ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- «Κάποιες κυρίες» (sic) έριξαν «κάποιο λάδι» (sic) κατά την δήλωση της σ. Κονιόρδου, σε εκθέματα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το οποίο φυλασσόταν από 26 φύλακες, οι οποίοι δεν είδαν την χρήση του «κάποιου λαδιού» από τις «κάποιες κυρίες» και δεν έγιναν αντιληπτοί!
- Και όλοι απορούν τι έκαναν οι 26 υπάλληλοι που ήταν επιφορτισμένοι για την διαφύλαξη των εκθεμάτων από περίεργους τύπους, που τα ψαχουλεύουν ή και να τα αφαιρέσουν ακόμη ως σουβενίρ.
- Τι έκαναν λοιπόν οι 26 υπάλληλοι του Μουσείου; Το απλούστατο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι να συνδικαλίζονταν σε μια αίθουσα του Μουσείου μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των επισκεπτών.
- Γι’ αυτό, άλλωστε, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αναφανδόν κατά της αξιολογήσεως, αλλά όλοι είναι υπέρ της προαγωγής τους και, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, υπέρ της αυξήσεως των αποδοχών τους και της μειώσεως των ετών υπηρεσίας, ώστε συνταξιούχοι να είναι 35ρηδες το πολύ 50ρηδες!..
* * *
- Ο σ. Αλεξάκης, premier minister, κακή τη μοίρα, είχε υποσχεθεί, ότι θα καταργήσει το προνόμιο των εθνοπατρικίων να βολεύονται με κρατικά οχήματα και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας, διότι το θεωρούσε πρόκληση!
- Όμως, αυτή η δέσμευση πήγε εκεί που πήγαν και οι άλλες και ξεχάστηκε, όπως έχουν ξεχαστεί και πολλές άλλες που έχουν δοθεί. Όμως…
- Η Πολεμική Αεροπορία, εκεί που υπηρετούν όχι τα «δικά μας παιδιά» αλλά παιδιά Ελλήνων άσημων και όχι επισήμων εκπαιδεύονται σε αεροσκάφη που έχουν αγοραστεί το 1970, δηλαδή επί χούντας, και τα οποία φυσιολογικά έχουν φάει το ψωμί τους.
- Ένα από αυτά έκανε την τελευταία του πτήση στις 28/8/2018 παρασέρνοντας στον τάφο έναν αξιόλογο πιλότο, όπως κι άλλα αεροσκάφη με πιο πρόσφατο αυτό του ήρωα Μπαλταδώρου, αφήνοντας στο δρόμο την οικογένειά του ή τους, διότι όντας 32 έως 35 έτη ο κάθε πιλότος και η οικογένειά τους είναι σε νεαρή ηλικία!..
- Αν οι εθνοπατρίκιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να διαθέτουν Ι.Χ. ωτομομπίλιο, που θα έλεγε και η αείμνηστος Γεωργία Βασιλειάδου, τότε ποιος έχει αυτή την δυνατότητα;
* * *
- Ο πρωθυπουργός μας, καλή του ώρα 44ρης, πάντα κατά τον παρατρεχάμενο σ. Βερναρδάκη, μετέβη στην Ιθάκη, για συμβολικούς λόγους, με την ευκαιρία της εξόδου από τα μνημόνια με καθαρή, πεντακάθαρη, έξοδο!
- Όμως, αυτό το ευχάριστο γεγονός που δεν συνοδεύτηκε ούτε από το σκίσιμο των μνημονίων, μήτε από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, επισκιάσθηκε από την κατήφεια, την αθυμία, την σκυθρωπότητα, την συνοφρύωση που διακρίναμε στον σ. Αλεξάκη…
- Αναγνώστης του «Π.Λ.» την απέδωσε στο γεγονός ότι περιβαλλόταν από 1.500.000 συνταξιούχους που αναμένουν από 1ης Ιανουαρίου του 2019 περικοπές στις συντάξεις τους, 400.000 πρόσφυγες Έλληνες στο εξωτερικό λόγω κρίσεως, το brain drain, και που στερούνται του δικαιώματος της ψήφου, αυτό που χορηγείται αλογίστως στους λαθρομετανάστες!..
- Και ακόμη τα 250.000 λουκέτα στα καταστήματα της μεσαίας τάξεως, την κατώτατη αμοιβή των 380 € για part time εργασία, και την πιθανότητα, ίσως και βεβαιότητα να πετύχουμε επιτόκιο 4,24%, όταν στην Πορτογαλία 1,5%, στην Ισπανία 1,37% και στην Κύπρο 1,98%!
- Όλα αυτά συνέργησαν στον να μεταβληθεί το χαμογελαστό παιδί σε κατηφή!
* * *
- Από τον ΕΧΕΔΩΡΟ η πληροφορία: Η Σκοπιανή κυβέρνηση συνέστησε στους ανά την υφήλιο διεσπαρμένους Σκοπιανούς, αν θέλουν να ψηφίσουν, έπρεπε μέχρις στις 25/8/2018 να το δηλώσουν στις κατά τόπους διπλωματικές και προξενικές αρχές, ώστε να μην αποκλεισθούν στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 30/9/2018.
- Η Σκοπιανή κυβέρνηση αναγνωρίζει την πολιτική υπόσταση των πολιτών όπου γης και ανευρίσκονται!
- Εμείς εδώ στην κοιτίδα (sic) της Δημοκρατίας διαχρονικώς περιφρονούμε τους Έλληνες της Διασποράς, ωσάν να στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων και στρεψοδικούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις να καθιερώσουν αυτό το δικαίωμα στους Έλληνες, που εξαιτίας της κακοδιαχείρισης των πολιτικών πήραν των ομματιών τους για καλύτερη τύχη εκτός Ελλάδος!
- Και οι πολιτικοί μας, να μην τους δει κακό μάτι και βασκαθούν, λες και διαχειρίζονται τα περιουσιακά στοιχεία τα οικογενειακά διαχρονικώς δεν παίρνουν απόφαση να δώσουν το δικαίωμα να μετέχουν και οι Έλληνες της Διασποράς στα πολιτικώς δρώμενα!
- Κατά τ’ άλλα απαξάπαντες πλέριοι δημοκράτες! Κατώτεροι λοιπόν και των Σκοπιανών!..