ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

-  Είδηση κατ’ άλλους είναι, ότι ένας σκύλος δάγκωσε έναν άνθρωπο! Κατ’ άλλους ο άνθρωπος δάγκωσε ένα σκύλο! Διαλέγετε και αποφαίνεσθε…
-    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος με αφορμή την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Ρόδο για τα 70χρονα της ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου στον ελληνικό κρατικό κορμό, επισκέφθηκε και τη νήσο Ψέριμο, μια σπάνια επίσκεψη Έλληνα πολιτειακού παράγοντα, που έπρεπε να την προβάλλουν όλα τα κανάλια.
-    Όμως αυτή την είδηση την αποσιώπησε η κρατική ΕΡΤ, διότι ο υπάλληλος που διαβαθμίζει τις ειδήσεις σ. Φώτιος Παπούλης, θεώρησε ότι δεν αξίζει τον κόπο και απερρίφθη στον κάλαθο των αχρήστων! Δηλαδή τι θα θεωρούσε είδηση ο σ. Παπούλης, την μετοικησία των Ψεριμιτών στην Αθήνα; Και μη χειρότερα!
•••
-    Συστάσεις για αναμονή στο τέλος της 4ετίας έκανε από τον ΣΚΑΙ στις 17/3 ο συμπατριώτης μας σ. Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής, ροδαλός και εύχαρις σ’ αντίθεση με το σύνολο των Ελλήνων που η κατάθλιψη δεν τους επιτρέπει αυτή την ευδιαθεσία!
-    Φυσικά ο σ. Παπαδημούλης με τις 20.000,00€ το μήνα που στουμπάει, δεν βασανίζεται από τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες!
-    Τον αφουγκρασθήκαμε και για την μείωση της ανεργίας από 27% που τους κληροδότησε η Ν.Δ., δεν συνυπολογίζει στην μείωση και τις 450.000 των νέων και μάλιστα επιστημόνων και ειδικευμένων πολιτών που πήραν των ομματιών τους και έφυγαν για την Εσπερία και όχι μόνο εξαιτίας της καταστάσεως ...
-    Και γι’ αυτό ΣΥΡΙΖΑίοι και λοιποί δεν δίνουν το δικαίωμα τόσο του εκλέγειν όσο και του εκλέγεσθαι στους αποδήμους, γιατί το φούμο θα πάει βρόντο.
-    Υπομονή λοιπόν, σ. Παπαδημούλη, και τότε θα «δούμε τίνος μάνα κολυμπούμε».  Ελπίζω να γνωρίζετε αυτή την παροιμία!..
-    Η πλειονότητα των βουλευτών των συγκυβερνώντων κομμάτων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν την ηλικία των περισσοτέρων ανέργων, δηλαδή, αυτών που διάγουν την 5η δεκαετία (41 έως 50) μηδέ και των προέδρων των δυο αυτών κομμάτων.
-    Οπότε τόσο οι άνεργοι, όσο και οι πολιτικοί αυτών των συνασπισμένων κομμάτων έχουν περιθώρια να συναντηθούν «στου Γκάβα το χάνι» που έλεγαν και οι Παλαιογιαννιώτες και να γίνουν αποδέκτες της χλεύης των ανέργων που δεν θα τύχουν συντάξεως, όπως δείχνουν όλα τα «κουκιά»!
-    Διότι με επτά και πλέον χρόνια άνεργοι στα προσφορότερα χρόνια για εργασία παραμένουν άνεργοι γιατί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛίτες έχουν στυλώσει τα πόδια και δεν προχωρούν την ανάπτυξη και αντ’ αυτής προκύπτουν νέες ομάδες ανέργων, όπως ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ATHENS LEDRA και μια σειρά από νέα λουκέτα σε μικρομάγαζα που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.
-    Εν αναμονή λοιπόν στου «Γκάβα το χάνι»…
•••
- «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο». Αυτή η αποστροφή του λόγου ανήκει στον οιηματία πρωθυπουργό της Χώρας άμα τη ενθρονίσει του στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό έγινε με την AEGEAN και όλοι χειροκροτήσαμε αυτή την φιλολαϊκή του πρωτοβουλία…
- Όμως, είδαμε τέρατα και σημεία στα δύο χρόνια της πρωθυπουργίας του, όπως, φερ’ ειπείν την μετάβαση με τον GULFSTREAM των κολλητών του Μπούλη και Παππούλη στο Αμέρικα, δήθεν μου και τάχατες να παραστούν στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου Τραμπ, ενώ η αλήθεια είναι ότι είχαν πρόσκληση (sic) από ομογενείς.
- Είδαμε και τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρο της ΔΕΣΦΑ σ. Σ. Νίκα να ανελίσσεται σε γενικό διευθυντή εν ριπή οφθαλμού, προκειμένου να πετύχει εφάπαξ 258.000,00 € όταν άλλοι συνέλληνες που έχουν υποβάλλει τα συνταξιοδοτικά τους δικαιολογητικά αναμένουν επί διετία και τριετία το εφάπαξ των και αυτό κουτσουρεμένο!
-  Είναι λοιπόν, όλοι ίδιοι ή υπερβάλλει η στήλη;
•••
- Εκκωφαντική η σιγή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιτών με την ομοβροντία των ειδήσεων για απαλλαγή των ταγών της εξουσίας ήτοι, Προέδρου της Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργών, αν. υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών, γ.γ. και ε.γ. υπουργείων, περιφερειαρχών και δημάρχων κ.α. ων ουκ έστιν αριθμός, από την φορολογίας, ήτοι μερικώς ήτοι καθ΄ ολοκληρίαν σ’ αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με το πόπολο!
- Τω εμνήσθησαν αυτού του γεγονότος όπως ο Πρόεδρος της Βουλής, που σε δηλώσεις του υποσχέθηκε ότι αυτό το θέμα θα ρυθμιστεί και μάλιστα συντόμως, σ’ αντίθεση με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει αντίθετη γνώμη με την φορολογία και επικαλέσθηκε τους λόρδους του αγγλικού κοινοβουλίου, που δεν αποζημιώνονται.
-    Όμως στην μακρινή Κύπρο με ανθηρότερη οικονομία οι εθνοπατρίκιοι και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποζημιώνονται κατά το ήμισυ με ό,τι οι Ελλαδίτες!
- Αυτό δεν το γνωρίζει ο λαλίστατος κ. Άδωνις;

ο ΚΑΙΡΟσκόπος
κ.α.α ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ