ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Εντυπωσιακό ήταν το χειροκρότημα από τον υπουργό Ναυτιλίας σ. Πάνο Κουρουμπλή, κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο συνεργαζόμενων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, από τον πρωθυπουργό σ. Αλεξάκη, σχετικά με την «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια.
- Μετά το τέλος, σηκώθηκαν όλοι οι βουλευτές, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί και χειροκρότησαν «αυθορμήτως» και εκείνοι που εντυπωσίασαν το κοινό ήταν οι σ.σ. Κουρουμπλής και Πολάκης με παρατεταμένο και ζωηρό χειροκρότημα.
- Απορίας άξιον είναι γιατί δεν προωθεί τον σ. Κουρουμπλή σ’ ένα νέο υπουργείο καθοδηγήσεως, πώς να χειροκροτούν τα ηγετικά στελέχη τον premier minister, πώς τον President και άλλους παράγοντες, ώστε να είναι συγχρονισμένο το χειροκρότημα, για να μην διαπιστώνονται και παραφωνίες, άλλοι να χειροκροτούν λίαν ζωηρώς και άλλοι να προσποιούνται ότι χειροκροτούν…
* * *
- Αφουγκραζόμενος τον ΑΝΥΦ Μαυραγάνη, στέλεχος των ΑΝΕΛ, αν θα ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών οι ΑΝΕΛίτες, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: Όταν και εφόσον έρθει στη Βουλή!
- Που σε απλά ελληνικά σημαίνει, ότι μπορεί και να μην έρθει στη Βουλή για επικύρωση. Και γιατί μπορεί να μην έρθει στη Βουλή για επικύρωση;
- Μπορεί να απορριφθεί από τους Σκοπιανούς κατά το δημοψήφισμα!.. Δηλαδή οι Σκοπιανοί θα κληθούν να εκδηλώσουν την θετική ή αρνητική τους διάθεση με δημοψήφισμα, που σημαίνει, ότι στη γειτονική FYROM η Δημοκρατία λειτουργεί καλύτερα απ’ ότι στη Χώρα που εφαρμόσθηκε η Δημοκρατία!
- Και τούτο γιατί ο αυτ(εξ)απατώμενος σ. Αλεξάκης, δείχνει την περιφρόνησή του τόσο προς το πολίτευμα όσο και προς τον κυρίαρχο Λαό!..
- Οπότε αν δεν έρθει στη Βουλή, θα έχουν ήσυχη την συνείδησή τους οι ΑΝΕΛίτες!..
* * *
- Εν αναμονή του δημοψηφίσματος των Σκοπιανών εμείς οι κραταιοί Έλληνες, που υπερέχουμε όλων των βαλκανικών κρατών, θα κυρώσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών, ή θα την ρίξουμε στο κάλαθο των αχρήστων, αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι αρνητικό!..
- Αυτή η αναμονή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, πόσο κύρος προσθέτει στο καταρρακωμένο κύρος του σ. Αλεξάκη, όσο και του σ. Καμμένου που εν αναμονή της επικυρώσεως αυτής της Συμφωνίας από τον Ζόραν Ζάεφ, θα απόσχει της ψηφοφορίας αν ποτέ αυτή έλθει στη Βουλή!
- Δηλαδή εξαρτώμεθα τελείως από τι θα αποφασίσουν οι Σκοπιανοί! Και γιατί να μην εξαρτώνται οι Σκοπιανοί από το τι θα αποφασίσουμε εμείς οι Έλληνες;
8 Τόσο της σφαλιάρας έχουμε καταντήσει, που μας βαρούν τα νταούλια και τις πίπιζες οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί και γιατί όχι και οι εξ ανατολών Τούρκοι και εμείς χορεύουμε τον ανατολίτικο καρσιλαμά;
- Τόσο μπάχαλο έχουμε καταντήσει!...
* * *
- Ποιος θα το περίμενε να πέσουν βροχή τα χημικά και τα δακρυγόνα στο Πισοδέρι από τις αριστερές δυνάμεις καταστολής, οι οποίες είχαν αποσταλεί από τον ΠροΠο Υπουργό σ. Τόσκα, προκειμένου να αποτρέψουν την προέλαση των διαμαρτυρόμενων και αντιδρώντων στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων.
- Η δικαιολογία απλή: τα χημικά και τα δακρυγόνα ήσαν αριστερά και οικολογικά, γι’ αυτόν τον λόγο και κανείς αριστερός, προοδευτικός και δημοκράτης, όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν διαμαρτυρήθηκαν για την μόλυνση του περιβάλλοντος και για την ενόχληση των ζώων που ζουν στην περιοχή του Πισοδερίου, του Βιτσίου, του Γράμμου, του Βόρρα και άλλων τοποθεσιών που διαταράχθηκε το οικολογικό σύστημα από την αλόγιστη χρήση.
- Καμιά διαμαρτυρία, καμία ενάντια φωνή για τα αριστερά χημικά και τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
* * *
- Οι Τούρκοι της Διασποράς με απόφαση του Σουλτάνου Ρ.Τ. Ερντογάν μπόρεσαν και ψήφισαν σε 60 χώρες, όπου ανοίχθηκαν εκλογικά τμήματα για να προσέλθουν και να εκφράσουν την πολιτική τους τοποθέτηση.
- Εμείς οι Έλληνες, που κορδακιζόμαστε, ότι στη Χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας ανεδείχθη το δημοκρατικό πολίτευμα, στερούμαστε αυτού του κυρίαρχου δικαιώματος που απορρέει και από το ισχύον Σύνταγμα και οι Έλληνες της Διασποράς αδυνατούν να εκφράσουν το δικαίωμα αυτό, αν και σε όλες τις χώρες της γης, υπάρχουν προξενεία όπου θα μπορούσαν να στηθούν κάλπες και να προσέλθουν οι απόδημοι Έλληνες.
- Ας το έχουν αυτό υπόψιν τους τα δυο μεγάλα κόμματα, για να μην εκφράσουν την απορία τους στις προσεχείς εκλογές, αν δούμε κάποιο ωόν που τώρα επωάζεται να σκάει μύτη και μάλιστα μύτη λίαν ενοχλητική.
- Δεν θα φταίνε οι ψηφοφόροι αλλά όσοι αρνούνται ψήφο στους απόδημους!..