ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Βαρύ και ασήκωτο το νέο Μνημόνιο!..

Αντιμέτωποι μ’ ένα νέο σκληρό πακέτο μέτρων, ύψους πάνω από 4,5 δισ. ευρώ θα βρεθούν χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι, μετά την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου το οποίο ήδη έχει εισαχθεί στη Βουλή, βάζοντας φρένο σε οποιαδήποτε πιθανότητα για άμεση έξοδο της χώρας από την κρίση! Και μπορεί ο Αλ. Τσίπρας να βαφτιζει τα νέα μέτρα λιτότητας που προωθεί «ισορροπημένη και βιώσιμη τεχνική συμφωνία» (!), ωστόσο οι Έλληνες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ενας νέος κύκλος επιβαρύνσεων ανοίγει, γι’ αυτό και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις.  Βέβαια, το εξοργιστικό στην περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ότι ενώ οι ίδιοι φέρνουν και ψηφίζουν τα δυσβάστακτα μέτρα στη Βουλή, την ίδια ώρα δηλώνουν αλληλέγγυοι (!) στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, «κατανοώντας» την οργή των Ελλήνων πολιτών που δεν αντέχουν άλλες πολιτικές λιτότητας! Αλήθεια, εάν αυτό δεν είναι εμπαιγμός και κοροϊδία, τότε τι είναι;
Βαρύ λοιπόν το τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός για το κλείσιμο της αξιολόγησης, αβέβαιο το μέλλον της χώρας και η έξοδός της από την κρίση που την ταλανίζει τα τελευταία χρόνια. Με τα τωρινά δεδομένα, μόνο μ’ ένα θαύμα η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Οι σημερινές συνθήκες δεν ευνοούν σε καμία περίπτωση τον ιδωτικό τομέα, ο οποίος βρίσκεται σε συμπληγάδες και στοχευμένα με τις πολιτικές της Κυβέρνησης είναι υπό συνεχή διωγμό! Οι δυσβάστακτες επιβαρύνσεις, σε συνδυασμό με την έλλειψη χρηματοδότησης και την γενικότερη ύφεση της οικονομίας, δεν αφήνουν περιθώρια για αλλαγή κλίματος.
Μέχρι στιγμής επιβιώνει μόνο ο Δημόσιος Τομέας, ο οποίος αποδεικνύεται και το μεγάλο «όπλο» της Κυβέρνησης για να κρατηθεί στην εξουσία. Σ’ έναν φτωχοποιημένο λαό, που η μεσαία τάξη έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί, μια πρόσληψη έστω και περιορισμένης διάρκειας φαντάζει σήμερα πραγματική όαση κι ένα ισχυρό «χαρτί» για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα επιχειρήσουν να το  εκμεταλλευτούν πολιτικά. Αυτό, εν έτει 2017, είναι δυστυχώς μια πλαιοκομματική νοοτροπία, αφού υγιής και αυτόνομη είναι μια χώρα που στηρίζεται στην ανάπτυξη μέσω του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος εξάλλου θεωρείται και η «ατμομηχανή» μιας οικονομίας.

* * *
Όμως, με τα σημερινά δεδομένα και την κόπωση του ελληνικού λαού, αυτή η χώρα, δυστυχώς, έχει εγκλωβιστεί. Για ν’ αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, απαιτείται ριζική αλλαγή πολιτικής, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να συμμερίζεται η Κυβέρνηση, που κρατά στα χέρια της, τις τύχες αυτής της δύσμοιρης χώρας. Το τέταρτο Μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών και αυτό είναι μια θλιβερή πραγματικότητα. Η ελπίδα που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προ πολλού χαθεί, μαζί με τα όνειρα των Ελλήνων για καλύτερες μέρες. Το ερώτημα που προκύπτει, αλλά ακόμη δεν μπορεί να απαντηθεί, είναι: έχει τέλος αυτή η κατρακύλα;

- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.