ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Αν έκαναν μια βόλτα στην πόλη...

Ως... βομβαρδισμένη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την πόλη των Ιωαννίνων τον τελευταίο καιρό, την ίδια ώρα μάλιστα που η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να δείξει πως δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό. Αλήθεια, δεν είναι κάπως παράδοξο η πόλη σε βασικές υποδομές σήμερα να έχει, επιεικώς, τα κακά της χάλια και οι δημοτικοί μας άρχοντες να θεωρούν μείζον (!) το πώς θα εξασφαλίσουμε περισσότερους επισκέπτες;
Οι διαμαρτυρίες των πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους και τα πεζοδρόμια σε πολλά σημεία της πόλης είναι οργισμένες, ενώ τελευταία παίρνουν μορφή... χιονοστιβάδας, καθώς οι συνεχείς βροχοπτώσεις έχουν εντείνει τα προβλήματα. Και είναι εξοργιστικό τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής να κάνουν πως δεν τα βλέπουν, μιλώντας για επιστροφή και του τελευταίου ευρώ στους πολίτες με... έργα (!) όταν δημοπρατούν παρεμβάσεις που, ούτως ή άλλως θα έπρεπε να είχαν γίνει! Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να... πανηγυρίζουν για τα αυτονόητα, αν και δεν είναι κατόρθωμα η έγκριση των όρων δημοπράτησης για έργα σε Κάτω Νεοχωρόπουλο ή Καρδαμίτσια.
Είναι υποχρέωση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής να προωθεί τις παρεμβάσεις αυτές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών, αλλά και την εικόνα της πόλης. Μιας πόλης σήμερα που, ομολογουμένως, σε θέματα υποδομών υστερεί σε μεγάλο βαθμό, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες για διάφορες εργασίες ή άλλους «νεωτερισμούς» που προωθεί η Δημ. Αρχή, όπως ο... «συμμετοχικός προϋπολογισμός», δηλαδή η υποβολή προτάσεων από τους ίδιους τους δημότες για διάφορα έργα που θεωρούν σημαντικά να γίνουν.
Πράγματι πρόκειται για μια προχωρημένη διαδικασία, που όμως θα είχε καλύτερη προοπτική σ’ έναν άλλο Δήμο, ο οποίος θα είχε κάνει πρώτα τα βασικά από μόνος του. Εκτός κι αν ο δικός μας θεωρεί πως σε ό,τι του αναλογεί, τα έχει πάει περίφημα...
* * *
Φαίνεται, πως με τα πολλά «πήγαινε – έλα» στο εξωτερικό, δήθεν  για την προβολή της περιοχής μας, οι δημοτικοί άρχοντες δεν έχουν... χρόνο να κάνουν μια βόλτα, περπατώντας ή με το αυτοκίνητό τους, μέσα στην πόλη, έτσι ώστε να διαπιστώσουν «ιδιοίς όμμασι» την άθλια κατάσταση που επικρατεί, αλλά και ότι δεν είναι «εχθρός» τους, όποιος τους ασκεί αυστηρή κριτική.  Γιατί, η εικόνα μιλάει από μόνη της!..
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.