ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Με ρώτησε ένας συμπολίτης μας που έχει δυο παιδιά στο εξωτερικό που εργάζονται, πως να εξηγήσει την πλέρια συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα της Αριστεράς, η οποία θέτει εμπόδια στην δυνατότητα των αποδήμων να μετέχουν στις, οποτεδήποτε διεξαχθούν, εθνικές εκλογές και στην συμμετοχή των λαθρομεταναστών και λαθροπροσφύγων σ’ αυτές.
- Πώς εξηγείται αυτή η αποστροφή προς τους Έλληνες και η πλέρια συμπάθεια προς τους… λιαζόμενους, κατά την αποστροφή της συντρόφισσας Τασίας;
- Όταν όμως προκύπτουν σοβαρά προβλήματα στη Χώρα μας, τότε τρέχουν οι κυβερνήτες προς την Ομογένεια της Διασποράς και ζητούν την παρέμβασή της στην επίλυση των προβλημάτων.
- Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, πολλοί συμπατριώτες στο εξωτερικό διαπρέπουν και κατέχουν σημαντικές θέσεις και όχι στην τύχη να αναζητούμε λαθρομετανάστες και λαθροπρόσφυγες να μας βοηθήσουν!..
* * * 

- Κάποια παρεξήγηση φαίνεται να επικρατεί στην σκέψη των πολιτικών μας ίσως και σ’ όλον τον κόσμο για το πώς γράφεται η Ιστορία.
- Είναι δεδομένο, ότι η Ιστορία γράφεται από τις πράξεις της συμπολιτεύσεως και από τις παραλείψεις της αντιπολιτεύσεως.
- Και στην προκειμένη περίπτωση με τη «λύση» του Μακεδονικού, οι Ιστοριογράφοι του μέλλοντος δεν θα περιορισθούν στις πρωτοβουλίες της κυβερνήσεως για τη λύση του, που από την αντιπολίτευση θεωρείται κατάπτυστη και δεν θα αθωωθεί με την δήλωσή της, ότι «δεν θα την ψηφίσουμε, αλλά δεν θα την καταργήσουμε γιατί το κράτος έχει συνέχεια!»
- Μια κατάπτυστη συμφωνία δεν εφαρμόζεται, γιατί τα μελανά αυτά σημεία δεν θα τα παραδίδουν οι Ιστοριογράφοι του μέλλοντος με το σκεπτικό, ότι η αντιπολίτευση αδυνατούσε να αντιδράσει.
- Η μεν συμπολίτευση θα επιβαρυνθεί με τις πράξεις της και η αντιπολίτευση με τις παραλείψεις της! Ο νοών νοείτο!..
* * * 

- Σε συνάντηση που είχαν οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσωφ και Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ο πρώτος είχε την αφέλεια και αποκάλεσε τον Σκοπιανό Βορειομακεδόνα.
- Αυτό δεν άρεσε στον Σκοπιανό και αναγκάσθηκε ο Μπόικο να διορθώσει την προσφώνηση και τον αποκάλεσε Μακεδόνα!
- Όμως τον νεοφυέν κρατίδιο επισήμως αποκαλείται Βόρεια Μακεδονία, άρα και ο κάτοικός της και δη ο πρωθυπουργός που πρέπει να δείξει και το καλό παράδειγμα να δέχεται αυτό τον χαρακτηρισμό.
- Όπως δέχεται ο κάτοικος της Νοτίου Κορέας και αποκαλείται Νοτιοκορεάτης, ο κάτοικος της Βορείου Ιρλανδίας Βορειοϊρλανδός, έτσι πρέπει να το δέχεται και ο Ζόραν Ζάεφ.
- Τι έλεγαν γι’ αυτό οι Κοτζιαδοτσιπραίοι και τι οι Παναγιωτόπουλος, Βαρβιτσιώτης και Γεωργιάδης που θα λειάνουν τις γωνίες;
* * *

- Βλέπουμε διάφορες κυρίες, γιατί όχι και κυρίους, να περιφέρονται με το κατοικίδιό τους είτε προσδεμένο με άλυσο, είτε και ελεύθερο για να κάνει την ανάγκη του.
- Βεβαίως, έχει καθορισθεί, σ’ αυτές τις περιπτώσεις να είναι εφοδιασμένος ο αφέντης του ζώου με πλαστική σακούλα για την συγκομιδή των περιττωμάτων τους, αλλά αδιαφορούν τελείως γι’ αυτό, όπως και για το απαραίτητο φίμωτρο, ώστε να είναι τελείως ακίνδυνα.
- Και όμως η αδιαφορία των σκυλοφίλων είναι τελεία με αποτέλεσμα προ ημερών κάποιο νήπιο πλησίασε σε πάρκο κατοικίδιο και το κατοικίδιο δάγκωσε στο πρόσωπο το ανέμελο παιδάκι.
- Κάποτε δεν πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται και όχι να επαφιέμεθα στην καλή προαίρεση του σκυλοκατόχου; Ιδού η απορία!
* * * 

- Την τελευταία 50ετία έχουν πέσει θύματα στον βωμό της ασφάλτου περί τις 120.000 συμπατριώτες μας, όταν την ίδια χρονική περίοδο θρηνήσαμε περί τους 250 συνανθρώπους από θεομηνίες ήτοι από σεισμούς, 250 από πλημμύρες και άλλους τόσους από τις προκληθείσες πυρκαγιές.
- Ο απολογισμός αυτός πρέπει να εμβάλει σε σοβαρές σκέψεις του πολιτικούς μας ηγέτες που περί άλλα μεριμνούν και θορυβάζουν (τυρβάζουν).
- Πρέπει να θεσμοθετηθούν περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα για την κίνηση των τροχοφόρων, ώστε να αποφευχθούν στο άμεσο μέλλον θάνατοι από τροχαίες παραβάσεις.