ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Αλήθεια, πού την είδαν την τροχιά ανάπτυξης;
● Σε ρυθμούς... συνεδρίων κινείται αυτή την περίοδο η Ήπειρος, η οποία υποδέχτηκε ήδη από την μια την Κυβέρνηση, παρουσία του Πρωθυπουργού, από την άλλη την Αξιωματική Αντιπολίτευση με τον Αρχηγό της, ενώ σε λίγες μέρες θα βρεθεί στα Γιάννενα και σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση για το πανελλήνιο ετήσιο συνέδριό της.
Βέβαια, τα συνέδρια αυτά από μόνα τους δεν λένε τίποτα για τους απλούς πολίτες, οι οποίοι εναγωνίως περιμένουν λύσεις στα καυτά προβλήματα που τους απασχολούν. Μέχρι σήμερα όμως καμία ουσιαστική παρέμβαση για επίλυσή τους δεν έχει γίνει... Ακούνε από την Κυβέρνηση, η οποία παίρνει και τις αποφάσεις, ότι όλα σχεδόν έχουν βρει τον... δρόμο τους, ότι η Ελλάδα αλλάζει πορεία, ότι βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, ότι έρχονται επενδύσεις, ότι μειώνεται η ανεργία, ότι βγαίνουμε στις αγορές κ.α.!
Η ωμή πραγματικότητα όμως, αυτό που οι πολίτες ζουν καθημερινά, απέχει παρασάγγας απ’ όλα αυτά που περιχαρείς περιέγραψαν οι κυβερνώντες στο πρόσφατο διήμερο περιφερειακό «αναπτυξιακό» συνέδριο στα Γιάννενα. Γιατί λοιπόν αυτή η αλλαγή κλίματος στην οικονομία δεν φτάνει και στους απλούς πολίτες, δεν αποτυπώνεται στην πράξη; Δεν μπορεί να μην βλέπουν ότι η πλειοψηφία των νοικοκυριών τα βγάζει με το ζόρι πέρα, κόβοντας ακόμη και από τα βασικά για να επιβιώσει. Χαράτσια, φόροι, ανελαστικά έξοδα, βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, με το άγχος για το εάν θα τα καταφέρουν ακόμη έναν μήνα, να τους κυριεύει!
Οι μικρομεσαίοι φυτοζωούν, με τα χρέη σε Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία κυριολεκτικά να τους πνίγουν και αντί να σχεδιάζουν την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησής τους, ασχολούνται με το πώς θα μπουν σε ρύθμιση και... κόντρα ρύθμιση στη ρύθμιση, μπας και γλιτώσουν το μπλοκάρισμα των λογαριασμών τους. Και συνήθως όταν χτυπά το τηλέφωνό τους είναι οι Εισπρακτικές Εταιρίες, που τους πιέζουν για την καταβολή κάποιας δόσης που καθυστέρησαν!
Όσο για την ανεργία, που κατά την Κυβέρνηση ακολουθεί πτωτική πορεία, φαίνεται πως επιτυχία θεωρεί την κατακόρυφη αύξηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μισθούς των 360 ευρώ! Ή ακόμη τα ολιγόμηνα ευρωπαϊκά προγράμματα που προκηρύσσονται κατά καιρούς και γίνεται... σφαγή για το ποιος θα εξασφαλίσει μια θέση! Τι να πει κανείς; Είναι και αυτό μια τακτική παραπλάνησης και λαϊκισμού. Ενώ δηλαδή υπάρχουν χιλιάδες φτωχοποιημένοι εργαζόμενοι, τους δημιουργούν και την αίσθηση της... ευγνωμοσύνης, ότι δήθεν σε τόσο δύσκολες μέρες η Κυβέρνηση τους εξασφάλισε δουλειά!
* * *
Αυτή είναι σήμερα, δυστυχώς, η θλιβερή πραγματικότητα όσο κι αν προσπαθεί η Κυβέρνηση να ωραιοποιήσει το κλίμα στην Ελλάδα. Όσο για την Αντιπολίτευση και τα δικά της συνέδρια, όλα όσα περιγράφει βρίσκονται υπό αίρεση, αφού μιλάει για το τι θα κάνει όταν βρεθεί η ίδια στην εξουσία. Τώρα όμως κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί παίρνουν τις αποφάσεις, από τις οποίες κρίνεται η πορεία και το μέλλον της χώρας και των κατοίκων της. Και από την μέχρι σήμερα στάση της επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το... «όταν οι αριθμοί ευημερούν, οι πολίτες πένονται»!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.