ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Με κάποια δυστοκία ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής των συμμετασχόντων στις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις για τις πανεπιστημιακές σχολές.
- Και είδαμε με έκπληξη, ότι μαθηματικός με 7,5 εισάγεται στην μαθηματική σχολή!
- Θα μου πείτε, ότι υπάρχουν και χειρότερα. Φιλόλογος, που ίσως δεν γνωρίζει να γράφει το όνομά του, εισάγεται με 4,5 σε φιλολογικό τμήμα πανεπιστημίου και ακολουθεί πολιτικός μηχανικός με 5,5 που θα εισαχθεί στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο ή άλλη αντίστοιχη πολυτεχνική σχολή.
- Άιντε λοιπόν, να εμπιστευθείς αυτόν να χτίσει σπίτι, πολυκατοικία, γεφύρια, προκυμαίες, κρηπιδώματα… Όχι Σαμοθράκη θα γίνει ολόκληρη η Ελλάδα, αλλά κάτι πολύ χειρότερο!
- Ο δε μαθηματικός όχι το δήλιον πρόβλημα δεν πρόκειται να λύσει αλλά ούτε εξισώσεις πρώτου βαθμού!
* * * 
- Προπολεμικώς είχε δει το φως της δημοσιότητας μια γελοιογραφία, κατά την οποία εισάγονται στα πανεπιστήμια τούβλα και εξέρχονται απ’ αυτά κούτσουρα!
- Αυτή η γελοιογραφία πέφτει γάντι στην σημερινή κατάσταση, κατά την οποία ο απελθών Υπουργός Παιδείας κ.λπ. σ. Γαβρόγλου παρέδωσε στη νυν υπουργό κ. Κεραμέως τα τούβλα και η καημενούλα βασανιζόταν μέρες τώρα πώς θα τα παρουσιάσει αυτά που στην διάρκεια των δύο περίπου μηνών που διαφέντευε το ΥΠΠΑΙ μεταβλήθηκαν σε κούτσουρα!
- Γιατί δεν είναι δυνατόν ο σ. Γαβρόγλου να παρέδωσε ξιουράφια, ξεφτέρια, αετόπουλα (αυτά ίσως να παρέδωσε μερικά) και στο ελάχιστο διάστημα να έγιναν κούτσουρα.
- Γίνονται βεβαίως και σήμερα θαύματα, τα διαβάζουμε στον Τύπο, αλλά μεμονωμένες περιπτώσεις.
- Εδώ έχουμε μια γενικευμένη πτωτική κατάσταση που δεν τιμά τον απελθόντα μυστακοφόρο σ. Γαβρόγλου.
- Ίσως να εφήρμοσε, την αποστροφή του προηγούμενου υπουργού σ. Μπαλτά (όνομα κι αυτό) ότι η αριστεία είναι ρετσινιά!..
* * *

- Ο αείμνηστος Κων. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Βόρειο Ήπειρο στις 14 Ιουλίου 1993, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Εθνική Γηγενή Ομογένεια από την οποία πληροφορήθηκε τις άσχημες αν μη και βάρβαρες συνθήκες υπό τις οποίες ζει.
- Δεν έχασε δε την ευκαιρία να ζητήσει από τον Αλβανό πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, βεβαιωμένο ανθέλληνα, να ζουν οι Βορειοηπειρώτες υπό τις ίδιες συνθήκες που ζουν οι Αλβανοί στις διαλυθείσες πρώην δημοκρατίες της Γιουγκοσλαβίας.
- Όμως, παρότι οι Αλβανοί δεν υφίστανται την βάρβαρη τακτική όλων των από τότε αλβανικών κυβερνήσεων, εμείς με την τακτική του κατευνασμού και φυσικά της ηττοπάθειας αποδεχόμαστε σιωπηρώς την ασυδοσία των Αλβανών.
- Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει πράξη αυτή η υποθήκη του Κ. Μητσοτάκη από τον γιο του; Ερώτηση κάνουμε!..
* * * 
- Τα φιλάλληλα αισθήματα μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας είναι γνωστά! Προ πενταμήνου περίπου η Ιταλία απέστειλε στην Αλβανία εξοπλισμό για μια πολεμικής συνθέσεως μεραρχία.
- Τώρα η Αλβανία αποκτά εθνικό αερομεταφορέα με ένα αεροσκάφος, και γι’ αυτόν τον λόγο τα πρώτα δρομολόγια που θα εκτελέσει είναι προς, άκουσον-άκουσον, ή μάλλον διάβασε: Ρώμη, Μιλάνο, Μπολόνια!...
- Άλλες πόλεις, άλλοι προορισμοί για την AIR ALBANIA δεν υπάρχουν!
- Ύστερα πρέπει να μην φανούν και αγνώμονες προς τους Ιταλούς που πάντα έρχονται αρωγοί στις ανάγκες της Αλβανίας που κάποτε ήταν προτεκτοράτο της Ιταλίας.
- Ας προσέχουν οι δικοί μας και ας μην είναι τόσο ευεπίφοροι στην αφέλεια και στην προχειρότητα σε συζητήσεις με την γείτονα Αλβανία, αλλά και με την Ιταλία, που καραδοκεί να επιφέρει το τελικό χτύπημα στην Ελλάδα!..