- Για ποιο… μπόλιασμα μας προϊδέασε ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων;

- Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν την μεγαλύτερη μείωση και στις αποδοχές των στρατευμένων και στην προμήθεια αναγκαίων υλικών για την εύρυθμη λειτουργία τους.
- Και τούτο, διότι είναι ο μόνος κλάδος που δεν μπορεί να αντιδράσει δυναμικά με απεργίες, όπως οι ΜΗ ένστολοι.
- Και βρέθηκε ο υπουργός Σκυλακάκης να προτείνει μείωση κατά 50.000.000 € στις δαπάνες, γενικώς, για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
- Η γνώμη της στήλης, για να αποδειχθεί και η ισονομία και η ισοπολιτεία και ισηγορία των πολιτικών και των λοιπών πολιτών είναι να περικοπούν οι «αποζημιώσεις» όσων παροικούν στο Τέμενος της Δημοκρατίας κατά 50%, δεδομένου, ότι των λοιπών πολιτών μισθοί και συντάξεις, τόσο περίπου περικόπηκαν στην περίοδο των μνημονίων.
- Και γιατί να το κρύψουμε, άλλωστε, πολλοί έχασαν την δουλειά τους, άλλοι αυτοκτόνησαν, άλλοι ξενιτεύτηκαν, άλλοι έμειναν άνεργοι.
- Θα μου πείτε, ότι και πολλοί βουλευτές δεν επανεξελέγησαν, δικό τους το πρόβλημα!..

- Στο σιτηρέσιο των λαθροπροσφύγων και λαθρομεταναστών συμπεριλαμβάνεται και τρις της εβδομάδος πρωινό από ένα κρουασάν και ρόφημα τσάι ή γάλα 250 γρ. και τρις της εβδομάδος μεσημβρινό κρέας!
- Εδώ οι πολίτες αναρωτούνται: ένα κρουασάν 70 γρ. «ρουπώνει» το στομάχι ενός ατόμου 15 έως 60 ετών; Τι να κάνει ένα κρουασάν σε ώριμο άτομο, είτε άνδρας είναι είτε γυναίκα.
- Γιατί στο σιτηρέσιο δεν συμπεριλαμβάνεται άρτος 500 γρ. και 10 ελιές ή άρτος και 100 γρ. τυρός λευκός; Και ελιές έχουμε και σε καλή ποιότητα αφού κάνουμε και εξαγωγές και άφθονο τυρί.
- Σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων ζουν οι λαθρομετανάστες και λαθροπρόσφυγες που τους χορηγούνται κρουασάν; Ποιοι διαιτολόγοι και διατροφολόγοι έχουν συντάξει αυτό το σιτηρέσιο;
- Δεν θα το πιστέψετε, ότι σε γειτονική χώρα, που δεν θεωρείται μήτε πυλώνας, μήτε άξονας σταθερότητας, ούτε ηγετική χώρα - καλή ώρα όπως η δική μας - με εντυπωσίασε το γεγονός, ότι στους σηματοδότες των κεντρικών οδικών αρτηριών στις πόλεις έχουν τοποθετηθεί κάμερες για την αποτύπωση των παραβάσεων των αλαζόνων οδηγών!..
-Με τον τρόπο αυτό, ουδείς παραβάτης θα τολμήσει να αμφισβητήσει την παράβασή του παρά τις προσπάθειές του να προσκομίσει μάρτυρες, ότι είναι καλός οδηγός, ότι δεν παραβιάζει το κόκκινο, ότι αποφεύγει να καταστεί παραβάτης στα θέματα της Τροχαίας.
-Εδώ, στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας, οι παραβάσεις πάνε σύννεφο, με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχή σοβαρά ατυχήματα και η νομοθεσία μας να είναι τόσο ελαστική.
- Το Πάσχα κάποιος εκεί στη Φθιώτιδα, έπαιζε με το πιστόλι του και έριχνε μπαλωθιές με αποτέλεσμα άθελά του να τραυματίσει σοβαρότατα την Αμαλία!
- Πόσο διαφέρει αυτή η πράξη από τον θανάσιμο τραυματισμό μητέρας που συνόδευε το παιδί της στο σχολείο σε αυτοκινητιστικό ατύχημα;