ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Πολύς λόγος γίνεται και πολύς θόρυβος ταυτοχρόνως για το ποιο εκλογικό σύστημα θα καθιερωθεί τελικώς για τις προσεχείς εκλογές. Άλλοι προτείνουν την αγνή και ανόθευτη αναλογική.
- Άλλοι την ολίγον… έγκυος με ένα μπόνους κάπου 25-30 εδρών στο πρώτο κόμμα που θα επιτύχει ποσοστό 30% και άλλοι το ανεβάζουν στο 35%.
- Άλλοι να τεμαχιστούν οι μεγάλες περιφέρειες όπως η Β’ Αθηνών και η Β’ Θεσσαλονίκης.
- Άλλοι το μονοεδρικό σύστημα κ.λπ.
- Όμως, κανείς δεν ασχολήθηκε με την ψήφο των Ελλήνων της Διασποράς είτε αυτών που έχουν μεταναστεύσει προ ετών, είτε αυτών που αναγκάστηκαν με την λαίλαπα της κρίσεως να πάρουν των οφθαλμών των, όχι από δική τους υπαιτιότητα αλλά από αυτή των πολιτικών, για την κακοδιαχείριση της οικονομίας και όχι μόνον!
- Και τους διαφεύγει, ότι οι ξενιτεμένοι έχουν και συγγενείς στενούς και φίλους που έμειναν στη χώρα, δεν τους αρέσει η Πατρίδα, που θα «μαυρίσουν» σ’ όσους αρνηθούν την ψήφο, όταν όλοι οι Ευρωπαίοι ψηφίζουν είτε με επιστολική ψήφο, είτε προσερχόμενοι στα κατά τόπους προξενεία και πρεσβείες.
- Εμείς δεν βρίσκουμε τον τρόπο οι πολυτεχνίτες και ερημοσπίτες!...
* * *
- Δεν είναι σχήμα λόγου ότι την πατρίδα μας την δυσφημούν και μάλιστα με την ανοχή των κρατικών παραγόντων, όπως είναι οι χώροι διαφημίσεων στις στάσεις των λεωφορείων, οι οποίες είτε ελέγχονται από τον φορέα των ΜΜΕ είτε από τον Δήμο, οι οποίοι παραχωρούν αυτούς τους χώρους επί χρήμασι.
- Έτσι στο νεφοσκεπές άστυ, στην πολυεθνική και πολυπολιτιστική Αθήνα κάποια ΜΚΟ, προφανώς, ίσως και από αυτές που χρηματοδοτούνται από τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου διάβαζαν οι εν αναμονή επιβάτες: -Πριν έρθω εδώ δεν ήξερα καν, ότι υπήρχε μια χώρα με το όνομα Ελλάδα!..
- Και εδώ αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος Έλληνας: -Τι κάνει η σ. κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία κλωθογυρίζει ανά τας Ηπείρους, διαφημίζοντας τις ομορφιές της χώρας μας, δεν τις διαφημίζει ως τουριστικές περιοχές της Ελλάδας;
- Ή απλώς ως ομορφιές της χώρας;
* * *
- Επί ΝουΔούλας άλλη διαφήμιση, μάλλον δυσφήμιση, επί ημερών προφανώς του σημερινού προέδρου Πάκη, τότε Υπουργού Εσωτερικών διάβαζε ο σε αναμονή επιβάτης: -Τα παιδιά των Αλβανών, των Πακιστανών κλπ υπόσχονται ένα καλύτερο κόσμο!..
- Και μαζί με τους μετανάστες κτίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα!..
- Ήταν τότε που ο σημερινός πρόεδρός μας καράφλιαζε με τις δηλώσεις του: -Ευχαριστώ τους μετανάστες, που προτίμησαν την Ελλάδα για να μείνουν!..
- Που σημαίνει, ότι τόσο ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και επί ΝουΔούλας, αυτός ο άνθρωπος κινούσε τα νήματα για την έλευση και την παραμονή λαθρομεταναστών και προσφύγων!..
* * *
- Παίζαμε όταν ήμασταν μικροί το παιχνίδι πετάει, πετάει ο Τοτός, πετάει, πετάει ο αετός!..
- Αλλά να φθάσουμε στις μέρες της ΑΦΑΔ κυβέρνησης να το λέμε και για τον Υπουργό Επικρατείας σ. Νίκο Παππά, μάλλον εξωπραγματικό φαίνεται, γιατί μας παραμύθιαζαν ότι «η ηθική της Αριστεράς είναι ανυπέρβλητη και δεν έχει καμία σχέση με αυτή της Δεξιάς»!
- Και όμως την υπερέβαλε αυτήν της Δεξιάς, γιατί επί ΝουΔου μόνο ο Κων. Μητσοτάκης απόλαυσε πτήση με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ την σήμερον ημέραν ο Επικρατείας σ. Νίκος Παππάς απόλαυσε πτήση με αεροσκάφος ΜΙΡΑΖ 2000 από την αεροπορική βάση της Τανάγρας, μια πτήση που στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο 12.000 €/ώρα.
- Πόσο χρόνο διήρκησε η πτήση του Επικρατείας υπουργού δεν είδε το φως της δημοσιότητας εκτός από το ότι το απόλαυσε αυτό το υπουργικό προνόμιο!.. Και μη χειρότερα!..
* * *
- Ευτυχώς, έχουμε φίλους, συντρόφους, «ομοϊδεάτες» κ.λπ. και μας πληροφορούν για την μετάλλαξή μας από κυρίαρχο κράτος σε προτεκτοράτο, ούτε καν σε αποικία!..
- Φτου να μην βασκαθούμε, μην μας δει κακό μάτι και πάθουμε τίποτα αναπάντεχο.
- Να βάλουμε ματόχαντρα, από αυτές που έδιναν οι αποικιοκράτες στους ιθαγενείς και να δούμε τα μούτρα μας στους καθρέφτες που μας προμηθεύουν!..
- Έτσι, ο άλλοτε εναγκαλιζόμενος με τον οιηματία σ. Αλεξάκη Ισπανός σοσιαλιστής Ιγκλέσιας, να αγιάσει το στόμα του, μας το πέταξε το καρφί: -Συνεργασία με τον Τσίπρα; Πώποτε!
- Εσείς γινήκατε προτεκτοράτο!.. Δεν θυμάμαι να υπήρχαν πολλά προτεκτοράτα στην Αφρική.
- Αποικίες άφθονες και αυτές καταργήθηκαν με τις εξεγέρσεις των Ιθαγενών, όπως στην Κένυα με τον Τζόμο Κενυάτα που ξεσήκωσε τους Μάου-Μάου και αποτίναξαν τον βρετανικό ζυγό.
- Εμείς, που ο τράχηλός μας ζυγό δεν υποφέρει, συνηθίσαμε σ’ αυτόν του προτεκτοράτου…