ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Μετά τον καστανά, που ομάδα ΔΙΑΣ εκτέλεσε διαταγή για την σύλληψή του στην Θεσσαλονίκη, γιατί πουλούσε ψημένα κάστανα χωρίς να έχει άδεια, ήρθε και η σειρά της ενενηκοντούτιδος (90 ετών) που έπλεκε τερλίκια χειμωνιάτικα να συλληφθεί και να προσαχθεί στη Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης.
- Της πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα, για κάθε ενδεχόμενο, και την κράτησαν επί 4ωρο και πλέον, υποφέροντας από σάκχαρο, υπέρταση κλπ γεροντίστικα…
- Και αφουγκρασθήκαμε τον αστυνομικό να την συμβουλεύει: «Πιο χαλαρά τα δάχτυλά σου!», την ώρα που της έπαιρνε τα αποτυπώματα! Μα τα δάχτυλά της ήταν σκεβρωμένα από τα αρθριτικά και δεν μπορούσαν να είναι χαλαρά!
- Εδώ γεννάται το ερώτημα: Αυτό είναι το κοινωνικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αλωνίζουν Πακιστανοί, Αφγανοί, Μαροκινοί και λοιπές φυλές του Ισραήλ πουλώντας λαθραία τσιγάρα –και όχι μόνο- στην επικράτεια της Θεσσαλονίκης, όντας ανενόχλητοι.
- Και αυτά από προσωπική πείρα, αφού διαμένω στη Θεσσαλονίκη από το 1986!
- Υ.Γ.: Και το κερασάκι στην τούρτα, πρόστιμο στην γριούλα 200 €!..
* * *
- Στην προσπάθειά της η συμπατριώτισσά μας υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σ. Σκοπούλη να μπαλώσει το γεύμα που παρέθεσε το χαμογελαστό παιδί, ο λαοπρόβλητος premier minister στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, μας καράφλιασε λέγουσα: Το γεύμα είχε κάτι σαρακοστιανά!
- Ως γιατρός θα γνωρίζει , ότι καθιερώθηκαν τα σαρακοστιανά: χταπόδια, σουπιές, γαρίδες, καραβίδες, αστακοί και λοιπά μαλάκια, γιατί στερούνται αίματος.
- Όμως, αυτά τα προϊόντα είναι πανάκριβα, άρα καπιταλιστικής γαστριμαργίας.
- Αντιθέτως ο γαύρος, η σαρδελίτσα, ακόμα και τα σκουμπριά και τα θράψαλα είναι φθηνά και προσιτά στην φτωχολογιά της ολιγαρκίας, σ’ αντίθεση με τα πρώτα που είναι προϊόντα της αφθονίας, που γεμίζουν το τραπέζι των καπιταλιστών.
- Οι προλετάριοι αρκούνται στις ελίτσες, στην ταραμοσαλάτα, στον χαλβά Χαΐτογλου ή ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, άντε και σε κάποιο σκόρδο φρέσκο ή κρεμμυδάκι ή ραπανάκι για το έθιμο!
- Ας μην μας προκαλούν οι νεοκαπιταλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστερής συνομοσπονδίας!..
* * *
- Ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων Νικολά Δημητρώφ ξεσάλωσε που λέμε με τις δηλώσεις του, ότι: Πολλά ζητήσαμε και πολλά πήραμε, ενώ οι Έλληνες λίγα ζήτησαν και λίγα πήραν!
- Τι χρείαν άλλων μαρτύρων θέλουμε, όταν έχουμε από πρώτο χέρι δηλώσεις, ότι δεν ζητήσαμε τίποτα και τα δώσαμε όλα στους Σκοπιανούς;
- Πόσο περήφανοι είναι τουλάχιστον οι της Τετρακτύος εθνοπατέρες που άκριτα και άλαλοι τα παρεχώρησαν όλα όσα δώσαμε και δεν είναι μόνο η εθνότητα και η γλώσσα, που σε κανένα λεξικό δεν υπάρχει αυτό το ιδίωμα-διάλεκτοw. Aκόμα και ο πρώτος Βούλγαρος Πρόεδρος μετακομμουνιστικά Ζέλιου Ζέλες είχε δηλώσει ότι η γλώσσα των Σκοπιανών είναι βουλγαρική διάλεκτος!
- Που το βρήκαν και μας καράφλιασαν ότι είναι Μακεδονική γλώσσα των Νότιων Σλαβικών Γλωσσών; Οι Βούλγαροι πάντως δεν το δέχονται!..
* * *
- Η πρόσφατη επίσκεψη του λαοπρόβλητου στη γειτονική Τουρκία είχε και τα παράξενά της ή τα παραλειπόμενά της. Ο Αλεξάκης επισκέφθηκε την Αγία Σοφία και την κοίταξε ως κάτι παράξενο, λόγω και του επαγγέλματός του ως μηχανικός.
- Δεν ήταν προετοιμασμένος εγκυκλοπαιδικά-επιστημονικά γι’ αυτή του την επίσκεψη, διότι δεν μεταδόθηκε αν η ξεναγός του έδειξε την εικόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως αγίου, η οποία υπάρχει στο υπερώο μεταξύ του τρίτου και τετάρτου κίονος.
- Αλλά γι’ αυτά τα ψιλά πράγματα πρέπει κάποιος να είναι προετοιμασμένος είτε μελετώντας για μνημείο το οποίο θα επισκεφθεί, είτε κάποιος ενήμερος εκ του περιβάλλοντός του να τον πληροφορήσει και να μην περιορίζεται βλέποντας είτε τις κυκλικές επιγραφές με εδάφια από το Κοράνι, είτε ψάχνοντας την τρύπα στον κίονα, δεξιά τω εισερχομένω, όπου όλοι οι επισκέπτες βάζουν το δάχτυλό τους κάνοντας ευχές και όνειρα!
- Άγιος, λοιπόν, ο Μέγας Αλέξανδρος για τους Βυζαντινούς και ειδικά για τον Ιουστινιανό!
* * *
- Πλησιάζοντας ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός των Ελλήνων όλων (;) στην Αγία Σοφία για να την επισκεφθεί, βγήκε μπροστά του μια μαύρη γάτα.
- Δεν είμαι προληπτικός, αλλά αφουγκράσθηκα πολλούς συμπολίτες μας να λένε ότι αυτός είναι κακός οιωνός!
- Όμως, φαίνεται, ότι ο λαοπρόβλητος σ. Αλεξάκης, είχε άλλη ιδέα για τη μαύρη γάτα, προφανώς εμνήσθη το αρχαίο ρητό από την Ιλιάδα: Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης!
- Και συνέχισε το βάδισμά του προς την είσοδο της Αγίας Σοφίας, προς το ανεπανάληπτο αυτό επίτευγμα του Ιουστινιανού, που δεν βάσταξε να αυτό-επαινεθεί λέγοντας: Νενίκηκά σε Σολωμών! Δηλαδή, σε νίκησα Σολομώντα, εννοώντας, ότι το καλλιμάρμαρο κτίριο του ναού της Αγίας Σοφίας ήταν απείρως καλύτερο από το ναό του Σολομώντος!
- Τι έχει να προσφέρει ο σ. Αλεξάκης ώστε να μείνει το όνομά του εις το διηνεκές;