Οι εκλογές στο Επιμελητήριο παράδειγμα προς… αποφυγήν!

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

● Το πρωτόγνωρο… αλισβερίσι στη συγκρότηση νέας Διοικούσας Επιτροπής στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων - μετά τις πρόσφατες εκλογές, στις οποίες ψήφισαν πάνω από 2.600 επαγγελματίες – μέλη – υπήρξε κατάντημα για τον Επιμελητηριακό θεσμό, ο οποίος μάλιστα παίζει και ρόλο «συμβούλου του Κράτους»!
Τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα και τα αδιανόητα «παζαρέματα» μεταξύ των δυο παρατάξεων (της πρώτης και της τρίτης), προκειμένου να συγκροτήσουν «παρά φύσιν» συμμαχία για να διοικήσουν το Επιμελητήριο, όχι μόνο διέσυραν τον θεσμό, αλλά στην πράξη τον καθιστούν ανενεργό.
Πιο συγκεκριμένα, η τρίτη σε δύναμη παράταξη (με 15% των ψήφων) του κ. Ι. Μήτση κατέλαβε και πάλι την Προεδρία του Επιμελητηρίου, μετά από… μυστικές – απ’ ό,τι φαίνεται - διαπραγματεύσεις με τον κ. Δημ. Δημητρίου, αν και είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη με 47%! Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο δεύτερος σε ψήφους συνδυασμός του κ. Γρηγ. Γκίκα, με ποσοστό 35,5%, ευθύς εξ αρχής είχε δηλώσει (και το έπραξε στις ψηφοφορίες) ότι θα στηρίξει τον πρώτο εκλεγέντα Δημ. Δημητρίου.
Όλα αυτά τα τραγελαφικά που συνέβησαν στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, εξόργισαν στην κυριολεξία τα μέλη του, τα οποία δήλωναν ότι «εάν αυτά τα αντιδημοκρατικά παζάρια δεν εκλείψουν στο μέλλον, δεν πρόκειται να συμμετέχουν ξανά σε εκλογές». Δικαιολογημένα μάλιστα πολλοί έλεγαν ότι «είναι αδιανόητο να ψηφίζεις για Πρόεδρο Δημητρίου και… δια της πλαγίας να σου βγαίνει Μήτσης»!
* * *
Μετά και από αυτές τις μεθοδεύσεις, ο χρόνος θα δείξει εάν και κατά πόσο μπορεί η νέα… «παλαιά» Διοίκηση μπορεί να φέρει ανανεωτικό άνεμο στα επιμελητηριακά δρώμενα…


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.