ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Με τα ναρκωτικά παράγινε το κακό!

● Ναρκωτικά με τα... τσουβάλια «πάνε κι έρχονται», μέσω της Ηπείρου σε όλη τη χώρα, με την Αλβανία να είναι ο κύριος παραγωγός και προμηθευτής, κυρίως σε ότι αφορά το χασίς, το οποίο εισάγεται σε τεράστιες ποσότητες, για να φτάσει στη συνέχεια σε όλες τις ελληνικές «πιάτσες» και όχι μόνο! Μια «επιχείρηση» ιδιαίτερα επικερδής, για τα διάφορα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης, τα οποία δεν... πτοούνται ούτε και όταν πολλές από τις ποσότητες δεν φτάνουν ποτέ στον προορισμό τους, αφού καταλήγουν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Η συχνότητα μάλιστα με την οποία εντοπίζονται μεγάλα φορτία εντός του Ηπειρωτικού εδάφους, είναι τόσο μεγάλη, που η σχετική είδηση στο αστυνομικό δελτίο, τείνει να γίνει πλέον ρουτίνα, μέρος της καθημερινότητάς μας.  
Και μπορεί η Αλβανία να έχει το «πάνω χέρι» στην καλλιέργεια και εισαγωγή κάνναβης στη χώρα μας, ωστόσο ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι και πολλοί Έλληνες εμπλέκονται πλέον σε υποθέσεις ναρκωτικών και μάλιστα σκληρών, όπως είναι η κοκαΐνη. Ένα τέτοιο πολυμελές κύκλωμα εξάρθρωσε μόλις πριν λίγες μέρες η Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει ξεκινήσει έναν ανελέητο πόλεμο εναντίον των κυκλωμάτων που δρουν στην Ελλάδα.
Πάντως, οι αστυνομικοί της Ηπείρου αποδεικνύονται... σκληρά καρύδια, καθόλου εύκολος  αντίπαλος των εγκληματικών οργανώσεων. Κι αυτό αποδεικνύεται από τις σχεδόν καθημερινές εξιχνιάσεις σοβαρών υποθέσων που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Με όλες τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους και ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, βρίσκονται σχεδόν πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από τους διακινητές. Χωρίς πολλά μέσα και με λιγοστό έμψυχο δυναμικό, συγκριτικά με τις αμέτρητες υποθέσεις που καλούνται να εξιχνιάσουν, έχουν καταφέρει σημαντικά πλήγματα στα διάφορα κυκλώματα.

* * *
Με δεδομένο λοιπόν ότι οι περισσότερες ποσότητες ναρκωτικών φτάνουν από την γετονική Αλβανία, επανέρχεται το ζήτημα φύλαξης των συνόρων μας. Εάν τα διάφορα φορτία σταματούν εγκαίρως στις παραμεθόριες περιοχές, τότε οι Αρχές θα έχουν λιγότερες υποθέσεις να αντιμετωπίσουν εντός του ελληνικού εδάφους, εστιάζοντας στα εγχώρια κυκλώματα, που κι αυτά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τον τελευταίο καιρό.
Και φυσικά επιτυγχάνεται και κάτι που επιτακτικά ζητούν εδώ και χρόνια οι ακρίτες μας: θα ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στις παραμεθόριες περιοχές. Οι κάτοικοι θα νιώθουν πιο ασφαλείς, αφού δεν θα χρειάζεται να κυκλοφορούν με την καραμπίνα στο χέρι, για να προστατεύσουν την ζωή τους και τις περιουσίες τους, ενώ θα μειωθούν και τα περιστατικά λεηλασιών σε μοναστήρια και ναούς, που μόλις και χθες καταγράφηκε ακόμη ένα στο ακριτικό Ξηρόβαλτο Πωγωνίου. Αναμφίβολα, λοιπόν, πολλαπλά θα είναι τα οφέλη από την ενίσχυση φύλαξης των συνόρων. Παράγινε το κακό και χρειάζεται να ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.