ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Άμα τη ανόδω στην εξουσία και το στρογγυλοκάθισμα στον πρωθυπουργικό θώκο, ο οιηματίας και αυταπατώμενος άμα δε και περήφανος σ. Αλεξάκης, είχε δηλώσει με πλέρια έμφαση ότι: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!..
- Πώς να είναι όλοι ίδιοι, αφού μέχρι τότε βρισκόταν στην αντιπολίτευση και ΝουΔου και ΠαΣοΚ εναλλάσσονταν στην κυβέρνηση.
- Όμως, επειδή οι καιροί ου μενετοί, βρέθηκαν και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην κυβέρνηση και αγχώνονται να ομοιάσουν τους προκατόχους τους σε ρουσφέτια, όπως τελευταίως, βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετατάξεις μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή σε αορίστου χρόνου, που σημαίνει, άμα τη απώλεια της υπουργικής έδρας, ο μετακλητός να μην χάσει την υπαλληλική του σχέση με το γκουβέρνο.
- Όπερ σημαίνει, ότι καταβάλλεται προσπάθεια να γίνουν «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα» και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους προκατόχους τους!..
* * *
- Η χώρα μας, όπως τελευταίως επικράτησε να λέγεται η Πατρίδα, με πληθυσμό περί τα 10.000.000 κατοίκους, συντηρεί 300 εθνοπατέρες/εθνομητέρες!..
- Η Ολλανδία με τα 17.100.000 κατοίκους έχει μόλις 150, άρα εμείς με πολύ λιγότερο πληθυσμό αναλογικά έπρεπε να έχουμε 87,7 βουλευτές.
- Με την συζήτηση που άρχισε έπειτα από πρόταση του πρωθυπουργού για αναθεώρηση του Συντάγματος καλό είναι πρώτιστο μέλημα ο περιορισμός των εθνοπατέρων/μητέρων στο ελάχιστο, ήτοι στους 150 βουλευτές που έχει και η Ολλανδία.
- Και μαζί με αυτή την συζήτηση, καλό είναι να περιοριστεί η δυνατότητα στους βουλευτές για μόλις δυο εκλογικές αναμετρήσεις και να αποκλεισθεί η δυνατότητα στους γόνους βουλευτών να μετέχουν σε εκλογική αναμέτρηση άμα τη συνταξιοδοτήσει του γονιού, τουλάχιστον στις αμέσως προκηρυσσόμενες εκλογές!..
* * *
- Καραφλιάσαμε με την δήλωση του υπουργού σ. Βερναρδάκη, ότι στον στενό δημόσιο τομέα υφίστανται τετρακόσιοι τέσσερις (404) οργανισμοί δημοσίου δικαίου που κανείς δεν ξέρει τι κάνουν, πόσα εισπράττουν από τον δημόσιο κορβανά, ουδέποτε έχουν αποδώσει λογαριασμό και δεν έχουν απογραφεί!..
- Ελλάς το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει!..
- Ο πρωθυπουργός μας δήλωσε με έμφαση ότι αισθάνεται εξαιρετικά υπερήφανος, αλλά δεν διευκρίνισε ένεκα ποίας αιτίας ή αφορμής.
- Αν η πρωθυπουργική υπερηφάνεια οφείλεται στο γεγονός, ότι σφραγίζεται στο Κερατσίνι ο οίκος για άτομα με ειδικές ανάγκες και διατηρούνται οι 404 ανενεργοί και μη απογραφόμενοι οργανισμοί, τότε κάτι πάει στραβά και έχουμε ανάγκη ιατρικής εξετάσεως, διότι έχουμε πατήσει την κόκκινη γραμμή!..
- Με την δημιουργία Καιάδων αριστεράς εμπνεύσεως!..
* * *
- Ο παλαίμαχος πολιτικός Γεώργιος Σούρλας, άλλοτε Γ.Γ. Διαφάνειας, έχει διαπιστώσει, ότι ετησίως διαφεύγουν φόροι που ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό για την χώρα μας των, κρατηθείτε, 15.000.000.000,00€!
- Και αντί η ΑριστεροΔεξιά για πρώτη φορά κυβέρνηση, που καυχάται για την αριστερή ηθική της, να εξαπολύσει λυτούς και δεμένους να συλλάβουν αυτό το τεράστιο ποσό και να δείξει πνεύμα ικανότητας και στους θεσμούς, διάβαζε τρόικα, προβαίνει σε μειώσεις συντάξεων μείωση του αφορολογήτου, κούρεμα μισθών.
- Πότε τελοσπάντων θα δοθεί ένα τέλος στο θέμα της φοροδιαφυγής που «τρυγάει» τα έσοδα του κράτους!
* * *
- Συχνά αφουγκραζόμαστε την επωδό από τον αυταπατώμενο πρωθυπουργό, ότι στόχος της κυβερνήσεως της Α-Β ΑριστεροΔεξιάς είναι να καταστεί το χρέος βιώσιμο!..
- Όμως, για να καταστεί βιώσιμο το χρέος, απαιτείται πρωτίστως βιώσιμη ανάπτυξη, που δεν την βλέπουμε.
- Προσήλθε ο πρωθυπουργός στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πληροφόρησε τα μέλη της, ότι έχουμε ανάπτυξη 0,7% και προτού αλέκτωρ φωνήσαι τρις η ΕΛΣΤΑΤ τον διέψευσε, ότι η ανάπτυξη είναι 0,2%!
- Αυτοδιεψεύσθη ο αυταπατώμενος, που δεν είχε την πρόνοια πρώτα να ενημερωθεί από την ΕΛΣΤΑΤ και μετά να αρχίσει το «μασάζ» στα μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ!
- Και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι προ των θυρών, αλλά η ιδεοληψία του σ. Αλεξάκη δεν του επιτρέπει να της ανοίξει την πόρτα.
- Το Ελληνικό που σε πρώτη φάση θα δημιουργούσε 10.000 θέσεις εργασίας και φυσικά πόρους στα ταμεία, δημόσια και ασφαλιστικά, καρκινοβατεί και τρέχει στον Rothschild να ζητήσει δάνειο 3.000.000.000,00 € για να δημιουργήσει 100.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο.
- Με αυτόν τον τρόπο βιώσιμο χρέος δεν πραγματοποιείται!..