ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Δεν έφτανε, που δε μπόρεσε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα περί πολέμου εκεί που δεν χωράει η διπλωματία στην μεγάλη του συνέντευξη, ο σ. Ντζιμάνης, βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τόριξε και στην λασπολογία. Όταν ρωτήθηκε για τον κεντρικό ομιλητή που είχε προσδιορισθεί ο Μίκης Θεοδωράκης, είπε αφοπλιστικά: - Ούτε πετυχημένος πολιτικός είναι, ούτε σταθερών απόψεων!..
- Φυσικά, θα θεωρούσε τον εαυτόν του πολύ σταθερών πολιτικών απόψεων, που κατέβηκε στην πολιτική ως αντιμνημονιακός και με τις συνεχείς κωλοτούμπες τόσο του Minister Premier σ. Αλεξάκη, όσο και του ιδίου, υπογράφουν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο.
* * *
- Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό από τον ΥπΕξ. των Σκοπιανών: -Κάτω τα χέρια από τους «Μακεδόνες»!..
- Πώς είναι δυνατόν να είναι Μακεδόνες οι Σκοπιανοί, όταν, κατά τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς οι Μακεδόνες μιλούσαν ελληνικά, λάτρευαν τους ίδιους θεούς με τους λοιπούς Έλληνες, συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνεξεστράτευσαν οι Έλληνες μαζί με τον Μέγα Αλέξανδρο εναντίον των Περσών και σήμερα όσοι κατοικούν στην περιοχή των Σκοπίων είναι Μακεδόνες;
- Θα μου πείτε, ότι Μακεδόνες τους θεωρεί και τους αναγνωρίζει και ο Ματθαίος (Ματτέι) Νίμιτς και δεν τον αδειάσαμε, όπως έπρεπε αφού και τον Μέγα Αλέξανδρο τον απεκάλεσε δολοφόνο και εμείς τον ανεχόμαστε με την παχυλή αντίληψη, ότι δεν συμβαίνει τίποτε!..
- Αυτό δεν το διείδαν οι παροικούντες στο ΥΠΕΞ σ. Κοτζιάς και Σία;
- Ή τους απεκοίμισεν η προθυμία του Zoran Zaev ότι πάση θυσία θέλει την λύση του Σκοπιανού Ζητήματος, πιεζόμενος, προφανώς, από την πρόσφατη επίσκεψη του Premier Minister μας εις τας... Ουάσιγκτον!
* * *
- Θέλω να πιστεύω, ότι οι φίλοι της στήλης, θα θυμούνται τις κραυγές του σ. Μπαλαούρα: - Φρουρά, φρουρά, φρουρά, φρουρά, όταν είχε προκληθεί το επεισόδιο μεταξύ Δένδια και Κασιδιάρη και η φρουρά δεν ανταποκρινόταν στο κάλεσμα του αντιπροέδρου της Βουλής.
- Τον αφουγκράσθηκα πρόσφατα στον ΣΚΑΙ να μας καραφλιάζει, λέγοντας: - Πάρα πολλοί βουλευτές των ΑΝΕΛ (sic) είναι πολύ καλοί και καλά ενημερωμένοι (προφανώς, σ’ αντίθεση με τον Δ. Καμμένο που δεν είναι ενημερωμένος) και οι θέσεις τους είναι σοβαρές!..
- Εδώ να ερωτήσουμε τον σ. Μπαλαούρα, από τους εννέα βουλευτές πόσοι είναι αυτοί οι πάρα πολλοί που εκφράζουν θετικές απόψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τον Παπαχριστόπουλο που τον ανέφερε και ο σ. Μπαλαούρας;
* * *
- Δεν απέφυγε τον πειρασμό ο σ. Τρύφωνας Αλεξιάδης, άλλοτε αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, να μας νουθετήσει, ήγουν τουτέστιν να εμπιστευόμαστε την Κυβέρνηση!..
- Φαίνεται ότι ο σ. Τηλετρύφωνας, που περιέρχεται τα βοθροκάναλα ακαταπαύστως, δεν αφουγκράσθηκε το ίδιο τον Premier Minister σ. Αλεξάκη, που σε συνέντευξή του  είπε «πολλοί μας λένε ψεύτες, αλλά κανείς δεν μας είπε κλέφτες...» και έδωσε το έναυσμα στον Αρκάς να τον περιλάβει γενεές δεκατέσσερες και να του πει: - Πώς είναι δυνατόν να εμπι­στευτούμε έναν ψεύτη, ότι δεν είναι κλέφτης;
- Έλα ντε, σ. Τηλετρύφωνα, πώς είναι δυνατόν να εμπιστευτούμε αυτή την Κυβέρνηση;
* * *
- Σχίζουν τα ιμάτιά τους οι νυν βουλευτές και πολιτικοί αρχηγοί για την ανακίνηση του θέματος των αναδρομικών βουλευτών, από το έτος 1997, οι οποίοι διεκδικούσαν 6.500.000.000 δρχ. (ήτο εποχή της δραχμής).
- Ποιοί όμως καθορίζουν τις αμοιβές, τις αποζημιώσεις, τις εξομοιώσεις; Δεν είναι αυτοί αύτοι οι βουλευτές; Αυτοί δεν καθόρισαν, εκ του πονηρού, την αμοιβή του προέδρου της επιτροπής των Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και την εξίσωση της αποζημιώσεως των βουλευτών με την αμοιβή αυτή;
- Δεν μπορούσαν να καθορίσουν μικρότερη αμοιβή για τον εν λόγω πρόεδρο, οπότε δεν θα επρόκειτο για αναβάθμιση της αποζημιώσεως των βουλευτών;
- Τώρα θρηνολογούν και υπόσχονται με δηλώσεις τους ότι δεν θα τα διεκδικήσουν και μάλιστα εντόκως!
- Μία λύση υπάρχει, η ανάκληση των προσφυγών και όχι οι δηλώσεις τους, αυτές που είναι για τον κάλαθο των αχρήστων.
- Σε μία κρίσιμη για την κοινωνία περίοδο, που πολλοί δίνουν τέλος στη ζωή τους με αυτοχειρίες, είναι πρόκληση από μέρους των εθνοπατέρων/μητέρων να επιζητούν αυτά τα χρήματα περίπου 240.000,00 ευρώ αναδρομικά έκαστος!..