ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Στο άκουσμα από την Υπ. Εργασίας σ. Έφη Αχτσιόγλου, ότι πρόκειται να αυξηθεί ο κατώτατος, οι άνεργοι σκέφτονται με πολλή περίσκεψη, που να καταθέσουν τις αμοιβές τους, ώστε να είναι αποδοτικές!
- Από τον ιστότοπο “I ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ” τα «καλά νέα»: Ένας νέος απευθύνθηκε σε κινητή τηλεφωνία και ζήτησε εργασία, πρόθυμα ο προσωπάρχης του ανακοίνωσε τις προϋποθέσεις που διέπουν τους εργαζόμενους: 4ωρη καθημερινή εργασία και η αμοιβή του 184 ευρώ το μήνα! Να το σκεφτεί απάντησε ο αιτών εργασία και έφυγε προτροπάδην…
- Σε εταιρία που πληροφορήθηκε ότι ζητούν εργαζόμενους, τον πληροφόρησαν ότι ο μηνιαίος μισθός είναι μόλις 230 ευρώ το μήνα.
- Φαίνεται ότι οι παρατρεχάμενοι της σ. Αχτσιόγλου δεν την πληροφορούν για τα τεκταινόμενα στην αγορά εργασίας, ότι ο υποκατώτατος μισθός όλο και διολισθαίνει, ο δε κατώτατος έχει πάρει κι αυτός την κατηφόρα!
- Έτσι, από απλή πληροφόρηση της καταστάσεως γράφονται αυτές οι σοσιαλιστικές πληροφορίες για το πλατύ κοινό…
* * *
- Κυριάκο, πιάσε τον ταύρο από τα κέρατα! Και ξέρεις, φαντάζομαι, ποια είναι τα κέρατα του ταύρου! Είναι όλα όσα έπραξε παρανόμως και αντισυνταγματικώς ο σ. Αλεξάκης!
- Έχει καταγγελθεί από πολλές μεριές, ότι ο Γιάνης με ένα Ν, το πρώτο εξάμηνο της πρώτης φοράς Αριστεράς κυβέρνησης χρέωσε την Ελλάδα κατ’ άλλους 100.000.000.000,00 € (Γιάννης Στουρνάρας), 86.000.000.000,00 € έως 200.000.000.000,00 € (Ρέγκλινγκ), 30- 35.000.000.000 κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο…
- Αυτό θα πονέσει τον σ. Αλεξάκη, όπως και η αντισυνταγματική μετάλλαξη του ΟΧΙ σε ΝΑΙ!
- Η επαναλαμβανόμενη απαίτηση για εκλογές έχει κουράσει το εκλογικό σώμα. Αυτό είναι στο χέρι της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως να το επιβάλει με την παραίτηση όλων των βουλευτών και των επιλαχόντων.
- Την άλλη μέρα ο σ. Αλεξάκης εκών άκων θα προκηρύξει εκλογές αφού θα λείπει το ¼ (ένα τέταρτο) των βουλευτών. Πιάσε, λοιπόν, Κυριάκε, τον ταύρο από τα κέρατα!
* * *
- Αφουγκρασθήκαμε τον premier minister να μας καραφλιάζει ότι: Η Συμφωνία των Πρεσπών ήτο η μοναδική για δεν υπήρχε άλλη λύση εναλλακτική!..
- Και φυσικά δεν υπήρχε άλλη λύση εναλλακτική, αφού επί 25 χρόνια επαναπαυθήκαμε στις προτάσεις του φιλοσκοπιανού μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, αμερικανοεβραίου, που οι προτάσεις του ήταν φιλοσκοπιανές.
- Πότε και ποια ελληνική κυβέρνηση είχε μια πρόταση εναλλακτική αλλά να στηρίζει τα ελληνικά δίκαια;
- Τα Σκόπια βρίσκονται στην περιοχή της αρχαίας Δαρδανίας, νοτιότερα ήταν η Πανονία, δυτικά ήταν η Πελαγονία και τέλος επί Τίτο λεγόταν Βαρντάσκα!
- Γιατί δεν προτείναμε ένα από αυτά τα ονόματα; Τόση άγνοια της ιστορίας; Όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς δέχονταν και είναι αληθινό, ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
- Πώς λοιπόν αποδέχθηκαν αυτή την πρόταση του Ματθαίου Νίμιτς;
- Εκτός και αν πιέστηκαν πολύ από εξωτερικές δυνάμεις ή είχαν όλοι άγνοια της Ιστορίας! Ή και τα δυο!..
* * *
- Προς τι αυτή η αυθόρμητη δήλωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού σ. Zoran Zaev, ότι: Εγγυόμαστε την ασφάλεια των βουλευτών που ψήφισαν την αναθεώρηση του συντάγματος!
- Προς τι αυτή η δήλωση, ότι εγγυώνται την ασφάλεια τόσο των βουλευτών όσο και των οικογενειών τους;
- Γιατί έχουν ανάγκη ασφάλειας; Και από ποιους κινδυνεύουν;
- Κάτι μου θυμίζει αυτή η αποσκίρτηση βουλευτών από το VMRO προς τις αγκάλες του Zoran Zaev, κάτι παρόμοιο είχαμε κι εμείς τον Ιούλιο του 1965 με τα γνωστά ΙΟΥΛΙΑΝΑ, αλλά κανείς δεν ζήτησε ειδική μέριμνα για την ασφάλειά του ή για ασφάλειά του ή για ασφάλεια των οικογενειών τους.
- Εδώ κάτι βρωμάει. Και αυτή η δήλωση και μόνο βγάζει μάτι…
- Κάτι πολύ παράνομο πρέπει να έχει συντελεσθεί και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η εγγύηση ασφαλείας!
- Και πρόδωσε αυτή την παρανομία ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο συντελεστής της. Ουδέν, λοιπόν, κρυπτόν υπό τον ήλιο!..