ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Το τελευταίο χαρτί της Κυβέρνησης Τσίπρα…

● Θα καταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας να αντιστρέψει το δυσμενές για την Κυβέρνησή του κλίμα, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής; Αυτό το ερώτημα βασανίζει πλέον τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τα κορυφαία στελέχη του, που παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για τη διάσωση της πρώτης αριστεροδεξιάς Κυβέρνησης, η οποία στα μάτια των πολιτών έχει ήδη καταρρεύσει! Κι αυτό συνέβη γιατί δεν μπόρεσε να τηρήσει καμία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες. Αντίθετα, με την σφιχτή πολιτική που ακολούθησε και τα αψυχολόγητα σκληρά μέτρα που έλαβε, δημιούργησε στους πολίτες μεγαλύτερα αδιέξοδα, με τεράστιο αντίκτυπο και στην ελληνική οικονομία. Η αγορά καταρρέει, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φυτοζωούν, οι νέοι μεταναστεύουν, μισθωτοί και συνταξιούχοι βρίσκονται… με την πλάτη στον τοίχο.
Έρχεται λοιπόν τώρα και… ανακατεύοντας την τράπουλα, σχηματίζει μια νέα κυβερνητική ομάδα, θέλοντας ουσιαστικά, όπως το μεταφράζουν οι απλοί πολίτες, να κερδίσει λίγο ακόμη χρόνο στην εξουσία, αφού το μέγα ζητούμενο δεν είναι η αλλαγή προσώπων, αλλά η αλλαγή πολιτικής! Αυτό δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται ο Αλ. Τσίπρας, αφού έσπευσε να διευκρινίσει ότι όσοι από τους προηγούμενους δεν συμμετέχουν στην Κυβέρνηση, δεν είναι επειδή απέτυχαν (!), αλλά γιατί «επιλέχτηκαν απαραίτητες τομές και αλλαγές». Δηλαδή, όλα καλώς καμωμένα, απ’ όλους!..
Ο λαός όμως ούτε κουτόχορτο τρώει, ούτε μπορεί εύκολα κανείς να τον ξεγελάσει, ειδικά σε μια περίοδο που… ο κόμπος έφτασε στο χτένι και έχει εξαντλήσει όλα του τα αποθέματα! Το νέο υπουργικό σχήμα, λένε πολλοί ότι ήταν αποτέλεσμα εσωτερικών πιέσεων και ισορροπιών, απλώς για να κερδίσει πίστωση χρόνου η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να δει πόσο ακόμη αντέχει, πριν οδηγήσει την χώρα και πάλι σε εκλογές. Τρανό παράδειγμα η… τακτοποίηση περισσότερων βουλευτών του κυβερνητικού ετέρου Πάνου Καμμένου, αφού  πλέον επτά (από πέντε) στελέχη του βρίσκονται σε υπουργικούς θώκους!
Όσον αφορά στα «βαριά» ονόματα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (Ν. Φίλης, Θ. Δρίτσας) ανακατανεμήθηκαν σε άλλα πόστα, έτσι για να είναι όλοι τους ευχαριστημένοι, ενώ μέχρι και νέα Υπουργεία δημιουργήθηκαν, όπως το Ψηφιακής Πολιτικής για ν’ αναλάβει ο Νίκος Παππάς, το πλέον πολυσυζητημένο και αμφιλεγόμενο πρόσωπο της Κυβέρνησης, κρατώντας μάλιστα τις αρμοδιότητες για τα ΜΜΕ, παρά τα όσα τραγελαφικά έχουν συμβεί με το νόμο του περί τηλεοπτικών αδειών.
* * *
Με τον ανασχηματισμό, η Κυβέρνηση ουσιαστικά κάνει την τελευταία απέλπιδα προσπάθειά της, ν’ αλλάξει το πολύ δυσμενές σε βάρος της κλίμα και μάλιστα σε μια περίοδο που θα πρέπει να την απασχολούν, όχι μόνο τα εντός συνόρων τεράστια κοινωνικο - οικονομικά προβλήματα, αλλά και οι εξωτερικές προκλήσεις τόσο από πλευράς των δανειστών, όσο και των γειτόνων (Τουρκία, Αλβανία), που το τελευταίο διάστημα έχουν τραβήξει το σχοινί επικίνδυνα. Για το εάν θα τα καταφέρει, δυστυχώς, οι περισσότεροι Έλληνες πια κρατούν πολύ μικρό καλάθι! Το θέμα είναι να μην χειροτερέψουν κι άλλο τα πράγματα…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.