ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό, ότι «έρχεται στις 15 Νοεμβρίου ο Αμερικάνος Πρόεδρος Ομπάμα» που σημαίνει σε απλά ελληνικά η παλιά νοοτροπία: - Αμερικάνοι, φονιάδες των λαών!
- Έχει πάει όμως περίπατο και γινόμαστε και φίλοι και σύμμαχοι και συνεργάτες και ξεχασιάρηδες και κυβίστες, κάνοντας τις κωλοτούμπες τη μία μετά την άλλη, όπως μας το έδειξε περίτρανα από του βήματος της Βουλής ο βουλευτής του Ποταμιού σ. Ψαριανός, περιστρεφόμενος όχι 90ο, όχι 180ο αλλά 360ο!
- Από υπέρμαχοι του σχισίματος του Μνημονίου σε ταπεινούς θεράποντές του, σε άκρως μνημονιακούς και λάτρεις των όσων περιέχουν αυτά, προκαλώντας την απορία των Ευρωπαίων εταίρων για την μεταστροφή που πραγματοποιήθηκε στους κόλπους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιτών!..
- Εμπρός, λοιπόν, ΕΛΛΗΝΕΣ-ΟΜΠΑΜΑ = ΣΥΜΜΑΧΙΑ!
* * *
- Βρε χαρούλες ο σ. Κουρουμπλής με την αναγγελία, ότι «μας έρχεται ο Ομπάμα και μάλιστα πρώτα σ’ εμάς, πλέρια προτίμηση» από τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους (ΣΚΑΙ 30/10).
- Τόση χαρά από το πλέριο δημοκράτη για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που εκφεύγει και του αξιώματός του να περιέρχεται πόλεις και κράτη προπαγανδίζοντας ή προβάλλοντας την «κερατού» καρατσακαρισμένη, κατά την αείμνηστο Μαλβίνα, δεν ξεφεύγει του σκοπού του.
- Και αυτή η πλέρια χαρά του σ. Πάνου, μου θύμισε τον παιάνα που η στρατιωτική μουσική επαιάνιζε κατά την προσέλευση του τότε βασιλιά, ήτοι: - Καλώς τον βασιλιά μας, καλώς τον βασιλιά μας!..
- Πώς αλλάζουν οι καιροί! Δεν αποκλείεται να το δούμε και αυτό!..
* * *
- Μας αιφνιδίασε, όπως συνηθίζει, ο οιηματίας σ. Αλεξάκης, προτείνοντας για πρόεδρο του Ε.Σ.Ρ. τον άλλοτε βουλευτή της Ν.Δ και Πρόεδρο της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα, τον οποίο απέρριψε η Ν.Δ. μετά «πολλών επαίνων»!
- Το ερώτημα είναι, γιατί πρότεινε ο αυταπατώμενος σ. Αλεξάκης, ένα μόνο πρόσωπο και όχι δύο ή τρία πρόσωπα, ώστε να επιλέξουν οι συμμετέχοντες στη διαδικασία πρόεδροι…
-  Ας πούμε να προτείνει τον Πολύδωρα, το Λαφαζάνη, τον Θεοχάρη, και εξ αυτών οι πρόεδροι να αναδείξουν τον καλύτερο τον ασμένως ανεκτό από την πλειοψηφία.
- Αυτός θα ήτο ο πλέον δημοκρατικός τρόπος. Με την πρόταση ως μονοκούκι  τον Βύρωνα, τον θιασώτη του «στρατηγού άνεμου» ηπατήθη απάτην οικτράν ο αυταπατώμενος σ. Αλεξάκης!..
* * *
- Αφουγκραζόμενος τον σ. Ανδρέα Πετρόπουλο, δημοσιογράφο της ΑΥΓΗΣ, μας καράφλιασε με την εμμονή του να επαναλαμβάνει ότι επί ΝουΔου – ΠαΣοΚ έγιναν 11 μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις!..
- Βρε τον ενημερωτή και πληροφοριοδότη της Κοινής Γνώμης, επιμελώς αποφεύγει να μας μιλήσει για το ψαλίδισμα από τον… Ψαλιδοχέρη σ. Κατρούγκαλο των επικουρικών SIC, την περικοπή του ΕΚΑΣ που θεωρήθηκε ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και όχι μόνο, την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, την αύξηση σε καφέ, καύσιμο, αλκοολούχα, σε τσιγάρα από το νέο έτος που άρχισε από τα τέλη του νυν διανυόμενου έτους.
- Όταν η πληροφόρηση και ενημέρωση γίνεται από απληροφόρητους δημοσιογράφους, τότε πάμε από το κακό στο χειρότερο!
* * *
- Ποιος είδε την σ. Όλγα Γεροβασίλη αργά το βράδυ την 26η Οκτωβρίου, μετά την απόφαση του Σ.τ.Ε. που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά και δεν την λυπήθηκε.
- Είχε το ύφος την Σιγκ Μαν Ρη της Βορειοκορεάτισσας, που την βλέπουμε από καιρού εις καιρόν να εκθειάζει τα επιτεύγματα του Κιμ Γιονγκ Ουν…
- Κάτι τέτοιο επωμίσθηκε και η σ. Όλγα να μας καραφλιάσει ότι το Σ.τ.Ε. παρανομεί, αφού έκρινε και τα μνημόνια συνταγματικά, δηλαδή και το τρίτο μνημόνιο του σ. Αλεξάκη μετά από 17ωρη μάχη με τους θεσμούς!..
- Η ίδια σ. Όλγα στις 31 στους «Αταίριαστους» ήτο άλλη. Είχε αλλάξει όψη, εύχαρης, χαριέσσα, μειδιώσα, ευπροσήγορη, λογοπαίζουσα με την ατάκα της,  -Κατεβαίνουν τα τανκς και δεν το κατάλαβα;
- Εσείς τα είδατε τα τανκς; Τέτοια μετάλλαξη, τέτοια κυβίστηση, τέτοια κωλοτούμπα από την σ. Όλγα, ξεπέρασε και την Κομανέτσι παρότι η ηλικία της την δυσκολεύει αφάνταστα!..
* * *
- Σε τηλεοπτικό πάνελ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σ. Σεβαστάκης. Δεν λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή…
- Και η συζήτηση αφορά την επίσκεψη τω ν προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων, κατά την οποία έγινε αναφορά και στην επέκταση του ορίου ηλικίας, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν οι δικαστικοί.
- Θέλοντας να στηρίξει αυτή την απαίτηση των δικαστικών, ο σ. Σεβαστάκης, είπε με τον γνωστό του στόμφο: - Τούτο μόνο, τούτο μόνο, τούτο μόνο! Ότι και άλλοι  κλάδοι ζητούν επέκταση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση!..
- Απ’ ό,τι γνωρίζω όλοι οι κλάδοι ζητούν μείωση του ορίου, καθότι επικρατεί η νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας!
- Αλλά και αν συμβαίνει το αντίθετο, αυτό το αναλαμβάνει η συνδικαλιστική ηγεσία κάθε κλάδου και όχι οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών.
- Τούτο μόνο, σ. Σεβαστάκη!..