ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Αφουγκραζόμενος τη συνέντευξη που έδωσε ο λαοπρόβλητος στο «OPEN», διαπίστωσα ότι το μέγιστο ενδιαφέρον του περιοριζόταν στη Συμφωνία της Λίμνης, για την οποία τόνισε: Όσοι δεν συμφωνούν είναι ακροδεξιοί, δηλαδή όσοι συμφωνούν τι είναι;
- Προφανώς ακροαριστεροί, διότι αν ένα εκατομμύριο που διαδήλωσαν στην Αθήνα είναι ακροδεξιοί, δεν μένουν και πολλοί για τα άλλα κόμματα!
- Την θεωρεί ως την καλύτερη δυνατή αυτή τη Συμφωνία της Λίμνης, προφανώς, για τα Σκόπια, αφού το όνειρό τους να καταστούν ναυτικό κράτος, να αποκτήσουν ΑΟΖ το παρέχει πλουσιοπάροχα ο σ. Αλεξάκης με δικαίωμα να αποκτήσουν ναυτικό και να ναυλοχεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!
- Και επιπλέον την θεωρεί σημαντική, προφανώς, για τα Σκόπια αφού από ονειροπόλοι οι Σκοπιανοί γίνονται πραγματιστές διεκδικώντας εν καιρώ τω δέοντι το δικαίωμα ως κράτος Μακεδονία να διεκδικήσουν την επαρχία Μακεδονία που θα ανήκει στην Ελλάδα.
- Κάτι ανάλογο φοβόνταν και ο Σαρλ Ντε Γκωλ και επέμεινε να αλλάξει όνομα η Μεγάλη Βρετανία προτού γίνει μέλος της ΕΟΚ τότε, διότι ως κράτος θα διεκδικούσε την επαρχία Βρετάνη της Γαλλίας!.. Και άλλαξε όνομα σε Ηνωμένο Βασίλειο!..
* * *
- Άραγε να οφείλεται στην παρατηρητικότητα που διαθέτει η Γερμανίδα Καγκελάριος FRAU MERKEL ή σε υποκινούμενο δάκτυλο; Εισερχόμενη στο Μέγαρο Μαξίμου η FRAU MERKEL είπε με νόημα στον οικοδεσπότη σύντροφο Αλεξάκη: Αρκετές μετατροπές έχετε κάνει στο Μέγαρο Μαξίμου.
- Προφανώς συνέκρινε την τωρινή κατάσταση μ’ εκείνη του Μερκελιστή Σαμαρά.
- Ίσως να πρόσεξε ότι ο πίνακας του Βρυζάκη «Η ΕΛΛΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ» έλειπε από την θέση του και έχει αντικατασταθεί από άλλον πίνακα του γούστου του Αριστεριστή δήθεν μου και τάχατες, συντρόφου Αλεξάκη.
- Αλλά αυτά δεν αλλάζουν με τα γούστα του κάθε πρωθυπουργού. Δεν είναι το σπίτι τους να το στολίζουν με τα γούστα τους.
- Ο πίνακας του Βρυζάκη απέδιδε τα αισθήματα όλων των Ελλήνων, όπως άλλωστε δήλωσε και ο λαοπρόβλητος ότι είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων!..
* * *
- Φαίνεται ότι ο σ. Αλεξάκης έχει μελετήσει σε βάθος και επαναλήψεις τις μεταμορφώσεις του Οβιδίου, διότι η επανάληψη είναι και η μητέρα της μαθήσεως, αλλιώς δεν εξηγείται η τόσο σε βάθος μετάλλαξή του από αντιμερκελιστής να καταστεί σουπερ-μερκελιστής.
- Δεν είναι αυτός που ωρύονταν: GO BACK FRAU MERKEL! GO BACK FRAU MERKEL!
- Και εδώ και τώρα να έχει γίνει και Γερμανοτσολιάς και Τσολάκογλου και ότι άλλο ταιριάζει στην περίπτωση χασκογελώντας με την επισκέπτριά μας FRAU MERKEL, να την καλωσορίζει, να κατέρχεται τα σκαλοπάτια του Μεγάρου Μαξίμου να την υποδεχθεί, να την ξεναγήσει, να δειπνήσουν μαζί σε παραλιακή ταβέρνα στο Μικρολίμανο…
- Και φυσικά, να υλοποιήσει την σημαντική για την Γερμανία αναγνώριση των Σκοπίων ως Βόρεια Μακεδονία, να αναγνωρίσει και την γλώσσα ως μακεδονική και την εθνότητα επίσης ως μακεδονική, να επιτρέψει στα Σκόπια να καταστούν ναυτικό κράτος με παραχώρηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου θα ναυλοχεί ο σκοπιανός στόλος κάτι που ονειρεύονταν τα Σκόπια επί αιώνες και είδε ο σ. Τσίπρας και οι περί αυτόν, ότι ήτο δίκαιο και έγινε πράξη!
- Να που έχει ο καιρός γυρίσματα και οι άνθρωποι κωλοτούμπες!
* * *
- Ο πρόεδρος του Σκοπιανού κόμματος Χριστιάν Μιτσκόσκι εξέφρασε την διαφωνία του για την απόφαση να τροποποιηθεί το σύνταγμα της πΓΔΜ με την απόφαση των 81 βουλευτών που προήλθε από πιέσεις, διαπλοκές, παζαρέματα κ.λπ. και προτείνει την διενέργεια εκλογών ώστε να αποφασίσει ο λαός!
- Αυτό θα πει και δημοκρατία! Ενώ στη δική μας περίπτωση το βάρος όλο και την ευθύνη την αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός σ. Αλεξάκης, λες και αυτή είναι προσωπική ενέργεια και προσωπικό πρόβλημα που αφορά αυτόν τον ίδιο ή το πολύ την οικογένειά του και όχι εθνικό θέμα, που αφορά όλους τους Έλληνες και θα έχει διάρκεια εις τον αιώνα τον άπαντα.
- Αυτή η πρωτοβουλία εκφράζει την αντίληψη που έχει τόσο ο λαοπρόβλητος όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την δημοκρατία, πλην εκφράζεται με την καθεστηκυία αντίληψη περί ενός ανδρός αρχή, ήγουν τουτέστιν κάτι ανάλογο με σταλινική νοοτροπία, που έρχεται σε αντίθεση με την τα κρατούντα στην ΕΕ όπως τουλάχιστον ισχυρισθήκατε ενωπίον της Γερμανίδας καγκελαρίου FRAU MERKEL, την οποία όχι μόνο καλωσορίσατε, όπως άλλωστε έπρεπε, αλλά και την ξεναγήσατε!