ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Ξώπετσα περνούν ορισμένες ειδήσεις, όπως η προκαταβολή του φόρου, που μοιάζει με την χαριστική βολή στους ελεύθερους επαγγελματίες.
- Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά ακολουθούν σωρεία φόρων επί φόρων όπως: α) το 60% με 70% του τζίρου είναι φόρος, β) το 40% στο ρεύμα είναι φόρος, γ) το 50% στα τηλεφωνικά τέλη είναι φόρος, δ) το 70% στο νοίκι είναι φόρος κ.λπ.
- Και τι μένει στον ελεύθερο επαγγελματία για να ζήσει αυτός με την οικογένεια του;
- Και όμως παρόμοιες πληροφορίες και ειδήσεις περνούν απαρατήρητες ή δημοσιεύονται στα ψιλά και ουδείς δεν τις πληροφορείται και δεν τις λαμβάνει υπόψιν του.
- Ο μόνος κλάδος που μένει στο απυρόβλητο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ο δημοσιοϋπαλληλικός, που άλλοτε θεωρείται ο φτωχός συγγενής των πολιτών!..
* * *
- Άρχισε ο χορός των καταλήψεων και μεταξύ των άλλων αιτημάτων των μαθητών είναι και η πλήρωση των κενών θέσεων, που δυσχεραίνουν την τέλεση του προγράμματος.
- Όμως, διορισμοί δεν γίνονται, ένεκα της Τρόικας ή του Κουαρτέτου, που μετονομάσθηκε σε θεσμούς!..
- Όμως, αντί να έχουν πληθώρα μετακλητών υπαλλήλων οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, γ.γ. και ε.γ. και ποιος ξέρει ποιος άλλος έχει, θα μπορούσε αυτός ο αριθμός να καθορισθεί δια νόμου, να περικοπούν αρκετοί από αυτούς και με το προκύπτον όφελος να διορισθούν εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές, αστυνομικοί που παίρνουν και πολύ λιγότερα χρήματα.
- Αλλά προέχει το βόλεμα των ημετέρων, των δικών μας παιδιών, των χειροκροτητών, των νεροκουβαλητών, που πρέπει να βολευτούν για το… γιες μεν!
* * *
- Έχουν την πλάκα τους οι Εθνοπατέρες/μητέρες , όταν ο κόσμος τσιγαρίζεται από τα σκληρά μέτρα που έχουν εφαρμοσθεί υπαιτιότητι των πολιτικών μας που έκαναν κακή διαχείριση του κρατικού πλούτου, και διαμαρτύρονται διά του Κων. Πυλαρινού, που καταγγέλλει, ότι οι τέως και πρώην βουλευτές βρίσκονται σε εξαθλίωση.
- Φαίνεται, ότι είχαν καλομάθει με τις υψηλές «αποζημιώσεις» τους και τα λοιπά καλούδια που απολάμβαναν ως πληρεξούσιοι των πολιτών, και μόλις βρέθηκαν στην μέγγενη της κρίσεως, την οποία δεν προκάλεσε ο κόσμος, οι πολίτες αυτής της χώρας, ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας ότι έχουν εξαθλιωθεί.
- Δεν είδαμε όμως κανέναν πολιτικό, και φυσικά δεν είδε και η σ. Έλενα Κουντουρά, να αναζητά φαγώσιμα σε κάδους απορριμμάτων, όπως πράττουν πολλοί συνέλληνες, ούτε να προσέρχονται στα συσσίτια της εκκλησίας. Αυτή η καταγγελία του Πυλαρινού μάλλον προκαλεί τον γέλωτα παρά τον οίκτο!..
* * *
- Ο σ. Μαδούρο, δικτάτωρ της σοσιαλιστικής Βενεζουέλας, στο όνομα του οποίου οι εδώ κυβερνώντες πίνουν νερό, μας την έφερε κανονικότατα!
- Αντί να έρθει σε εμάς, που τόσο τον στηρίζουμε και στην ΕΕ και σ’ άλλα φόρα, προτίμησε να την κάνει για την γειτονική Τουρκία, όπου έγινε δεκτός από τον σουλτάνο Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν!..
- Προς τι λοιπόν αυτοί οι διθύραμβοι για την Βενεζουέλα και τον πρόεδρό της από το σύνολο της κυβερνήσεως παρά τα έκτροπα που έχουν συντελεστεί με την άνοδο του Μαδούρο μετά τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες με τα 130 και πλέον θύματα και τις διαδηλώσεις, τις ελλείψεις καταναλωτικών αγαθών, την λογοκρισία του Τύπου, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…
- Εμείς, «μαδουρικοί» άχρι θανάτου, όπως και παραμένουμε σταλινικοί, παρότι τον Στάλιν τον έχουν αποκηρύξει ακόμη και οι συντοπίτες του Γεωργιανοί!..
* * *
- Κατά δήλωσή του, ο πρωθυπουργός της χώρας υπηρετούσε την θητεία του σε πολεμικό σκάφος του Π.Ν. μας!
- Όμως, πληροφορηθείς, ότι στο Τετράγωνο (Πεντάγωνο το αποκαλούν οι Αμερικανόδουλοι) η υπηρεσία είναι πιο άνετη και πιο ελκυστική, με ανάλογο βύσμα κατάφερε, αν και ΚΝίτης τότε να αποσπασθεί στο ΓΕΕΘΑ.
- Αυτός, λοιπόν, ο λουφατζής κατάφερε και να πετάξει με F16, παίζοντας το ρόλο του πτεράρχου και διαπίστωσε, ότι και ο αέρας έχει σύνορα, διότι αμφέβαλε τόσο για τον αέρα όσο και για την θάλασσα!
- Είναι γνωστή του άλλωστε η απορία: Η θάλασσα έχει σύνορα; Διαπίστωσε, λοιπόν, ότι τόσο η θάλασσα όσο και ο αέρας έχουν σύνορα, τα οποία παραβιάζουν κατάφωρα σε καθημερινή βάση οι γείτονές μας και «φίλοι» μας Τούρκοι αεροπόροι!..