ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

...Και έλλειψη προνοητικότητας από την Δημοτ. Αρχή Ιωαννίνων!

Για μια ακόμη φορά, δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων πιάστηκε απροετοίμαστη σε θέματα που αφορούν την πόλη. Τελευταίο ατόπημα η διοργάνωση του Φεστιβάλ στο Ιτς Καλέ, το οποίο μάλιστα φιλοδοξούσε να καταστήσει πολιτιστικό θεσμό για τα Γιάννενα! Όμως, δεν γλιτώσαμε άλλο ένα «φιάσκο», αφού κυριολεκτικά την τελευταία ώρα ακυρώθηκε η συναυλία ξένου συγκροτήματος, που θα άνοιγε το Φεστιβάλ.
Ο λόγος της όλης αναστάτωσης είναι η εκκρεμότητα που υπάρχει στην πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης των αρχαιοφυλάκων, με αποτέλεσμα να αρνούνται ν’ ανοίξουν αρχαιολογικούς χώρους μετά το ωράριό τους. Ωστόσο το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, αντί απλώς να αρκεστεί σ’ ένα «συγγνώμη» που δεν είχε προνοήσει για όλα τα ενδεχόμενα, έβαλε στο στόχαστρό του την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Την θεώρησε ως τη μόνη υπεύθυνη για ό,τι συνέβη, αν και η ίδια είχε προειδοποιήσει γραπτώς, όπως υποστηρίζει, για το θέμα αποχής των εργαζομένων!
Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι από τους ιθύνοντες του Δήμου Ιωαννιτών δεν ακούστηκε λέξη (!) για το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο είναι και το καθ’ ύλην αρμόδιο για να διευθετήσει το ζήτημα της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων, κάτι μάλιστα που αφορά όλη τη χώρα! Γιατί λοιπόν η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου έμεινε στο... απυρόβλητο από την Δημοτική Αρχή; Θα μπορούσε άραγε η Εφορεία Αρχαιοτήτων να αναγκάσει τους εργαζόμενους να δουλέψουν, ενώ είναι σε εξέλιξη πανελλαδική κινητοποίηση;
* * *
Όταν ανακύπτουν τέτοιας φύσεως ζητήματα, όπως αυτό με τους αρχαιοφύλακες - και μάλιστα είναι γνωστά από πριν - καλό θα είναι οι διοργανωτές να είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο ενδεχόμενο. Να μην αρκούνται σε απλές διαβεβαιώσεις ότι δήθεν δεν υπάρχει πρόβλημα. Γιατί να που τελικά υπήρξε κι έτσι τα Γιάννενα εκτέθηκαν για ακόμη μια φορά! Θα μπορούσε βέβαια να μην είχαν συμβεί όλα αυτά και οι αρχαιοφύλακες να ήταν τελικά στη θέση τους. Γιατί όμως να ρισκάρει κανείς και την παραμικρή πιθανότητα να... στραβώσει μια τόσο προβεβλημένη διοργάνωση, όπως το Φεστιβάλ του Ιτς Καλέ;
Ως ύστατη λύση προτάθηκε το Πάρκο Πυρσινέλλα, ο καιρός όμως δεν στάθηκε σύμμαχος, αφού καμία εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό χώρο το Σαββατοκύριακο. Για τα φυσικά φαινόμενα βέβαια, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Για όλα τα υπόλοιπα όμως, καλό θα είναι οι εμπλεκόμενοι φορείς να είναι προετοιμασμένοι, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι... κακοτοπιές!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.