ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν εντυπωσιάζουν πλέον τους πολίτες!..

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η πολιτική αντιπαράθεση, δύο εβδομάδες πριν τις τριπλές κάλπες της 26ης Μαΐου. Αν και το ενδιαφέρον των πολιτών είναι κυρίως στραμμένο στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, εντούτοις υψηλοί τόνοι καταγράφονται μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Πολλές φορές μάλιστα ξεπερνούν και τα όρια του πολιτικού πολιτισμού! Πώς όμως να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού οι επικείμενες ευρωεκλογές ουσιαστικά είναι προάγγελος των εθνικών που θα ακολουθήσουν, σίγουρα μέσα στο 2019!
Τις προηγούμενες μέρες πάντως η περιοχή μας είχε την... τιμητική της. Κυριάκος Μητσοτάκης αρχικά και στη συνέχεια Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν στην Ήπειρο, απ’ όπου ο καθένας επιχείρησε να αποδομήσει τις θέσεις του άλλου! Σε πολύ πιο δύσκολη θέση φυσικά βρίσκεται ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος όντας στην εξουσία, οφείλει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό για τα «πεπραγμένα» της Κυβέρνησής του. Και κυρίως για τα κορυφαία στελέχη (διάβαζε Πολάκης), οι οποίοι με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους προκαλούν το κοινό αίσθημα!
Παρόλα αυτά, ο Πρωθυπουργός στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα (και χθες στην Ήπειρο) δηλώνει ικανοποιημένος από την διακυβέρνησή του και με ανεπανάληπτες μάλιστα ατάκες, προσπαθεί να ρίξει την... μπάλα στην εξέδρα, επιχειρώντας έτσι ν’ αποφύγει πολιτικές... κακοτοπιές. Από τον υποβιβασμό του ΠΑΣ Γιάννινα, το στοίχημα που έβαλε με τον Ευ. Τσακαλώτο για το σε ποιον Νομό της Ηπείρου (Άρτα ή Πρέβεζα) ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος, μέχρι φυσικά και τις... ελίτ, επιστράτευσε για να εντυπωσιάσει το ακροατήριό του!
Και τι δεν είπε κατά την περιοδεία του στην Ήπειρο ο Πρωθυπουργός. Ιδού μερικά αποσπάσματα από τα πιο χαρακτηριστικά, χωρίς άλλο σχολιασμό, καθώς τα λόγια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι όντως περιττά:
-«Έχω κουραστεί να εγκαινιάζω έργα που είχαν καθυστερήσει τα προηγούμενα χρόνια....»!
-«Θα ήθελα να πω για τους πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου καλορίζικο (σ.σ. το Αεροδρόμιο) και θα έχω μάλλον τη δυνατότητα να το εγκαινιάσω τέλος Ιουνίου. Ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό, έργο πνοής, οπότε ας μη στεναχωριούνται που πέσαμε στη δεύτερη εθνική, ο ΠΑΣ Γιάννινα. Του χρόνου θα ξανανεβούμε...»!
-«Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, δικαιούται άλλη μια τετραετία με ανθρώπους που δεν προέρχονται από τις ελίτ και δεν έχουν στόχο να υπηρετήσουν τις ελίτ, αλλά τους πολλούς...»!

* * *
Οδεύοντας λοιπόν προς την τελική ευθεία για τις εκλογές, καλό θα είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να έχουν υπόψιν τους ότι οι πολίτες δεν εντυπωσιάζονται από επικοινωνιακά τεχνάσματα, τα οποία τα κόμματα συνήθως επιστρατεύουν, προφανώς για να αποφύγουν μια επί της ουσίας αντιπαράθεση. Ας αρκεστούν στο να παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους απλά και κατανοητά και οι πολίτες, που ζουν την σκληρή πραγματικότητα στην καθημερινότητά τους, μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν, για να αποτυπώσουν στην κάλπη την ετυμηγορία τους...


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.